Czy wy nie potraficie czytać sprawozdan finansowych, wiekszość kosztów produkcji sfinansowalo Take-Two, wobec ktorego Bloober ma zobowiazanie na około 20mln, to porozumienie zostalo zerwane kiedy gra byla juz prawie gotowa. Do tego dochodzi marketing i koszty ktore poniosl Bloober na ostatniej prostej. Mówienie o 100 mln to jest odkleja.
“Porozumienie określa także warunki zakończenia współpracy oraz zasady rozliczeń pomiędzy stronami w następstwie rozwiązania Umowy. Strony w Porozumieniu ustaliły jednorazowe wynagrodzenie na rzecz Take-Two tytułem zwrotu części kosztów produkcji Gry poniesionych przez Take-Two, chyba że decyzją Emitenta nie dojdzie do wydania Gry, w której to sytuacji Take-Two nie przysługuje jakiekolwiek wynagrodzenie od Emitenta.”
Jeśli w przyszłym tygodniu prezes oznajmi o zwrocie kosztów gry Wasza narracja co do ceny produkcji pewnie zmieni się na kwotę ok.15mln. Bo…. no właśnie ciekawe co znowu trole wymyślą.
Easy. Siedzę tu od ponad 5 lat, więc nie wyskakuj mi z trollami. Jeśli marketing jest w tych 12mln $ to ok. Tak czy siak trzeba do tego dodać pracę zespołu po wypowiedzeniu umowy. I finalnie ten koszt będzie oscylował w granicach 60mln zł. Może maksymalnie 60mln.
Dnia 2025-09-04 o godz. 13:08 ~ocb napisał(a): > Plus marketing i wychodzi jak napisałem. Koło 60mln. > > O 100mln + piszą tylko odklejeńcy, żeby pochwalić się własnym ignoranctwem.
Nie ładnie piszesz o ludziach co posługują się faktami, sam pisałem tu 100mln mówiąc że zakładanie mniejszej kwoty jest albo chciejstwem albo naganiactwem, circa 100mln można było zakładać śledząc wypowiedzi ze spółki. Teraz jest oficjalne potwierdzenie to i tak jest ze 3x taniej niż taką grę zrobiłyby zachodnie studia.
Dnia 2025-09-04 o godz. 21:34 ~ocb napisał(a): > Dobra sorry. Jestem w szoku że Babieno tyle na grę wydał :) może dotację trzeba odliczyć. Pozdro bloobaski
Spoko, przyznać się do błędu to nie wstyd, tylko dlaczego wcześniej tak.......;-)))) https://youtu.be/O2RROmHJiaM?t=31