To sie pojawi nastepny beton. I tak juz kilka miesiecy rekiny czekają na okazje aby wypchac po okolo 7 zl.
I dlatego popedzilem dzisiaj 15k.
Moze pozaluje, moze i nie. Innych akcji nie brakuje.
Nie strasz kolego. Batony są stawiane aby straszyć leszcze i odbierać tanio akcje. Nie bez powodu wszedł tu duży Inwestor. On widzi ogromny potencjał zarobku. Wielton Defence dołozy duży zysk. Na dniach powinien byc kontrakt dla Wojska a wtedy Batony znikną bo nikt nie będzie ryzykował wyleszczenia z papiera
To że to tyle trwa pokazuje skuteczność tego działania. Po umowie z Jelczem kurs powinien wzrosnąć o 30% a nie wzrósł w zasadzie nic. Popyt został zasypany i to umozliwiło zbieranie akcji do chwili obecnej. Tak duze batony pojawiały sie juz wczesniej. Tu jest ksiazkowy przyklad ustawiania sie na pozycji przed duzym wybiciem. Jedyne obawy jakie tu mialem to to, że ich główny biznes kulał, ale z miesiaca na miesiac zwiekszaja udział w rynku i sprzedaż rdr. Mam wrazenie, ze po dobrym Espi już to puszczą bo wyzbierane jest juz chyba wystarczająco.
A czy czasem q1 w tym roku nie był bardzo słaby (duża strata r/r)? Może po prostu ktoś spodziewa sie równie słabego q2 (wyniki już niedługo) i opycha na rynku
Jasne, że wyniki będą bez szału póki co. To wszyscy wiedzą. Kondycja rynku transportowego nie pozwalała na utrzymanie rentowności jak w poprzednich latach. Tu gra idzie o coś innego, a zwiekszona sprzedaz rdr tylko w tym pomoże. Ja jestem tu dobrej myśli.
Masz rację. Moim zdaniem moze mieć miejsce akumulowania taniego papieru. Spółka wychodzi na prostą o czym swiadczy duży wzrost sprzedaży naczep a jeszcze czekamy na wyniki Wielton Defence. Tu Espi pomnoży wielokrotnie cene akcji
A mnie się coś wydaje, że ta kasa z emisji i z KPO, to nie pójdzie na produkcję naczep, tylko nowe moce będą pod rozszerzenie działalności na nowe obszary - militarne oczywiście.