• No i co dalej Autor: ~WR [5.173.194.*]
    Jak myślicie?
  • Re: No i co dalej Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Myślę nad tym z czym mamy do czynienia obecnie na Moonlicie i sądzę, że nie dojdziemy. Możemy gdybać, a za jakiś czas wypłynie i zapewne okaże się, że nikt nie trafił.
    Jest oczywiste, że ten kto wyłożył te pieniądze, zebrał ponad 100 tys. akcji podbijając kurs do blisko 0,60 PLN/akcja nie jest głupcem, ma jakiś swój ukryty cel, dysponuje większym/dalszym kapitałem.
    Sądzę, że musi tu chodzić o posiadanie jakiejś tajemnej i pozytywnej wiedzy o spółce.
    Czy chodzi o wytrząchnięcie spekuły dla której te poziomy cenowe są atrakcyjne do sprzedaży, bo przynoszą zysk, może nawet duży?
    Czy chodzi o podbicie kursu pod emisję, by wyemitować po wyższej, korzystniejszej (większy wpływ z emisji) dla spółki cenie?
    Czy chodzi o zbieranie akcji po kolei, przy posiadaniu pozytywnych tajemnych informacji, by tworzyć/rozbudować fundament inwestycji, a wzrost kursu jest tylko oczywistym efektem ubocznym?
    Zobaczymy jak to będzie przedstawiać się w kolejnych dniach. Czy będzie dzień w dzień wzrostowa kontynuacja, czy będą przystanki w których kurs będzie się obsuwał, bo przypominam, że to dzieje się bez ogólnodostępnej wiedzy o podłożu wzrostów?
    Wyszło mi na ten moment z sumowania ofert w arkuszu sprzedaży, że wg mnie aktualna ewidentna spekuła ma poziom 215562 szt. To wg mnie wszystkie oferty poprzedzające ofertę po 2,28 PLN/akcja na 5008 szt.
    https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-mlt,wId,29107,tab,przebieg-sesji

• Re: No i co dalej Autor: ~akcjonariusz [194.9.79.*]
    Handel dzisiaj wyszedł kiepawo i z istotnym spadkiem. Joker najwyraźniej dzisiaj nie robił zakupów. Pisałem, że bez oficjalnych fundamentów można spodziewać się obsuwy. Ale mam podejrzenie, że on chyba jest, czuwa, kontroluje sytuację. Wielokrotnie zaglądałem dzisiaj w trakcie sesji do arkuszy zleceń i coś dostrzegłem. Trwało to kilka/kilkanaście minut, ale ciekawe, czy też dostrzegliście to. Otóż 13:56 pojawiło się zlecenie kupna na kurs 0,41 na 100 k sztuk. Może to ten być może joker pokazał się? Jednak znikł i jak widzicie nie pojawił się więcej.
    Piszę to jako ciekawostkę, bo nie chce mi się wierzyć, aby to jakiś finansowy szaleniec tak wczoraj podbił kurs.
  • Re: No i co dalej Autor: ~Tt [91.232.46.*]
    Spółka zarabia ma pomysł notoria przejęła 18%akcji I ma 15pracowników.to nie spółka krzak.i prezes konkretny.a wycena śmieszna.
  • Re: No i co dalej Autor: ~Bydlak [84.40.221.*]
    Co dalej głośnych nakarmić ha ha
    Jak patrzę na obecne notowania, to zastanawiam się po co to było, po co było windować kurs do 0,59 i mocno przepłacać przy tym w odniesieniu do tego co jest teraz w arkuszu sprzedaży?
    https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-mlt,wId,29107,tab,przebieg-sesji
    Np. o 10:30:11 ktoś wystawił ofertę sprzedaży 97639 szt. po 0,42.
    Jeśli ten ktoś nie będzie ciągnął tego co zaczął lub jeśli nie pojawią się oficjalne pozytywne informację , to będzie się obsuwać negując sens minionego wydarzenia z 04.09.
  • Re: No i co dalej Autor: ~Luk [31.0.67.*]
    Ostatnie tanie akcje zostały Pod koniec tygodnia już będzie drożej
    Wypisujesz tezy/prognozy, bez jakiejkolwiek podstawy w faktach. A ja się zapytuje gdzie w tym momencie jest ten bohater na białym koniu, aby zdjąć 51500 szt. akcji i podbić kurs do 0,61? Już mu się znudziło? Nabrał wątpliwości?
  • Re: No i co dalej Autor: ~Zielony8 [5.184.243.*]
    Nie bo to może jego baton stoi i woli jak mu ktoś taniej wrzuci więc trzyma kurs .to jest wyleszczenie systematyczne z akcji .! Nie od razu Kraków zbudowano ! A łyknol te 109 k wcześniej bo okazja była więc wziol dla pewności i ma już w portwelu .a ty tu komentujesz nie wiadomo po co !!!? A jeśli mu nie będą wrzucać taniej to i to nie jego baton ?!?!? To i zawinie wyżej A niepewność to u takiego jak ty wywołuje zaniżaniem kursu !
  • Re: No i co dalej Autor: ~Zielony8 [5.184.243.*]
    Gra na fix to nie gra na ciągłych więc wąchania kursu można manipulować w każdą stronę tym bardzej jak ma akcje i sam arkusz ustawia i sam sobie wrzuca wywołując i euforię i panikę !
[x]
MOONLIT 16,57% 0,41 2025-09-19 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.