• Jest jazda, a ciągle asy w rękawach :) Autor: ~Litości [176.221.122.*]
    No to jest niesamowite co sie dzieje z OML :)
    Z jednej strony mieliśmy już tu kiedyś kurs 20zł, umówmy się że to była pompka na gejmingu wiec sie nie liczy :D
    natomiast jest świadomy popyt bo - Valor Mortis
    a przeciez w portfolio jest projekt Swift, którego jeszcze nikt nie widział,
    więc jak tylko gruchnie choćby screen, to będzie grubo. Śmiem zaryzykowac stwierdzenie że BARDZO GRUBO :)

Na to wszystko jest już prospekt o dopuszczenie do GPW - wiadomo to chwile potrwa, ale wtedy obroty wzrosną na stałe.
    Póki co ekipa z OML zyskała niewiarygodny rozglos na giełdzie utrzymując sie w tier1 najwyższych wzrostów
    i nawet meldujac sie wysoko w spółkach z najwyższymi obrotami - a to ciągle New Connect. To musi robić wrażenie.

A marketing - no jest dobrze, gazety piszą, podcasty sie robią, i jest rozgłos światowy - każdy przeciez zna Ghostrunnera przynajmniej z bardzo nośnych prezentacji wizualnych.

Ulica myśli, że tu się gra pod Valor Mortis - a w tle tak naprawdę buduje się poważny gracz na polskim rynku gejmingowym,
    który bardzo szybko dostarcza angażujące gry i ma świetną kulturę pracy jakże inną od tego do czego przyzwyczaiło nas "crunchowanie" w CDP.

One More level ma idealną wielkość firmy, nie są ogromną korporacją, ale maja optymalny model zatrudnienia - ciągle kogoś poszukują, jest niewielka (typowa dla branży) rotacja i są chwaleni za kulturę pracy - a to dla ludzi z branży rzecz iście kluczowa.

Co do nowych ruchów to oczywiście Pax West i artykuły takie jak ten:
    https://strefainwestorow.pl/gaming/onemorelevel-valormortis-gamescom-paxwest-playtesty

One More jest w fajnym miejscu, i jestem prawie pewny ze po wejscu na GPW,
    za np. 2 lata będzie takie otrzeźwienie wśród niektórych
    - po co wychodziłem przy 2zł :D a teraz jest 10-15-20 :) - troche gdybam, ale czy nie tak sie rodziły największe objawienia w świecie tworzenia gier,
    a przecież oni już zaczeli od wysokiego C - Ghostrunnerem!
    To jest takie know-how że tylko pozazdrościć.

Ja czuję, że Prezes Szymon z ekipą to sie łatwo nie dadzą zatrzymać po tym co tu sie zaraz po premierze stanie :)
  • Re: Jest jazda, a ciągle asy w rękawach :) Autor: ~rsi [45.134.212.*]
    Valor Mortis okazał się czarnym koniem targów, ale kurs jeszcze tego nie wycenia. Tu będą poziomy kilkanaście zł jeszcze przed premierą. Gra na kilkukrotnie większy potencjał niż GR, ale sztuką i wyzwaniem dla studia będzie zbalansowanie poziomu trudności.
  • Re: Jest jazda, a ciągle asy w rękawach :) Autor: ~bubus [5.173.91.*]
    lepiej bym tego nie ujął
  • Re: Jest jazda, a ciągle asy w rękawach :) Autor: ~Kuba [89.64.87.*]
    No jest szansa, że może być grubo. Jeśli wejdą na GPW dostęp do możliwości zakupu akcji dla inwestorów będzie większy sam fakt dostęp przez IKE/IKZE, różni brokerzy (nie każdy udostępnia akcje z NC). Dopracowanie VM plus marketing, i oczywiście dobry timing z wypuszczeniem gry. A jeśli za rok wrzucą coś z projektu SWIFT i info to zgadzam się, że kurs może zwyżkować bardzo mocno. Spółka potrafi robić bardzo dobre gry, jest masa talentu, gorzej z finansami spółki ale miejmy nadzieję, że kolejne projekty i własne IP, plus korzystne umowy ten problem rozwiążą. Ja wierzę w OML i stawiam na pozytywny scenariusz, liczę że to będzie kolejne duże dobre studio z dobrymi produktami dla graczy na wiele lat.
  • Re: Jest jazda, a ciągle asy w rękawach :) Autor: ~Wrotek [104.28.60.*]
    Ziomuś co ty bredzisz, OML jest dostępny w IKE jak każde inne akcje z NewConnect
    Nie w każdym IKE/IKZE można kupić akcje OML.... zależy od maklera/brokera.
  • Re: Jest jazda, a ciągle asy w rękawach :) Autor: ~bart [213.55.243.*]
    Miałem różne konta maklerskie i zawsze był NC. Jak jesteś na XTB to sprawdź ticker LSR albo wyszukaj Lasermed. Nie wiem, czemu nie zaktualizowali tam tickera, ale tam jest dużo dziwnych rzeczy.
    Kurde faktycznie w IKE w MBAKU nie mogłem znaleźć OML, myślałem że nie ma dostępu (mój błąd) ale teraz faktycznie znalazłem.
[x]
ONEMORE 3,91% 2,66 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.