I to jest ciekawe, powiem szczerze :-)
Dwóch facetów -Dąbrowski i Kosiorek -zakłada spółkę nazywając ją Polskim Holdingiem Rozwoju. Nazwa sporo mówi, w dodatku obaj nie ukrywają w jakiej branży i w jaki sposób ta spółka ma działać. Obaj poprzez fundacje rodzinne mają po 25 proc. akcji w PRH. W dodatku jeszcze Zremb, w którym rządzi Kosiorek ma 20 proc. Tymczasem rynek najwyrazniej uważa, że Zremb w ktorym Kosiorek ma raptem 14 procent będzie kosił kasę, zarabiał miliony a w PRH gdzie i Kosiorek i Dąbrowski mają po 25 procent obaj goście będą pracować za bezdurno czy na zasadzie wolontariatu :-) I Zremb będzie dzięki budowie kontenerów i platform błyszczał i pewnie wypłacał sowite dywidendy z których Kosiorek na razie może przygarnąć marne 14 procent a twórca i były prezes Polskiej Grupy Zbrojeniowej, czyli Dąbrowski- ani grosza, bo nie ma akcji Zrembu (na razie). A Polholroz w którym Kosiorek z Dąbrowskim mają zdecydowaną większość - będzie - no właśnie - czym? :-) Wydmuszką? Kwiatkiem do kożucha Zrembu?
Analiza przeprowadzona super.
Nawet przy tych procentach widać iż PRH stoi na szczycie tej piramidy i to PRH ma możliwość działania w każdej odnodze zbrojeniówki. Z niej w przyszłości popłyną pieniądze.Przy Panu Dąbrowskim i Kosiorku i ich doświadczeniu możemy być spokojni.
Potrzeba tylko czasu na finalizowanie umów.
Realne umowy w branży zbrojeniowo - obronnej realizuje Creotech Instruments realizując satelity w projektach Piast i Mikroglob dla polskiego wojska. Kontenery wojskowe dla sił zbrojnych Polski Szwecji i Norwegii realizuje Zremb. Ponadto uczestniczy w konsorcjum z Polskim Holdingiem Rozwoju (PHR) na elementy platform transportowych dla wojsk NATO – zamówienie ramowe o maks. wartości ok. 59 mln zł brutto.
Prezes Planet B2B cieszy się z wejścia w jego spółkę PRH jakby pana Boga za nogi złapał. No, ale on wie kim są Dąbrowski i Kosiorek. Tymczasem na forum tegoż Planet B2B ktoś nazywa PRH "spółką krzakiem zarządzaną przez dwie nieznane fundacyjki". Faktycznie, ciągle wiedza o PRH jest znikoma. Ale w końcu każdy na giełdzie PRH odkryje. Jak się pojawią kolejne umowy.
I do tego mniejszościowym. Za to prezes Zrembu jest wiceprezesem PRH i ma tu 32 proc. akcji! Ale o tym kolega J23 nie wspomniał jakoś ani razu:-) Poprosiłem kolegę J23 na forum Zrembu, żeby zrezygnował z ataków na PRH. Pomijając fakt, że szkodzi tym Zrembowi, którego jest akcjonariuszem to wychodzi przy okazji na... No, nie będę kończył, bo do człowieka przecież nic nie mam. Tylko to co pisze jest czasami hm... niespójne:-)
Znowu coś wymyślasz. Znajdź miejsce w którym ja dopytuję się, kto kontroluje PRH :-) W ogóle - gdzie dopytuję się o cokolwiek:-) A żadnym "miszczem" nie jestem. Zwykłym inwestorem, który nie próbuje walczyć z faktami. Nie da się pogodzić miłości do Zrembu z olewaniem i pogardą dla PRH, skoro jedna osoba,czyli Kosiorek siedzi w obu zarządach i ma masę akcji w obu spółkach. A część osób na forum Zrembu pisze tak jakby ten Kosiorek w PRH to był jakiś inny Kosiorek niż w Zrembie.Nazywanie PRH "wydmuszką, sztucznym tworem, balonem" I czym tam jeszcze jest dziecinadą. To w końcu wierzycie w umiejętności i nos inwestycyjny Kosiorka czy nie?
A wracając do punktu wyjścia.
PolHolRoz wciąż nie jest rozpoznawalny jako branża zbrojeniowa.
W podsumowaniu na Bankierze wciąż działa w sektorze gier.
Zatem prosty wniosek do spóźnionych.
Nie marudzić. Kupować, póki tanio.
Mój wpis dotyczył wpisu J23, który pyta lub stwierdza że ZREMB jest właścicielem PHR. Rozwinę, że J23 jest już tyle na giełdzie, że takie pytanie lub stwierdzenie z jego strony jest nie na miejscu.
A jeżeli o mnie chodzi i mój stosunek do PHR, to najpierw kupowałem PHR na czuja ale zwiększałem stan posiadania już bardziej świadomy. A teraz mam PHR i PlanetB2B ponieważ uważam, koło zaczyna się zamykać. Panowie ewidentnie realizują wcześniej uzgodniony plan.
Od dłuższego czasu mówi się o pisze o różnych planach produkcji dla zbrojeniówki, a co z organizacją sprzedaży, organizacją przetargi,i łańcuchami dostaw...i tu się pojawia PHR wraz z PlanetB2B :))