Nigdy , teraz będa same emisjei nowe debiuty . Będzie bardzo ale to bardzo dużo nowych papierów , które zniechecą akcjonariuszy i cały ten rynek zniknie z notowań . Tam można najwięcej stracić - ostrzegam !
Proste: kiedy na głównym będzie trwała korekta. To logiczne: grubasy będą realizować zyski z papierów spółek z WIGów i przerzucać je na zakupy na NC. Dlatego trzeba już teraz rozglądać się za dobrymi spółkami na NC i kupujemy, kupujemy...
Ja skupuję papiery innych spółek z NC. Takich które nie załapały się na hossę od lutego i takich, (po dokładnej analizie ich działalności, wyników finansowych) które mają potencjał wzrostu z powodu np. znakomitego produktu na który zapotrzebowanie będzie rosło globalnie. Znalazłem ze 2-4 spółki, które trzeba mieć w portfelu na najbliższe 2, 3 lata z szansą na zyski rzędu kilkaset jak nie kilka tysięcy procent. Oczywiście mogę się pomylić, ale cóż, to jest właśnie giełda. A poza tym, nigdy, przenigdy, więcej jak 30-40% kapitału nie idzie w zakup papierów !
PS. Dla mnie producent pizzy czy schodów do takich spółek nie należy :-) Zwłaszcza, że są one również w grupie spółek, które idą z hossą (po roku: pizza: +91%, schody: +133%)
sygnałami do wzrostów mogą być na nc obecnie:1.skrajne niedowartościowanie 2.przejscie na głowny parkiet,3 splity i emisje z prawem poboru,4.dobre wyniki lub nowe kontrakty.Dlatego napewno Fast da taki sygnał przechodząc na podstawowy, do tego czasu z GPPI należy wysadzić wszystkich ,którzy nie potrafią liczyć i to się dzieje obecnie poniżej złotówki .
Kazda spółka powinna isc na rynek podctawowy .Prezes Giełdy powinien już to ogłaszać,wtenczas moze było by lepiej ,pszeciessz teraz same 00000mało kto handluje ...