No to jest niesamowite co sie dzieje z OML :)
Z jednej strony mieliśmy już tu kiedyś kurs 20zł, umówmy się że to była pompka na gejmingu wiec sie nie liczy :D
natomiast jest świadomy popyt bo - Valor Mortis
a przeciez w portfolio jest projekt Swift, którego jeszcze nikt nie widział,
więc jak tylko gruchnie choćby screen, to będzie grubo. Śmiem zaryzykowac stwierdzenie że BARDZO GRUBO :)
Na to wszystko jest już prospekt o dopuszczenie do GPW - wiadomo to chwile potrwa, ale wtedy obroty wzrosną na stałe.
Póki co ekipa z OML zyskała niewiarygodny rozglos na giełdzie utrzymując sie w tier1 najwyższych wzrostów
i nawet meldujac sie wysoko w spółkach z najwyższymi obrotami - a to ciągle New Connect. To musi robić wrażenie.
A marketing - no jest dobrze, gazety piszą, podcasty sie robią, i jest rozgłos światowy - każdy przeciez zna Ghostrunnera przynajmniej z bardzo nośnych prezentacji wizualnych.
Ulica myśli, że tu się gra pod Valor Mortis - a w tle tak naprawdę buduje się poważny gracz na polskim rynku gejmingowym,
który bardzo szybko dostarcza angażujące gry i ma świetną kulturę pracy jakże inną od tego do czego przyzwyczaiło nas "crunchowanie" w CDP.
One More level ma idealną wielkość firmy, nie są ogromną korporacją, ale maja optymalny model zatrudnienia - ciągle kogoś poszukują, jest niewielka (typowa dla branży) rotacja i są chwaleni za kulturę pracy - a to dla ludzi z branży rzecz iście kluczowa.
Co do nowych ruchów to oczywiście Pax West i artykuły takie jak ten:
https://strefainwestorow.pl/gaming/onemorelevel-valormortis-gamescom-paxwest-playtesty
One More jest w fajnym miejscu, i jestem prawie pewny ze po wejscu na GPW,
za np. 2 lata będzie takie otrzeźwienie wśród niektórych
- po co wychodziłem przy 2zł :D a teraz jest 10-15-20 :) - troche gdybam, ale czy nie tak sie rodziły największe objawienia w świecie tworzenia gier,
a przecież oni już zaczeli od wysokiego C - Ghostrunnerem!
To jest takie know-how że tylko pozazdrościć.
Ja czuję, że Prezes Szymon z ekipą to sie łatwo nie dadzą zatrzymać po tym co tu sie zaraz po premierze stanie :)
Valor Mortis okazał się czarnym koniem targów, ale kurs jeszcze tego nie wycenia. Tu będą poziomy kilkanaście zł jeszcze przed premierą. Gra na kilkukrotnie większy potencjał niż GR, ale sztuką i wyzwaniem dla studia będzie zbalansowanie poziomu trudności.
No jest szansa, że może być grubo. Jeśli wejdą na GPW dostęp do możliwości zakupu akcji dla inwestorów będzie większy sam fakt dostęp przez IKE/IKZE, różni brokerzy (nie każdy udostępnia akcje z NC). Dopracowanie VM plus marketing, i oczywiście dobry timing z wypuszczeniem gry. A jeśli za rok wrzucą coś z projektu SWIFT i info to zgadzam się, że kurs może zwyżkować bardzo mocno. Spółka potrafi robić bardzo dobre gry, jest masa talentu, gorzej z finansami spółki ale miejmy nadzieję, że kolejne projekty i własne IP, plus korzystne umowy ten problem rozwiążą. Ja wierzę w OML i stawiam na pozytywny scenariusz, liczę że to będzie kolejne duże dobre studio z dobrymi produktami dla graczy na wiele lat.
Miałem różne konta maklerskie i zawsze był NC. Jak jesteś na XTB to sprawdź ticker LSR albo wyszukaj Lasermed. Nie wiem, czemu nie zaktualizowali tam tickera, ale tam jest dużo dziwnych rzeczy.