• Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~xzx [31.182.247.*]
    Z tego co widzę to tak to obecnie wygląda patrząc na liczbę recenzji na Steamie i PS5?
    Zawsze mogło być więcej, ale czy to mało/dużo jak na pierwszy weekend?
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~Nie [94.254.239.*]
    Bliżej 100k. Gamalytic podaje 34k kopii na PC na razie. Jeśli konsole to ponad 60%, to daje nam ok. 100k od premiery.
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~inwestor [91.150.165.*]
    Gamalytic przynajmniej od 12h pokazuje 41k sprzedazy, steamdb nie aktualizuje na bieżąco wyliczeń (34k to właśnie liczba z steamdb). Patrząc jak wiralowo roznosi się kontent z Cronosa na X (koty, grafiki fanów, tryb fotograficzny) oraz to że gra codziennie podbija peak graczy jednocześnie jest wysoce prawdopodobne że następny weekend będzie lepszy niż premierowy.
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~JCVD [89.73.36.*]
    Tak, widać to szczególnie po opadającej sprzedaży na Steam (widoczne po rankingu)...
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~Sony [102.117.59.*]
    Bliżej 300k. PS może na początku mieć przelicznik nawet ok. 120, potem zejdzie do 80. Do tego NS2 i kopie fizyczne, które widać, że dobrze idą. No i jest Xbox. Wygląda to zdecydowanie lepiej niż szacował rynek.
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~Nie [94.254.239.*]
    Tak, tak, widzę, że zaczyna się pompowanie oczekiwań. Napisz, że 500k... Bądźmy poważni..
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~OjciecPawel [83.17.194.*]
    Myślę, że do 200 k jeszcze brakuje, ale na koniec tygodnia będzie. Według mnie patrząc na to jak rozkładają się sprzedaże dla horrorów będzie to znakomity wynik. Z pewnością lepszy niż Calisto Protocol, która na marginesie mówiąc kosztowało blisko 150 milionów dolarów, ale po prawie 3 latach się zwróciła.
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: januscorvinus [83.10.106.*]
    Nie wiem, ale wiem, że Cronos na pewno zwróci się w przeciągu roku bo gra będzie longsellerem. Początek nie był imponujący ze względu na premierę Silksong ale Cronos to solidna gra o bardzo małej konkurencji i będzie sprzedawać się równomiernie. Każdy, komu podobał się The Callisto Protocol i Dead Space, gdy nabierze ochoty na coś podobnego, będzie grał w Cronosa bo nic innego tego typu nie ma na rynku. Tak mi mówi moje przeczucie o ono generalnie się sprawdza bo inaczej nie pomnożyłbym 40 razy swojego kapitału początkowego. Jednak w najbliższym czasie spodziewam się spadków, może nawet do 15 zł, zanim ludzie ochłoną. Cwaniaki bez krztyny cierpliwości oczekują szybki i spektakularnych zysków w krótkim czasie, gdy notowania akcji trochę spadają, to sprzedają w panice i kupują inne, które też po krótkim czasie sprzedają gdy spadną, i w ten sposób tracą całą kasę. Natomiast ludzie rozsądni kupują akcje dobrej firmy i czekają w spokoju aż się będzie rozwijać i robić coraz lepsze produkty.
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~aa [193.25.7.*]
    w ciągu, w przeciągu to można stać. naucz się w końcu i nie kalecz języka
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~smyku [89.64.65.*]
    Januscorvinus - apropos 15zl - to chyba zapominasz o tencent (20zl) i Esalians
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~Gracz [83.25.217.*]
    O tych longsellerach pisali to samo na 11 bit a teraz tam płacz bo zleciało z 700 na 185.

Niewiele gier zostaje longsellerami. Większość sprzedaje się najlepiej w pierwszy weekend, a później tylko spada i spada z niewielkimi podbitkami na promocjach. Tak jak Cronos.
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: januscorvinus [83.10.106.*]
    11bit miał absurdalnie wysoką kapitalizację. ponad 1,5 mld zł. Było niemożliwe, by gry, które oni robią zarobiły na kapitalizacje 11bit. Akcje 11bit sprzedałem po premierze Frostpunka i na razie nie zamierzam ich kupować. Nie lubię obecnego prezesa, jak wróci poprzedni to się zastanowię. Bloober robi gry z gatunku, który w przypadku gdy gra chwyci, może się sprzedać w ponad 10 mln egzemplarzy. Do zwrotu kosztów Cronosa trzeba sprzedać nieco ponad 1 mln sztuk i skoro w pierwszym tygodniu sprzedało się 200 tys. to ten milion w ciągu roku powinien zostać osiągnięty.
  • Re: Będzie z 200k kopii sprzedanych jak na razie? Autor: ~mr_dolomite [37.31.152.*]
    Nie w pierwszym tygodniu - jeszcze miesiąc przedsprzedaży.
[x]
BLOOBER 1,80% 25,40 2025-10-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.