zastanówcie się ile może być aktualnie wart Patentus . przyjmijcie : realia rynkowe dywidendy oraz rozwój z ostatnich lat i inwestycje . moim skromnym zdaniem Patentus ma szanse na wycenę ok 400 mln co dawałoby coś pomiedzy 13-14 złotych za akcje i uważam to za realny sceniariiusz w perspektywie max 2 lat. Kiedyś dokładnie analizowałem Atrem i postawiłem na właściwego konia teraz czuje to samo na Patentus. Tylko przestańcie się bac i oddawać akcje za bezcen ..
ooo witamy nowych, ubranych po 4zł w akcje :) spokojnie, 3 lata temu miało być 20zł na akcjach to teraz będzie 50 zł, tylko musicie skupywać do tej ceny
Patek nie jest też zadłużony, jednak jako spółka produkcyjna aby był wyceniany na 400m musi mieć stabilny zysk netto około 30-40m lub realne perspektywy na to, obecnna cena akcji około 4 pln jest napewno atrakcyjna i mało ryzykowna dla kupujących
Jeżeli firma będzie rozwijała się jak dotychczas, nowe hale, maszyny, będą zlecenia I zarząd będzie ustalał dywidende, to licze ze do 5lat, kurs akcji będzie w okolicach 25zl, oczywiście muszą byc dochody, a to czy kurs za miesiąc będzie po 3,5 czy po 4,5 nie ma dla mnie większego znaczenia,
Dla mnie ma bo chcę sprzedać po 5 i zarobić dużo pieniędzy, okres inwestycyjny 5 lat jest dla mnie czysto teoretyczny i nigdy tak długo nie udało mi się utrzymać akcji bo zawsze jest coś...
Wysoko cenię te wpisy.::))) Jestem zachwycony ich jakością. Jest wysoką sztuką pisanie,dyskutowanie samym z sobą pod różnymi nickami i IP. Jeden wpis pozytywny ,a w drugim po pewnym czasie neguję i zaprzeczam sam sobie.::))) Panowie dajcie spokój i nie ośmieszajcie się.
Kolega nie rozumie że to dwie osoby, ktore mają nick Jan, ja mam pozytywne nastawienie, a ten drugi Jan ma negatywne, to bardzo naturalne i często spotykane na bankierze
Jestem, dziękuję za uznanie. Zdania nie zmieniam. To co dobre już było, na razie. Teraz kilka kwartałów słabe, nawet na minusie. Dlatego kurs bardzo spadnie. Czas zweryfikuje kto miał rację. Mnie się nie spieszy. KGHM jak pisałem wchodzi w hossę i jak się wypełni w 2026 to sprzedam i czekam z zakupami na PAT ale nie drożej niż 2 zł. Jak nie spełni się mój scenariusz z zakupem PAT, to jest wiele zdołowanych spółek, które w 2026 wrócą do wzrostów.