• Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~Gość [85.73.167.*]
    Dzisiaj pierwszy raz zobaczycie 5 z przodu, tzn 0,5 zł
    Był czas na sprzedaż…
  • Re: Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~Karol [89.77.131.*]
    Codziennie to samo piszesz i perspektry na to że masz rację nie ma. Najlepsze że sam ze sobą lubisz pisać. To jest choroba i to się leczy. Nie wiem jak zniesiesz jeśli cena poszybuje dzisiaj w górę.
  • Re: Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~Saimon [83.28.39.*]
    Gość ma rację tyle że to na 0.5 się nie zatrzyma,jak w Biedronce co dzień niższe ceny Karol nie widzisz że to pachnie szwindlem.
  • Re: Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~Gość [85.73.167.*]
    Oni są zaślepieni, podbijają na koniec sesji zakupami po 16 akcji, aby zakończyło się kursem po prawej…

Jak może pójść do góry, gdy sam zarząd i rodzina prezesa sypie po 0,7 zł?

Oj ludziska…
  • Re: Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~Rozczarowana [88.156.209.*]
    0.4 i nie ma zmiłuj się . Biznes jest nierentowny. Banki żądają zwrotu hajsu. Zyski transferowane do rodziny. Perspektywy zyski znikome i gra na spadki prze, słupów. Każda sprzedaż na umowę i po niej następuje wzrost wolumenu i spadki. W najgorszym scenariusz to tutaj jest GO BUST
  • Re: Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~Karol [5.173.22.*]
    Biznes jest tak nierentowny że aktywa o ponad 40% wzrosły r/r. Znajdź mi drugą taką spółkę której aktywa tak rosną w ciągu roku. Ktoś kupił ponad 1,5mln akcji po 70gr aby na tym zarobić a nie sprzedać ze stratą. Fundacja zwiększy pożyczkę dla Noviny i jeszcze większe zyski będzie generować spółka. Skąd was biorą że takie bezsensowne rzeczy wypisujecie, nikt normalny tego nie łyknie.
  • Re: Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~Gość [85.73.167.*]
    Człowieku, przecież to jest już kolejny korektor w tym stylu, że fundacja sprzedaje…
    Gadasz o jakiś zyskach…
    Pomyśl logicznie (wiem, że ciężko gdy posiada się akcje), jak rodzina (najbliżsi Prezesa), mogą sprzedawać po 0,7 i niby kurs ma urosnąć za miesiąc/dwa?
    No proszę Cię…

Masz dwa scenariusze:
    1. Sprzedają w tej cenie, bo już nie mają pieniędzy…
    2. Sprzedają bo jak ktoś się przyjrzał i zaczął to dobrze księgować to z kwartału na kwartał jest gorzej i zarząd to wie, dlatego sypie po 0,7 bo jak okaże się, że na koniec roku zostanie 1 000 000 zysku, przy takiej kapitalizacji kurs nie ma Orawą się utrzymać nawet na poziomie 40 groni (kapitalizacja wtedy to jakieś 12 mln)
    C/Z wywalona w kosmos przy tym segmencie…

Kolejna kwestia, skoro (jak podawał Prezes), spodziewane zyski roczne miały być na poziomie (już nie pamiętam), ale chyba 5-7 mln i kurs był ledwo 1,4 zł…

Jakim cudem, przy 1000 000 zysku rocznego Ty chcesz, aby to urosło…

Kiedyś to zacznie rosnąć, jak będą podstawy i fundamenty (zamiana prezesa) i prawdziwe zyski - za 2/3 lata może będą tu zyski na poziomie 4/5 mln rocznie - tędy można zbierać, żeby sprzedać po 0,8 - 1 zł

Powodzenia w zaślepieniu…
  • Re: Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~ptyś [83.144.79.*]
    Zamknięcie 0,62
    Minimum sesji 0,61

Gdzie twoja 5-tka z przodu?
  • Re: Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~Gość [5.184.76.*]
    Spokojnie Ptysiu, jednak przeraża mnie, że Ty cieszyć się z 0,62 zł na kursie xd
    Poważny gracz jak widać
  • Re: Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~Nowicjusz [83.5.69.*]
    Wszyscy się cieszymy, że spada. Można będzie brać po 0.40. Będzie to samo jak wziasc po 0.8 i wywindować do 1.5. Ale tutaj będzie latwiej z 0.40 na 1.2, przecież to 200%
  • Re: Czy jesteście gotowi? Zaczynamy!!! Autor: ~ptyś [83.144.79.*]
    Dnia 2025-09-09 o godz. 18:28 ~Gość napisał(a):
    > Spokojnie Ptysiu, jednak przeraża mnie, że Ty cieszyć się z 0,62 zł na kursie xd
    > > Poważny gracz jak widać

Gdzie w moim tekście wyczytałeś, że ja "cieszyć się" z 0,62 ?
    Zamiast robić osobiste wycieczki na miarę podstawówki, lepiej wytłumacz dlaczego zapowiadane przez ciebie od 21.08.2025 zejście poniżej 60gr nie miało miejsca.

[x]
NOVINA -1,28% 0,61 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.