Cos mi sie wydaje, ze ten watek zostal calkowicie pominiety przez szanowne grono forumowe:)) a to dosc istotnie zmieniloby wycene poprzez nowych inwestorow i to juz globalnych, niz z gpw. To w tym kontekscie biofund roznicuje inwestorow, jak tlumaczyl pchniecie papiera holdingowi.
Wzrośnie płynność, po debiucie heartflow i wzroście po ipo o ponad 100% myślę, że inwestorzy będą bardzo dobrze nastawieni do debiutu firmy o podobnym business modelu. Dodatkowo sam PR z tym związany wywinduje cenę akcji. Myślę, że wzrost 50-70% od momentu ogłoszenia do momentu wejścia na nasdaq będzie do wyciągnięcia. Czy po wejściu dalej będzie rosło? Powinno, ale może będzie kupuj plotki, sprzedawaj fakty i po rozpoczeciu notowan na nasdaq bedzie korekta mimo wzrostu płynnosci
Dostałem minusy za nową emisję. To, co będzie notowane na nasdaq. Moim zdaniem zrobią emisję akcji, nie ma innej opcji, tylko najpierw trzeba odpowiednio kurs napompować, co dziś już się zaczęło.
Zobaczyli, co zrobił Heartflow, ile zgarnął szmalu na długi i rozwój. ,,Firma szacuje, że wpływy netto po uwzględnieniu opłat wyniosą 333,2 mln dolarów.,. Będzie pompka do 100 zł za akcję.
,,Pierwsze dwa dni Heartflow na giełdzie dostarczyły kolejnych dowodów entuzjazmu inwestorów. W piątek akcje zamknęły się na poziomie 28,75 USD. Po osiągnięciu szczytu i dołka podczas poniedziałkowej sesji, Heartflow zamknęło się na poziomie nieco poniżej 30 USD. Cena zamknięcia w poniedziałek była o prawie 58% wyższa niż cena z IPO.,,
Paradoks polega na tym, ze wejscie na nasdaq oraz emisja akcji to sprzeczne informacje w kontekscie wplywu na kurs. Pierwsze na up, drugie na down. Popmpowanie kursu w perspektywie ipo ma sens, ale teudno powiedziec czy obrcny wzrost to juz to czy wchodzi ktos wiekszy. Ogolnie wiele wskazuje na dalszy wzrost kursu. Piekna swieca na W1(piracik napisz priv to wyjasnie:). Schody zaczna sie juz niedlugo na oporze. Ciekawe co tak sie zadzieje. Ale przy takich obrotach rynek sobie powonien w tym oporem poradzic. Przydaloby sie troche paliwa, jakas umowa mega albo nowy inwestor za progiem
MI wychodzi, że może dojść do 100 zł, będzie kapitalizacja 1 mld. Na nasdaq wrzucą nowych akcji za 200 mln, 100 mln dołoży Biofund. Były tutaj dyskusje, że brakuje kapitału i ludzi, żeby jeszcze lepiej rozkręcać ten biznes, że vcast leży. Zobaczyli, co robi Heartflow i idą tą drogą, żeby wyrwać dla siebie większy kawałek tortu.
Jakby zrobili emisję, żeby wejść na Nasdaq, jak HTFL to bym złego słowa nie powiedział. Ale co z tym ma wspólnego opchnięcie 15% akcji jakimś randomom to nadal nie wiem. Tym bardziej, że ci nowi to przecież ponoć poważni inwestorzy. więc chyba nie po to kupują, żeby sypać (czytaj - zwiększać płynność)?
Przy takiej plynnosci trudno jest zebrac z rynku wiekszy pakiet akcji, stad biofund oddal swoj pakiet chetnym inwestorom instytucjonalnym. Teraz oni moga sobie zwiekszac pakiety sciagajac papier z rynku, co moze miec miejsce obecnie, patrzac na obroty i manewry w zeszlym tygodniu. To pchnie kurs up. Ale najlepsze jest to, ze i biofund i fundy chca grac na wzrost wartosci kursu i kiedys tam opchnac papier. Czynniki sa sprzyjajace z naszej perspektywy: poprawa wynikow, fundy w grze, nasdaq w perspektuwie, brak goraczki AI na gpw. Synergia tych czynnikow moze tez zachecic spekule do wejscia w papier. Tak czy inaczej powinno byc dobrze
Biofund "na lewo" sobie zbierał papier jak leciało na 16zl, spadek był wywołany brakiem tej dużej umowy w ostatnim kwartale minionego roku, oni dobrze wiedzieli że to wejdzie, pociągali za wszystkie sznurki
Szanowny kolego widzę,że w każdym wątku musi być wytyk do mojej osoby...:) Wiesz od 2022r ,że ja w odróżnieniu do ciebie nie kieruje się AT bo Sandman wszystkim nam udowodnił ,że na takich spółkach jak ta z małą płynnością to rysuje się kreski w zależnosci od potrzeby......:) Inwestuje w spółki perspektywiczne z problemami finansowymi taką była Madicalg w 2022r,gdzie wchodziłem od 10zł . Teraz jest to zdrowa spółka z pięknymi perspektywami. Tutaj już nic nie może się złego stać wiec nie pozostaje mi nic innego jak zakopać głęboko mój pakiet i traktować jako zabezpieczenie na emeryture. Teraz inwestuje w spółkę z tego samego sektora która w mojej ocenie jest w takim samej sytuacji jak Medicalg trzy lata temu więc tnie będę ci tutaj przeszkadzał....Miłego weekendu Niki
Pozdro dla starej gwardii w szczególności do Cezgol:)
Piracik dawaj nazwe tej nowej perelki:) forum wrzuci tam swoj kapital i zarobisz krocie:) a w kwestii AT to jest absolutna podstawa, co pokazal zjazd z 44 na 16. Ksiwzkowo rozegrane. Nawet jak ktos ryzuje kreski to wg zasad AT. Wiec jak je znasz to grasz razem z rysownikiem a przeciw niemu. Proste
Myślałem, że jakąś lekcje przez te ponad trzy lata wyniosłeś, że pycha i pogarda wobec innych inwestorów nie idą w parze z zarabianiem pieniędzy jak i na GWP jak i w biznesie:)
Tak czy inaczej życzę dużo zdrówka i pogody ducha:)