Pokisimy się tu troszkę z powodu "kolegów w krótkich gaciach" postanowili troszkę zarobić i chyba coś się nie spina w tym manewrze. Kurs raczej nie runął w dół jak by sobie tego życzyli. I wszyscy jesteśmy w impasie. Trzymają kurs by nie poszedł w górę a na zbicie też już pary nie ma. Teraz to walka z czasem, kto ma go więcej. Krótkie gacie pewnie z rok opłacili. Czy tyle wytrzymacie. Może jednak oddajcie im trochę akcji nie uzyskają co chcą i niech to idzie w górę. Czy jednak rok duszenia aż im gumka pęknie i gacie opadną.
desperacka próba zejścia poniżej 180zł, 700k obrotu w 15min i wszystko zebrane, przyjdzie dzień oddania akcji i rachunek zostanie wystawiony, kto w tamtym roku siedział na CDP i zbierał akcje poniżej 100 zł to wie o czym mówię
Tak sobie myślę że teraz to siłowanie się grubych. Jest na pewno kilka funduszy ze średnia ponad 200 które nie pozwalają zbić kursu poniżej 180 przynajmniej na razie. My możemy się przyglądać czasem coś dobrać ale wpływu na kurs za bardzo nie mamy. Jak to mówią z trendem nie wygrasz. Może trendu spadkowego już nie widać raczej przeciąganie liny. Ci co pożyczają akcje myślę że robią to na rok. Mają zapłacone i czekają na dobry moment odkupu. Więc obstawiam rok kiszenia chyba że jakiś grubas dokupi wcześniej.
Dnia 2025-09-09 o godz. 10:49 ~Wojmon napisał(a): > Tak sobie myślę że teraz to siłowanie się grubych. Jest na pewno kilka funduszy ze średnia ponad 200 które nie pozwalają zbić kursu poniżej 180 przynajmniej na razie. My możemy się przyglądać czasem coś dobrać ale wpływu na kurs za bardzo nie mamy. Jak to mówią z trendem nie wygrasz. Może trendu spadkowego już nie widać raczej przeciąganie liny. Ci co pożyczają akcje myślę że robią to na rok. Mają zapłacone i czekają na dobry moment odkupu. Więc obstawiam rok kiszenia chyba że jakiś grubas dokupi wcześniej.
właśnie rok kiszenia dobiega końca, bo dokładnie rok temu kurs oscylował na poziomie ponad 600 zł