Czy mięlibyście coś przeciwko gdyby Orlen zassał arkusz zleceń? Jednym strzałem by zagarnął 1 673 466 akcji. Dlaczego jeszcze tego nie robi? Czy boi się aktywacji ukrytych zleceń sprzedaży podmiotów rosyjskich? Przecież najwięksi posiadacze tacy jak GG i Esaliens chcą dywidendy. Poza tym ci najwięksi mogą się umówić na niesprzedawanie z Orlenem. To kwota tylko 126 847 294 zł. Jaki problem?
znamienne,finansita pisze o "rosyjskich podmiotach",niejaki karo też o tym wspominał,więc łącząc kropki,jeżeli to właściwy trop,wyjaśnia to, tak długie trzymanie kursu na śmieciowych poziomach,(2),tylko Orlen/Energa wie czy owe fundusze już wyszły,czy jeszcze nie,jezeli wyszły?nie ma powodu na trzymanie kursu,jezeli nie,należy onuce i ich pachołków zostawić z ręką w nocniku?Jak to zrobić?porozumieć się z GG i Esaliens,poza rynkiem-niestety,gdzie drwa rąbią,tam i wióry lecą,miejmy jednak nadzieję,że owe fundusze już wyszły a Esaliens im w tym pomógł
Jasne, w akcjonariacie Energi jest kilku podejrzanych typkòw, i dlatego trzeba koniecznie wszystkich ukarać operafajansonalizacją, za to na szczescie akcjonariat Orlenu jest kryształowy i ten zasługuje na wszystko co najlepsze.Ja w ogole propon
nie ogarniasz?-no cóż ....,to przyjazne forum,więc,odszukaj wpisy "karo" bo chociaż dla mnie każdy kto reprezentuje interes Orlenu to troll,z upływem czasu przyznaję,że jest dobrze poinformowany,a użyte przez finansistę określenie "rosyjskie podmioty" jest przenośnią
No to są argumenty dla osób z którymi trudno dyskutować tzw. płaskoziemcy - ich nic nie przekona . Jeśli są jakie fundusze których nie znam to na pewno są to fundusze pisowskie pewnie pieniądze mają z funduszu sprawiedliwości Ziobro i PO nic nie będzie mogła zrobić przez 4 lata swych rządów i to wszystko po nastepnych wyborach bedzie wina pisowców. Oto całą logika
Dnia 2025-09-13 o godz. 18:37 ~Pepe napisał(a): > No to są argumenty dla osób z którymi trudno dyskutować tzw. płaskoziemcy - ich nic nie przekona . Jeśli są jakie fundusze których nie znam to na pewno są to fundusze pisowskie pewnie pieniądze mają z funduszu sprawiedliwości Ziobro i PO nic nie będzie mogła zrobić przez 4 lata swych rządów i to wszystko po nastepnych wyborach bedzie wina pisowców. Oto całą logika
-ale nad czym płaczesz,płaczku?przecież to nie ja napisałem o "obcych podmiotach" tylko finansista,/karo/,to nie jest jakaś nowa teoria,Tor też cały czas pyta /kto te akcje sprzedaje w takich ilościach i na tych poziomach?/,kto był tak "zarobiony" przy np.12-13,gdy to, 8,35+inflacja,może ten kto kupił po 6-7?.Pamiętam 30.XI.20',gdy ktoś kilka dni po zakończeniu wezwania z ceną 8,35 zł wrzucił w rynek ok.mln akcji zbijając kurs do ok.7.4 zł-tu nie ma przypadków,nikt mający mln akcji o nich nie zapomina,z kolei "drobny"akcjonariusz nie ma miliona akcji,na Enerdze po 20',dzialo się bardzo dużo dziwnych "rzeczy"
Spiskowcu Darku ale ty też nakręcasz tą propagandę. Nie jesteś świety. Chcesz możemy iść dalej......... w tych bzdurach. Wiesz czemu Obajtek dał tylko 7 zł w pierwszym wezwaniu a potem podniósł tylko do 8,35 bo w tamtym czasie w akcjonariacie Energi pełno było poukrywanych pieniedzy peowskich i powiązanych z nimi funduszy które zdobyli nielegalnie. Chciał mieć Energę ale nie chciał karmić czystą gotówką peowskim bogaczy. Gdyby ich nie było to dał by wtedy wartość księgowa i godziwa. Niestety nie udało mu się do końca wyborów usunąć z akcjonariatu ich (zagłodzić) i nie dokończył tego przejęcia. I co fajna teza? Tylko czy ktoś w nią wierzy.
Czy Ty rozumiesz co napisałeś,jak się kompromitujesz?napisałeś/,Chciał mieć Energę ale nie chciał karmić czystą gotówką peowskim bogaczy/wtedy Tobie pasowało,nie widziałeś zlodziejstwa,wtedy było dobrze i uczciwie,jak peowcy nie chcą "karmić"pisowców(zakładając,ze jest w tym ziarenko prawdy) to żle,to niegodziwość,jak tak można itd,jesteś hipokrytą do szpiku kości,a dla pelnego obrazu Twojej hipokryzji i obłudy,przypomnij wszystkim kiedy kupowałeś akcje Energi? jak mocno i dlaczego jesteś pokrzywdzony przy obecnym kursie,a poprzednio, przy 6-7-8 tego pokrzywdzenia nie widziałeś?
Darku, nie mogę się nie wtrącić. Uważasz, że ktoś kto kupował po 6 zł nie jest pokrzywiony? Dodaj inflację, ukradzione dywidendy chociażby od 2020, izolację spółki poza indeksami i niemożliwość wyjścia z inwestycji ponieważ w arkuszu zleceń stoi bardzo mało zleceń kupna. Poza tym to chyba normalne, że kupuje się aby zarobić. Sam jesteś hipokrytą pisowskim jeśli uważasz, że ci, którzy kupili po 6 nie zasługują na zarobek. Ponadto nikt nikomu nie kazał sprzedawać akcji kupionych w IPO w jakimkolwiek wezwaniu.
Dnia 2025-09-14 o godz. 12:14 ~Finansista napisał(a): > Wszyscy jesteśmy pokrzywieni przez Orlen i Energę.
ale nie wszyscy mamy jednakowej wagi argumenty na to pokrzywdzenie,twarde argumenty ma tylko GG,czy to się Tobie podoba czy nie.Historia akcjonariusza,kiedy,po ile kupował akcje Energi jest bardzo ważnym argumentem dla każdego sądu,ale też cenną wiedzą dla strony przeciwnej która bez skrupułow ją wykorzysta by zdyskredytować,posądzić o spekulacje,czy wręcz szantaż korporacyjny.Dlatego prawnicy pozwanej strony tak chętnie korzystają z wykazu indywidualnych transakcji,z tej wiedzy można wywnioskować czy dany akcjonariusz faktycznie został oszukany,pokrzywdzony,czy jednak doklanie wiedział w jakie "bagno" wchodzi,zatem musiał zakładać skalę ryzyka itd,itd
Czy ty darku w ogóle zrozumiałeś mój prowokacynljny post? Po reakcji sądzę że po raz kolejny nie. Wy twierdzicie że obecni nie mogą rozwiązać sporu z mniejszościowymi bo są jakieś niejasne fundusze w akcjonariacie i tak to usprawiedliwiacie a ja cie prowokuje twierdząc to samo tylko że zamieniam pis na po i że obajtek nie mógł się uczciwie rozliczyć z mniejszościowymi bo w 2020 też były niejasne fundusze w akcjonariacie więc dał najmniejsza cena jaka mógł aby te niejasne fundusze się nie dorobiły. Druga sprawa Czyli ja kupując po niskiej cenie (bo wtedy w ENG miałem.może 5-10% kapitału) widząc co się dzieje z kursem nie mogę walczyć o uczciwą cenę z Orlenem bo mam za niską cenę zakupu? Dobrze więc postoje z boku a walczyć niech walczą tylko ci co mają wysoką średnia zakupu. Nie wymagaj więc w przyszłości odemnie udziału w WZA, protestach, konferencjach, akcjach Tusku musisz itd bo za nisko kupiłem.
Nie zgadzam się Darku. Jasno napisałem, że nikt nikomu nie kazał sprzedawać akcji w wezwaniu. Takie samo pokrzywienie a raczej jego brak można wykazać w przypadku zakupu akcji na kredyt po ogłoszeniu przez Fąfarę, że "będziemy się wspólnie radować" a następnie, że "wyrok został wykonany". Zatem wybieraj albo wszyscy jesteśmy pokrzywieni albo nikt.
Sam fakt, że Energa była i jest państwową spółką publiczną, którą przejmowała inna państwowa spółka publiczna uwiarygadnia ją w oczach inwestorów więc dlaczego nazywasz to bagnem? Prosisz się o moją interwencję w Komisji Europejskiej.
Wielorybie widzę, że cały drżysz na myśl o niewygodnych i niechcianych gościach w naszym akcjonariacie. To mogły być decyzje odgórne od których zależało przyznanie kredytów i ostatnio ogłoszonej transzy także.
Darku proszę merytorycznie. Chcecie mnie wykolegować po tylu latach? Wtedy nie będę miał wyjścia i opowiem o w sądzie znajomości P. Trzcińskiego z Fąfarą. O ZUS-ie też powiem. Czy Wam się to opłaca? Już wiele razy próbowaliście mnie wyrzucić z łajby ale jakoś się trzymam więc chyba warto się ze mną zakolegować na dłużej :))
Emeryt od początku Wam mówił, żeby mnie nie ruszać ale Wy zamiast słuchać mądrzejszego chcecie wojny. Chcecie mnie podstępem wykolegować. Jak trzeba będzie to pójdę do Komisji Europejskiej i wszystkie pożyczki będziecie musieli zwrócić a BGK zamkną na trzy spusty i jeszcze ta niedozwolona pomoc publiczna wisi nad Wami.
Jest kilka pytań. Kiedy, kto i dlaczego zmienił prawo w taki sposób, że możliwy jest teraz "podgląd" każdego akcjonariusza spółki akcyjnej na GPW? Fąfara wszedł do Rady Nadzorczej Energa by móc legalnie podglądać drobnych akcjonariuszy nawet gdy załatwiają swoje potrzeby fizjologiczna. Koleje pytanie, dlaczego jeszcze nie udostępniono publicznie informacji kto wygrał przetarg na doradę ws. co dalej z Energą?