Pytałem na innym wątku "taa" ale lepiej będzie jak założę nowy. Jak myślicie do ilu zjedzie rodzinka z kursem do wyników za 2025 czyli do kwietnia 2026. Którą lukę domkną 2.00 czy nawet 1.50 ?
Dokładnie tak się dzieje jak pojawia się podaż to staramy się jej nie spłoszyć i spokajnie wszystko zbieramy no ale jutro już wskoczymy pewnie na 4 bo coraz mniej towaru
Dnia 2025-09-03 o godz. 12:28 ~Jan napisał(a): > Dokładnie tak się dzieje jak pojawia się podaż to staramy się jej nie spłoszyć i spokajnie wszystko zbieramy no ale jutro już wskoczymy pewnie na 4 bo coraz mniej towaru
jak wszystko ? jak moje pare k leży od 3 dni i to znacznie poniżej 4zł? śmiało nie spłoszycie mnie do końca sesji. TAk od 5zł skupujecie regularnie że spadło już o 30%?
Dnia 2025-09-03 o godz. 13:39 ~Jan napisał(a): > Od 3,40 skupujemy, a nie od 5
troche brak logiki jutro będziecie skupywać od 4zł ale przez kilka miesięcy taniej nie chciało się "wam" brać? rozumiem że dopiero jutro ciocia z Ameryki spadek przekaże
Przy tej płynności z wykresem można zrobić co się chce !!! Ciekawe czy Będziesz na forum jak nie będzie po 4 zł, tylko poniżej 2zł, pewnie znikniesz jak kamfora.
Bez akcji forum mnie nie interesuje, wiadomo że wpadki są, ale chodzi o to żeby sukcesów było więcej niż porażek na Patku ryzyko przy tej cenie jest małe, a wykres od dołka jest wzrostowy
Dnia 2025-09-03 o godz. 15:15 ~Jan napisał(a): > Bez akcji forum mnie nie interesuje, wiadomo że wpadki są, ale chodzi o to żeby sukcesów było więcej niż porażek na Patku ryzyko przy tej cenie jest małe, a wykres od dołka jest wzrostowy
ale po co czekać do jutra po 4zł jak dziś po 3,8 można tak wiele zebrać....
to teraz nie wiem co robić bo poustawiałem (jak od 4 dni) zlecenia na 3,75-3,79, zmodyfikować je na 3,99? Nie chce się sfrajerzyć, jak czekałem pół roku to i 6h wytrzymam
Dnia 2025-09-04 o godz. 12:11 ~Patentus napisał(a): > Po co sprzedawać. Dywidenda może być 1 albo 1,5 PLN/akcję. Lepsza lokata kap.jak w mieszkanie na wynajem
uwielbiamy te dokładne wyliczenia na podstawie super analiz może 1 może 1,5 a czemu nie 7? może wypłaca zysk z poprzednich lat? + zaliczkę na poczet przyszłej?
tymczasem okazja: kupujesz teraz patka po 3,60 a za 2h sprzedajesz za min. 4. z prowizją to 10% w 2 godziny, promocja! albo czekasz jak kolega Jan napisał miesiąc i sprzedajesz po 5
4zl/akcje może liźnie, ale raczej będzie w okolicach 3,6 do wyników w listopadzie, no chyba ze po drodze jakies info, to może szybko 4przebic, co do dywidendy to jak będzie w przyszłym roku, i w okolicach 50gr to będzie bardzo dobrze, pozdrawiam
jak to "liźnie" ? miało być szybko i sprawnie, zdecydowany ruch w górę min 4zł a wkrótce 5 a tu spadek. przecież pisaliście że wyniki są rewelacyjne a tu kurs taki sam jak przed wynikami...
Dnia 2025-09-05 o godz. 10:04 ~Patentus napisał(a): > 80% mają strategincni. Po co komu drogie akcję przy corocznej dywidendzie. Jak spadną na 3, albo 2,8 to sobie kupimy. Kolarstwo to na innych spółkach
nie wiem po co, pewnie dlatego że na giełdzie zarabia się na wzrostach. Zresztą to niejaki Jan pisał o kursie 4zł który miał być wczoraj.
To ciekawe że oczekujesz spadku kursu aż do 2,8 po tym jak tu pisali że "rewelacyjne wyniki". Mało która spółka reaguje przeceną o ponad 20% po rewelacyjnych wynikach
Pamiętaj jedno. "Ktoś" musi podnieść to w górę. Tu wyniki są 2-go rzędne. Orlen 2 lata kisili54-70., "ktoś" wreszcie to podniósł na 90..Lubawa z 4 na 2 zł z 3 lata kisili, ale przyszedł 2025 i " ktoś" podniósł na ponad 12 zeta i mnóstwo innych przykładów LPP np.To samo będzie tutaj. Tylko kiedy?
Dnia 2025-09-05 o godz. 12:43 ~Patentus napisał(a): > Pamiętaj jedno. "Ktoś" musi podnieść to w górę. Tu wyniki są 2-go rzędne. Orlen 2 lata kisili54-70., "ktoś" wreszcie to podniósł na 90..Lubawa z 4 na 2 zł z 3 lata kisili, ale przyszedł 2025 i " ktoś" podniósł na ponad 12 zeta i mnóstwo innych przykładów LPP np.To samo będzie tutaj. Tylko kiedy?
a co to za nowa teoria? Kurs każdej spółki musi pójść w górę prędzej czy później bo inne poszły w górę? Serio? Nie możliwe jest dla ciebie żeby kurs spadał w długim okresie? Hehe takich mamy orłów na gpw to świadczy właśnie o sile tej giełdy :)
Ja jednak się zgadzam z teorią kolegi Patentusa. Jednak uważam, że nie na wszystkich firmach jest "Ktoś". Tutaj ewidentnie "Ktoś" jest i robi co chce. Dzisiaj zrobił podbitkę, żeby nabrać naiwnych, że jednak będzie rosło. Jestem przekonany, że "Ktoś" jeszcze zrobi taką wirówkę, że większość ze strachu sprzeda akcje i już ich nigdy nie tknie. Dlatego moje pytanie było czy zjadą do 2.00zł czy do 1.50zł. Mialem kiedyś te akcje, ale straciłem, bo za prędko kupiłem. Teraz nie mam zamiaru popełnić tego błędu i poczekam spokojnie na rozwój sytuacji. Moim zdaniem następne: IIIkw i IVkw. będą na minusie i w 2026 roku nie będzie dywidendy. Dlatego "Ktoś" nie będzie miał litości i zwali kurs tak jak jemu się będzie podobało i niejeden się tu zdziwi. Nie czekam z zakupami na 0.01, tylko między 1.50 a 2.00. Jak się nie doczekam to trudno. Jest wiele zdołowanych i zmanipulowanych spółek na GPW. Teraz inwestuję w KGHM, bo najbliższy rok to będzie hossa na KGHM. Kolego taa uwolnił Cię "Ktoś" dzisiaj z akcji, a Ty nie wierzyłeś w tą teorię :)
Mam nadzieję ze teoria kolegi technika się nie sprawdzi, liczę że po uruchomieniu nowej hali, będą nowe zlecenia i wieksza dywidenda w kolejnych latach, co przełoży się na wzrost kursu akcji.
Tak trend wzrostowy jest mocny i myślałem że 4 pln przebije w piątek, natomiast twoje zlecenia w przedziale 3.75 - 3,80 zostały jednym strzałem kupione więc powinieneś być zadowolony ???
Kurs przebije 4 zł po espi dotyczącym nowych dużych zamówień.
W 2Q25 Patentus zrealizował drugą umowę dla PGG i na razie nowych dużych zamówień na drugie półrocze brak.
PGG -ho, przestawia się już na przemysł zbrojeniowy,to dla Patentys kura znosząca złote jaja i daje pole do działania. Teraz już jest oczywistym po co budowali hale,i wyposażyli w maszyny wysokich jakosci.