... liczyłem, że po takim info spekuła rozgości się tu na 2 tygodnie i szarpnie kurs o 200%. Zamordysta zdusił ' karnawał ' po 2 sesjach i 70% wzrostu. Ten co ma 80%, zrobi z tym co ma 8% - co tylko zechce. Mam przekonanie graniczące z pewnością, że ALLIANZ opchnie swój pakiet w transakcji poza sesyjnej. Po takim komunikacie katapultuję się stąd natychmiast, a frajerom zostanie bajka o łodzi. hic est diabolus
Każdy z akcjonariuszy przecież chce ograć drugiego - kupić od niego jak najtaniej, a sprzedać mu jak najdrożej. Dziwimy się, że TDJ postępuje w ten sam sposób? Żenada.
Dnia 2025-09-12 o godz. 22:46 ~ppa napisał(a): > no tak fizolkubis. okradli Cię na Kopexie, to i tutaj niestety to zrobią. Wyciągasz z tego jakieś wnioski? Powodzenia Ślązaku.
Nigdzie nie zarobiłem i już nie zarobię takiej kasy jak na firmie Jędrzejewskich / przez lata /. Cała mądrość polega na tym, żeby wiedzieć, kiedy wysiąść z pędzącego pociągu. Tutaj też nikt mi krzywdy nie zrobi - ze średnią jaką mam. " Oczywistą oczywistością " jest, że doskonale znając wredną mentalność carewicza, nie pakowałem się tu na ' górkach '. I nie zamierzam czekać aż zgasi on światło :-). Wniosek : ci, którzy liczą, że ON tym razem będzie grał fair -obudzą się z ręką w nocniku, jak ci, którzy nie zdążyli się ewakuować z PTH. Nie wchodzę tu po to żeby zniechęcać / straszyć / itepeitede. Będę miał spokojne sumienie, gdy chociaż jeden forumowicz ocknie się w porę :-). PS Ty tu też nie piszesz ' od wczoraj ' - powodzenia dla nas obu...
@fizolbis - no tak, gdyby się pojawiła taka informacja, że Allianz się ewakuuje, wtedy nadzieje radykalnie stopnieją. Na razie jednakże sytuacja nie wydaje mi się beznadziejna. Głównak dwoi się i troi, żeby zniechęcić do kupowania akcji tej spółki, bo chce całych zysków dla siebie, ale jego metody nie działają na wszystkich. Niektórzy mniej skupiają się na komunikatach, bo tutaj jasne jest, że one są skrzywione czarnym piarem, ale skupiają się na obiektywnych wskaźnikach spółki: wartości księgowej, regularnych sporych zyskach, braku zadłużenia, miliardach świeżo zainwestowanych w nowe biznesy, które właśnie zaczynają przynosić grubszą kasę. Głównak najpierw parę lat temu sprzedał sporo akcji, bo niby potrzebował na inwestycje. Potem zdołował kurs czarnym piarem i jaskrawo widocznymi manipulacjami kursem. Potem łaskawie zaproponował odkupienie tych samych akcji za mniej niż połowę ceny. Ordynarne zagranie. Niewielu się na to nabrało, jakieś 80 tys. akcji zebrał wtedy. Potem znowu kurs zdołował, gdy mu ten manewr nie przeszedł. Robił naciągane odpisy, żeby ukrywać zyski, ukrywał dobre informacje. I jeszcze mniej zaproponował przy następnym łaskawym skupie. Wielu wymiękło, bo po co się z takim [...] zadawać. Ale teraz nadchodzi czas, że tych zysków nie da się już ukryć i poszczególne informacje muszą być podane. Nie jest to dobry czas na wywieszenie białej flagi.
Dnia 2025-09-13 o godz. 00:04 ~sens napisał(a): > @fizolbis - no tak, gdyby się pojawiła taka informacja, że Allianz się ewakuuje, wtedy nadzieje radykalnie stopnieją.
" MĄDREJ GŁOWIE DOŚĆ PO SŁOWIE ". Ja nie chcę otwierać oczu BOLOzaurom - tylko takim, jak Ty. Niech trafne decyzje inwestycyjne ' będą z nami ' :-).
Widzisz, chciałeś udać mądrego i nie wyszło. Mówi się, że przysłowia są mądrością narodu i to jest fakt, ale te przysłowia trzeba znać żeby wykazać się mądrością ;))