Większość ludzi, która tu zbierała długimi miesiącami w okolicy 1,20 - 1,40 gra przynajmniej do premiery VM. A część dokupywała wyżej, szczególnie w okolicy 2pln, gdy wyszło na jaw, że gra jest hitem na Gamescom. Inni będą tu siedzieć jeszcze dłużej. Ci, którzy byli tu na krótko już się wypstrykali przy 2pln. Gra może być hitem na miarę GR, a na pewno większym hitem, niż GR2, gdzie rynek wycenił go na 4,30pln. Zatem te osoby zarobią w ciągu roku nie 100%, ale kilkaset %. Pułap 2pln to było wyjście z długoterminowej akumulacji (1,5mln wolumenu na D1). Biorąc powyższe pod uwagę, takie osoby są tu na dłużej, bo mają czas i spore wolumeny, które będa sprzedawać przy odpowiedniej płynności.
Ja tu jestem pod VM. Gram w średnim terminie i nie inwestuję na lata. Poza tym mam swój target cenowy, przy którym sprzedaję wszystko i jestem happy. A nie jest to wysoki target. Więc ja tu zarobię swoje dosyć szybko. Ale gra na OML będzie dla mnie przyjemnością i potem, gdy rynek ostygnie i zaczną się dziać nowe rzeczy.