Raczej jak się dogadują i przedłużają termin ustalenia zabezpieczeń to bank widzi szansę na dogadanie się, bo nie zrywa umowy. Także wiatr nie narób tam w majtki do 30 z podnietki.
Oststnie kwartał w którym firma była na plus to 2Q 2023r. Troche czasu minęło. Policz ile mają straty za ten okres do teraz? Raport: 2025/09/26 Zobaczysz zysk ja św...nia niebo
Dlaczego tak się złościsz? Zysku za 2Q spodziewają się chyba tylko najwięksi, niepoprawni optymiści - za sukces należy uznać relatywnie neutralny raport z wynikiem blisko zera bądź niewielką stratą. Zysk jest możliwy za 3Q, a szacunki przychodów, które poznamy początkiem października mogą być konkretne, jeśli dynamika wzrostu zostanie zachowana lub zwiększona. Ciekawa będzie również dynamika ewentualnego wzrostu w 4Q. PS. Wykres roczny wygląda interesująco.
Historia na spółce Sunex pokazuje, że zdyskontowanie wielu zmian lub inwestycji fundamentalnych może być opóźnione, ale potem może mieć bardzo gwałtowny przebieg. Rynek w Niemczech się odbija, w Austrii rozwija, Polska może być dopełnieniem. Owszem 2024r. był zyskownie bardzo słaby, aczkolwiek przy tylu inwestycjach i zmianach kolejne lata mogą być ciekawsze. Poza tym panie wiatr Ty zawsze atakujesz cokolwiek by się pozytywnego nie napisało. Tylko negatywnie albo nic, nawet jak ktoś neutralnie napisze to ci nie pasuje. Ale ja cie z Asbisa pamietam, tak samo sie wymadrzales. Gdzie jest Asbis teraz? Sunexowi zycze to samo.
Popatrz na wyniki, a nie pisz życzeniowo. 2024r Zysk -24,869mln 1Q2025 -8,426mln Razem -33,295mln. pytanie kiedy odrobią strary i odsetki z kredytów.
ps. widzisz co się dzieje w ceną za energie elektyczną. Może w przyszłości wiatraki, fotowoltaika, atom spowoduje że producenci pomp ciepła będą krezusami ale nie teraz. Ps . mam kominek z płaszczem wodnym +piec kondensacyjny gaz+ fotowoltaika do grzania w lecie CWU. kominek wychodzi cenowo super.( w maju za grab, buk, dąb płaciłem po 350zł/mu. To są fakty.
Nie jest realna wystarczy spojrzeć na pełny raport a nie tylko zysk netto. Człowiek piszący o sobie per profesor chyba powinien umieć czytać pelne raporty. Czyz nie?
upadłość staj się całkiem realna chyba że ..... wejdą w zbrojeniówkę :-) -------------------------------------------------------------- 1.To może być genialny pomysł, będą przerabiać zbiorniki na wodór, w zbrojone kadłuby mega masywnych dronów. 2. kilkaset akcji to kilka kilo złotych, kolego gdybym miał taką KASĘ to bym nie inwestował na giełdzie. 3.przy takiej ilości dziennych tranzakcji i ich wolumenie.... wysiadam 4. pewnie spadnie gdzieś w okolice 5zł, ale co z tego???. Przecież nie widać światełka w tunelu.
Ja też Wiatra z asbisa pamiętam jak po 17zl był pisał że to dziadowska spółk. Teraz to samo tu. Powiedz mieszkańca Krakowa żeby sobie w kominku zapalili. Zakaz i za parę lat tak będzie w innych miastach. PC jest bez obsługowa. Kiedy niby normalna osoba pracująca ma czas palić. Jako kraj pójdziemy w w atom i grzanie prądem. Spółki robotyczne też się kupuje teraz a nie jak będą w każdym domu 3 roboty