Brawo Bloober! Stworzyli świetną grę i po raz pierwszy ich tytuł własny ma 80/100 na metacritic co jest rewelacyjnym wynikiem dla nowego IP. Noga na nogę i obserwujemy sprzedaż na konsolach, która pewnie odpowie za 80% sprzedaży.
80/100 to znowuż nie tak dużo. W dzisiejszych czasach aby gra była hitem musi mieć 9 z przodu. Z drugiej strony wystarczająco aby Cronos się zwrócił w przeciągu roku. Kokosów na tym nie zbiją ale będzie hajs na następną grę.
Dla porównania:
The Medium - 75/100 The Callisto Protocol - 69/100 Silent Hill 2 - 87/100 Dead Space - 89/100 Resident Evil 2 -91 Resident Evil 3 - 79
Jest lepiej od The Callisto Protocol więc Cronos powinien mieć podobną sprzedaż a że był na pewno tańszy w produkcji to się zwróci.
Jest ok, szału nie ma. Nowego ath z tego nie będzie. Ogrywam i gra jest bardzo dobra, wizualnie i dźwiękowo topka, ale czegoś brakuje. Ja i tak się mocno jaram, bo mieszkałem na Hucie ładnych parę lat i ten klimat w Cronosie po prostu na mnie działa. Nie wiem jednak czy zagraniczni odbiorcy też będą mieli taką podjarkę.
Bugów jak na UE5 jest niewiele. Grywalność(miodność) chyba mnie lekko rozczarowuje. SH2R prezentował się pod tym kątem lepiej.
Ogólnie oceny 7.8/10 wydają się uczciwe. Ja bym dał nieco wyżej za tą Nową Hutę właśnie :)