Ostatnie info z MBF Group dotyczyło sprzedaży 40.000 akcji naszej Spółki poza rynkiem na umowę cywilnoprawną. Ta wiadomość może okazać się bardzo dobra. Co istotne nie sprzedał na sesji, co mógł uczynić i to po o wiele wyższej wartości niż 5 zł. Pytanie kto kupił? Może to okazać się kluczowe z dalszą działalnością. Nie chcę gdybać w tym temacie dalej bo zaraz naganiacze na spadki zhejtują mnie.
Spokojnie czekam na dalsze infa ze strony MBF Group, a jestem przekonany, że takie będą i to niedługo. Poważne konsorcjum zobowiązuje, a to dopiero jest początek tego zacnego ciała biznesowego - działa ok 10 dni
Sorry, ale prezes w "życiu" by nie sprzedał 40 tys. akcji po 5 zł na sesji, czy sesjach NC. Obserwuję transakcje i gdyby wystawił np.1 tys. akcji na S po 5 zł, to ktoś by wystawił na K 500 po 4,70. I tak to by wisiało pół godziny, aż może by ktoś łyknął 100 akcji po te 5. Itp. itd. To że poszło poza rynkiem 40 k po 5 zł to b. dobrze. Po przeważnie w takich "pakietach" sprzedaje się poniżej notowań, a tu mamy powyżej piątkowego zamknięcia. No i powinno być info kto kupił >>>>>>>>>>>>
Zobaczcie ile akcji zostało sprzedanych powyżej 5 zł w dniach 25 sierpnia - 02 września br. , a w kolejnych dniach też były transakcje i to powyżej 6 zł . ale w ww. okresie przemieliło się powyżej 430.000 akcji, a przyjmując te kolejne dni to było powyżej 500.000 akcji.
.. a no w tym, że 95 % z tych akcji to przerzut z wora do wora w ramach grupy manipulującej kursem !!! tak więc faktyczny obrót uczciwy, normalny z 1 mln. sztuk akcji to jakieś 50 tyś sztuk według mnie i myślę, że się nie mylę, a raczej trochę przesadziłem ( stawiam na 2 % faktycznego obrotu ) ,,,,, tak tylko przypuszczam, że te akcje zasiliły stan posiadania grupy , ale to tylko dywagacje .....
Dnia 2025-09-13 o godz. 20:07 ~Ciekawe napisał(a): > Zobaczcie ile akcji zostało sprzedanych powyżej 5 zł w dniach 25 sierpnia - 02 września br. , a w kolejnych dniach też były transakcje i to powyżej 6 zł . > ale w ww. okresie przemieliło się powyżej 430.000 akcji, a przyjmując te kolejne dni to było powyżej 500.000 akcji. > > To w czym problem ze sprzedażą 40.000 akcji ?
W omawianym okresie miałem ok.10 transakcji kupna i sprzedaży. I myślę że takich jak ja było wielu. A poza tym info o sprzedaży 40 tys. akcji jest z 10 września.>>>>>>>>>>>>>>
A co z tego, że info było 10 września? Ale transakcja odbyła się 8 września, a dzień wcześniej akcje chodziły powyżej 6 zł, w tym po 6,7 zł. Podobnie w dwie sesje wcześniej. A łączny wolumen z tych dwóch sesji to ponad 350.000 akcji.
Po infie o Konsorcjum z 04.09. były największe obroty - ponad 210 tys. akcji. Wtedy cena utrzymywała się powyżej 5 zł. To wtedy ewentualnie prezes mógłby sobie cykać po 500 - 1000 szt na "S" i czekać aż mu ktoś coś z tego zdejmie. No duży wysiłek, a efekt pewnie byłby mizerny Ale w następnych dniach kurs zjechał już poniżej 5 zł Ciekawe jak ktoś mógłby wtedy sprzedać 40 tys. akcji po 5 zł? Ale to nie ma znaczenia - teraz ważne jest info kto to kupił ?>?>?>?>?>?>?>?
Pisałem już to ale się powtórzę:
Jeśli kurs oscylował w granicach 6 zł i 6.5 momentami to każdy logicznie myślący sprzedałby nawet po 5,8 i poszłoby wsz od razu . A on wiedział że 7 zł kurs szybko nie dosięgnie , albo zdał sobie sprawę bo wie więcej niż my wsz razem wzięci
Marnujecie czas na rozwiązywanie problemów których nie ma. Nie szkoda wam weekendu ? Pisałem od dłuższego czasu że niedługo ktoś może się ujawnić, bo takie są ruchy na akcjach że widać ewidentne zbieranie. Gdyby ktoś miał już tyle ile chce, to kurs byłby w okolicy 100 zł. I tam będzie, ale póki co "nowy" tak go nazwijmy, (choć ja domyślam się kto to jest, ale bankier kilkukrotnie blokował mi rozważania na ten temat, więc zachowam to dla siebie na - myślę że nie długi już czas) nadal zbiera. I dobrze że dokupił od Prezesa. Tak się robi często.
Dnia 2025-09-14 o godz. 17:30 ~Mat napisał(a): > Pisałem już to ale się powtórzę: > > Jeśli kurs oscylował w granicach 6 zł i 6.5 momentami to każdy logicznie myślący sprzedałby nawet po 5,8 i poszłoby wsz od razu . A on wiedział że 7 zł kurs szybko nie dosięgnie , albo zdał sobie sprawę bo wie więcej niż my wsz razem wzięci
Ty nie myśl logicznie, lub nielogicznie, tylko zobacz np. jutro jak te notowania wyglądają. Kurs będzie "oscylował" w różnych granicach - bo jeden leszcz łyknie np.100 akcji wystawionych przez drugiego >>>>>>>>
buhahaha, nie wierzę ... naganiacze manipulanta stawiają tutaj takie tezy, że oczy wychodzą z orbit, a i tak wszyscy wiedzą, że kurs jest manipulowany i około 95 % transakcji odbywa się w ramach grupy manipulującej i ustawiającej kurs tej spółki, ... i co najważniejsze, już niedługo się o tym przekonacie
a kurs w dol , teraz prezio odkupi z rynku po taniosze .tylko na co mu wiecej akcji , moze na przyszle inwestycje grupy , a i jest moze dodatkowy inwestor , oby tak bylo-pozdro!!!!!!!
Ważniejsze niż wasze rozważania są świeże informacje z MON jak podaje "RP":
W najbliższych dniach ma dojść do spotkania z udziałem przedstawicieli kierownictwa resortu obrony, na którym sprawie systemów antydronowych ma zostać nadany priorytet. Odpowiedzialny za modernizację Sił Zbrojnych wiceminister Paweł Bejda zasugerował, że teraz zdecydujemy się na tzw. zakup w ramach Pilnej Potrzeby Operacyjnej, w którym jednak zazwyczaj konkurencja jest mniejsza.
„Jesteśmy w zaawansowanej fazie pozyskiwania systemów antydronowych, która związana jest również z zabezpieczeniem środków finansowych. Jednocześnie informujemy, że prowadzone są rozmowy z Advanced Protection Systems (APS) w sprawie pozyskania większej ilości polskich systemów antydronowych SKYctrl dla Wojska Polskiego” – poinformowało nas w czwartek MON.