• Raport za 24 Autor: ~gala [89.64.27.*]
    W odróżnieniu od niektórych wczytałem się dokładniej w raport za 24 i w nocie 7.1 są takie fajne kwiatki "W 2024 r. Grupa utworzyła odpisy aktualizujące należności handlowe na łączną wartość 2 321 tys. PLN. Poza dokonaniem odpisów przy zastosowaniu macierzy rezerw, w przypadku jednej z należności Zarząd dokonał indywidulanej oceny ryzyka kredytowego. W toku podjętych ustaleń przyjęto, że oczekiwane straty kredytowe odpowiadają 100% jej wartości, co w zauważalny sposób wpłynęło na zwiększenie odpisów w omawianym okresie"
    Genialne zarządzanie, prawie 2,5mln odpisów przy takich przychodach. Ciekawe kto im nie zapłacił - może na jakiejś konferencji po wynikach ktoś zapyta dlaczego nie zabezpieczyli tej należności?
  • Re: Raport za 24 Autor: ~gala [89.64.27.*]
    Im dalej w las, tym ciekawiej. Nota 31, segmenty operacyjne, podział Polska i USA. Polska - 18 540 przychodu, USA - 8 535. Program motywacyjny; Polska 6 717, USA 17 693. Coś ta motywacja w USA nie działa :)

Ciąg dalszy tej noty. Bilans, zobowiązania krótkoterminowe, program motywacyjny, Polska 4 128, USA 46 331. Wieczyński wspominał na ostatniej konferencji, że program jest socjalistyczny i wszyscy dostają mniej więcej tyle samo, czyżby?
  • Re: Raport za 24 Autor: ~Adam [31.0.49.*]
    Ile masz tego papierka, bo że masz to jest pewne.
    W części Wynagrodzenia Zarządu i RN. Paweł Wieczyński: liczba przyznanych jednostek programu motywacyjnego 01.05.2023 - 45 000 jednostek. W porównaniu do całości programu, to nie wygląda na socjalistyczny program :) Coś na konferencji powynikowej się prezesowi pomyliło chyba. Socha w tym czasie - 3 600 i 13 000 w dwóch transzach.
    Można by pomyśleć, że Piećko nic nie bierze, ale nie, bierze, tylko w USA :) Jest tam członkiem zarządu i w 2022 45 000 jednostek wpadło.
  • Re: Raport za 24 Autor: ~Ederson [88.156.88.*]
    Okej, jaki z tego morał?
  • Re: Raport za 24 Autor: ~Gala [37.31.152.*]
    To nie jest takie trudne, ale jak nie dajesz sobie rady, to wyjaśnię, Firma sprzedaje swój produkt bankom, agencjom wywiadowczym, ubezpieczalniami, itp., pokazuje im swój produkt, każe sobie zapłacić 2,5 mln PLN i ktoś nie płaci, żadnych sporów sądowych, sprzedania wierzytelności, nic, po prostu odpiszemy sobie w koszty 10 procent przychodów. A program motywacyjny ma chyba motywować i zatrzymywać, a kim są najwięksi beneficjenci? Najwięksi właściciele. Wieczyński i Piećko muszą się w ten sposób motywować, żeby zostać w swojej firmie :) W emisji musieliby coś kasy dać, a tak za darmo przy wykupie więcej wpadnie. Teraz już rozumiesz?
    Zgadzam się co do tej odpisanej pozycji - to jest coś, co powinno zostać wyjaśnione / skomentowane przez zarząd, bo jak widać ten odpis dotyczy jednej pozycji w wiekszosci. Moje pytanie odnosiło się bardziej do programu motywacyjnego. Ile pieniędzy otrzymali wskazani przez Ciebie członkowie zarządu z tytułu programu?
    To jest w raporcie w części wynagrodzenia zarządu i rady nadzorczej
    Nie dostali żadnej kasy z tytułu tych uprawnien, bo nie zostały spełnione warunki określone w programie.
    Nie chce mi się już tłuc tego samego w kółko - wiem, że to nie jest wydatek, tylko koszt i wiem, jakie są warunki programu. Jeśli uważasz, że to spoko, że zarząd i jednocześnie główny akcjonariusz musi się motywować dodatkowymi środkami i nie przeszkadza Ci, że Wieczyński mówi, że program daje równo wszystkim, a raport wskazuje coś innego, to luz.
  • Re: Raport za 24 Autor: ~GrubyCygan [91.150.194.*]
    Tu się żadne stare raporty nie liczą tylko przychody i nowe umowy :)
    Obecnie są tu jedynie duże marzenia :)
  • Re: Raport za 24 Autor: ~Honza [193.31.76.*]
    Wy liczcie straty a ja będę liczył zyski na koncie. Od kiedy to giełda wycenia przeszłość???. Inwestory z was pierwsza klasa podstawówki
  • Re: Raport za 24 Autor: alicja1992 [83.27.66.*]
    Jak nie zobaczę żadnej umowy w październiku to sprzedaję. Ostatnio widzę jednak że ktoś ładnie zbiera paczki 1k i więcej akcji. Może coś wie ...
  • Re: Raport za 24 Autor: ~Adam [185.153.35.*]
    Ile tego masz? Ja też opchnę swoje 3000szt.
  • Re: Raport za 24 Autor: ~BUM [185.216.181.*]
    przeciez pisałem ze umowy rozegrają się w grudniu. okresy pomiędzy są dla spamu cygunów.
  • Re: Raport za 24 Autor: ~akak [87.212.184.*]
    Moze juz w pazdzierniku :)))
    Pamiętam jak Alicja sprzedała akcje a po ~3 dniach poszła umowa z Amazon.
  • Re: Raport za 24 Autor: ~BUM [185.216.181.*]
    Dnia 2025-09-14 o godz. 17:02 ~akak napisał(a):
    > Moze juz w pazdzierniku :)))
    > > Pamiętam jak Alicja sprzedała akcje a po ~3 dniach poszła umowa z Amazon.

obstawiam grudzień to ulubiony miesiąc prezesa.... najwięcej niedociągniętych obietnic ;P
  • Re: Raport za 24 Autor: ~akak [87.212.184.*]
    To Alicja nie zarobi :(
[x]
DATAWALK -0,92% 148,56 2026-04-02 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.