Warto zauważyć, że dwa lata temu Cig wzrósł do 1,5 miliarda kapitalizacji, a nie miał na koncie takiego sukcesu jak Ghostrunner, OML nie ustępuje w niczym Cig a kapitalizacja póki co 4 x niższa, 140 mln. Po to jest giełda, żeby zarabiać, przyszłość powinna być zdyskontowana szybko, więcej wiary. Wracamy na szczyt czyli 22 zł.
Dużym plusem jest to, że w zanadrzu jest jeszcze projekt Swift, który już został pokazany za zamkniętymi drzwiami i jeszcze pomysł na jedną grę. Mamy do czynienia z bardzo zdolnym developerem, który potrafi tworzyć angażujące graczy bardzo dobre produkcje. Kompetencje potwierdzone zostały, bo GhostRunner nie był wypadkiem przy pracy ponieważ druga część również została przez graczy wysoko oceniona.
Fantaści… czy twój mózg bierze pod uwagę coś takiego jak lockdown. W czasie cov nie dość że miałeś zamkniętych ludzi w domach, którzy kupowali gry i gaming wtedy miał rekordy to dodatkowo miałeś dodruk o rozwodnienie gotówki na maxa, która szła na rynki. Obecnie nie zanosi się na taki udział gamingu w inwestycjach to po pierwsze, a nie ma takiego naganiania na giełdę że wszyscy pchali się jak mrówki do miodu. Dodatkowo GR skorzystał na premierze Cyber Punka. Skończ te głupoty wypisywać bo mega naprawdę się pogrążasz. Ok uznam że taka cena by mogła być osiągalna, ale gdy Valor mortis sprzedał się w nakładzie min x4 może więcej jak GR1.
Ma-tole giełda wycenia potencjalną przyszłość - rozumiesz co to znaczy potencjalną? Wyciągnęli gr do 20 ponad zł wtedy i czy to było ozasadnione nie ? Wiesz w ogóle znawco tematu jak działa hype? Głupawka ludzi? Chyba nie. Giełda wycenia przyszłość spółek na podstawie dostępnych informacji. Jeżeli nie zostanie to dowiezione spada. Uważam że jeżeli spółka dowiezie fajną grę, sprzeda się kilka x lepiej od gr1 jest szansa że to zobaczymy w obecnym nastroju do gamingu i sytuacji politycznych. Ty sobie inwestuj ile chcesz.
Tak podając ci argumenty w postaci lockdownu, milionów ludzi zamkniętych w domach i gotówki jaką poszła w rynek. To wcale nie wpłynęło na gaming i pozycje jakie wykręcił. Wolę być jak to nazywasz w twoich oczach 2manem jak kretyn3m wierzącym w cuda
Historia się nie powtarza a najczęściej się rymuje. Jak mityczny gruby będzie chciał ATH to pisanie na bankierze niczego nie zmieni. Ja tu patrzę długoterminowo i nawet jakąś opcje dywidend.. takie nurki jak było po gr i gr 2 są na plus bo mogę dopasować.
Dodatkowo jak było blisko dołu to ciągle naganiałeś na 85gr, czy inne niskie poziomy a teraz jesteś wielki inwestor i patriota marki ? :D
Ja naprawdę podziwiam intelektualne opóźnienie naganiaczy z bankiera, którzy myślą że ich posty wpływają na kurs :D naprawdę myślicie że wasze nędzne wypociny spowodują sprzedaje dziesiątek tys akcji po PKC że kurs ruszy :D przecież to jest takie kuriozum że głowa mała
Jeżeli do mnie piszesz to kolego lub koleżanko jestem tu nieprzerwanie od gr1, zawiodłem się po gr2 ale akcji mam sporo, NIGDY Nie na ganiałem na spadki. Jeżeli chodzi o kapitalizacja 1,5mld to wątpię, ale 600-700 mln jak najbardziej realne
Nie chce mi postów szukać, ale twój login wielokrotnie to
Robił, tak samo Newmana, sru i jakieś insze. Anavrin to samo odwalał. Pamięć mam dobrą. Też jestem tu od GR1 i różne cuda widziałem.
Powiedz tu wszystkim aparatom od czego jest bankier, bo matoly dalej wierzą że swoim pismactwem mogą wpływać na wycenę aktywa mając na zakupy kilka tys zł xD
Dzieciaku, nie mam zamiaru dyskutować z takim „elementem”, który twierdzi, że VM musiałby sprzedać 12 mln kopii, żeby uzasadnić wycenę 20 zł czyli ok. 1,5 mld zł, to ty właśnie nie rozumiesz jak działa giełda, nie masz pojęcia o wycenach itd. idź na Teslę czy CDR czy Cig i tam marudź, że kupują marzenia. Bez odbioru.
Widzę że gdzieś mój post został usunięty. Dalej zakłamuj rzeczywistość nie biorąc pod uwagę że w czasie plandemii były rekordy na GPW, gamingu i OML skorzystał na Fali Cyber Punka. Nie wróci to za szybko. Dzieciak sam jesteś i to intelektualny, bo rzucasz kwoty z rękawa zakłamując rzeczywistość a to robią tylko dzieci.