• 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~olo [95.50.79.*]
    j.w.
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~BOLO [81.30.136.*]
    Na 100% taka propozycja padnie, po to by wyleszczyć dużą część drobnych, fundy za tyle nie puszczą
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: fizolbis [46.112.80.*]
    ... tak jak nie puścił NN.
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~Prądozaur [84.39.164.*]
    NN wyszedł albo przez jakieś szachrajstwo albo bo znaleźli dobrą alternatywę dla użycia tego kapitału... Allianz i inni zostali i zawiązali sojusz, żeby uzyskać prawdziwą wartość GRENEVIA w wezwaniu decydującym o zabraniu spółki z GPW... Nie olewa się 2,75 PLN, żeby po roku mieć 3 PLN, dlatego mało prawdopodobne, żeby uczciwych menadżerów Allianz ktokolwiek nakłonił do działania na szkodę funduszu, gdy ich kariery zależą od pokazania swej efektywności przed zagraniczną centralą... Nie po to stawili skuteczny opór bazarowemu cwaniaczkowi, żeby za to uzyskać kilka groszy więcej... Niedługo samej gotówki będzie w GRENEVIA 2 PLN na akcję, a wartość księgowa zbliżać się zacznie do 5 PLN, więc tylko gupiec uznaje 3 PLN za cenę odzwierciedlającą cokolwiek w kwestii wartości spółki, a 3,5 PLN to nie jest wiele więcej, zatem tyle w temacie... Oferta dla wymęczonych kapitulantów, którzy uciekli już za 2,12 i 2,75 PLN i nie wydaje mi się, żeby którykolwiek z nich zignorował tamto nibywezwanie, bo kto został chce dostać w zamian konkretny zysk, znając rzeczywistą wartość GRENEVIA i jej coraz bardziej rosnącą dochodowość... Pozdrawiam akcjonariat walczący, śmieszne veta bazarowych cwaniaczków ignorujący :)
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~mesh [109.62.46.*]
    Pomiędzy faktami a brzegiem rozumu, ciąg dalszy s-f...:)) Tak wierzysz we wszechmoc OFE ??? Spójrz jak od lat wiele ugrali na Dębicy. Ile ? Nic. Sygnałem zbliżania się kolejnego i ostatniego zapewne wezwania, będzie wycofanie się z uchwały brudnego "sprawdzam", a więc o podwyższeniu kapitału i zakończenie batalii sądowej. Potem last call i end of game of throne.
    Gdzie jest brzeg rozumu gdy uświadamiasz sobie że masz w portfelu spółkę w którą nie wierzysz, masz świadomość że jest nic nie warta i że za X lat zostaniesz z niczym bo coś tam, ale siedzisz na jej forum i wciskasz innym ten kit???
    Panie Flap - a co powiedzieć o "inwestorze", który nie odpowiedział na wezwanie po 2,75 , następnie nie sprzedał w okolicach 3 zł, po czym mógłby odkupić znacznie większy pakiet ulubionej spółki za te same środki, a na dodatek oczekuje ze swoimi zleceniami w okolicach 2 zł , akceptując kilkadziesiąt procent straty na posiadanym w spółce kapitale ??? Dalej będziemy drążyli temat elementarnych zasad racjonalności w procesach decyzyjnych ? :))) Mój stan posiadania / nie posiadania akcji spółki nie ma nic do rzeczy, forum jest otwarte - może robię to w ramach rozrywki, może w ramach eksperymentu socjologicznego, a może z irytacji stężeniem absurdów na linijkę tekstu ?
    Tyle scenariuszy, żeby zakryć oczywisty fakt, że jesteś zwykłym papranym trollem naganiającym na spadki, bo sam chcesz kupować ponownie po 2 PLN, żeby zarobić na ostatecznym wezwaniu, które będzie musiał zorganizować jaśniePan przymuszony przez własne chciejstwo i zablokowany przez Allianz... To jest nagroda, którą dostajecie za swoje ujadanie na forum... Nie miesięczne stałe wypłaty, tylko to co urobicie na nieustannym kręceniu kursem wokół określonych poziomów + spread między uzbieranymi akcjami a ich ceną w ostatecznym wezwaniu i dlatego chcecie sprzedawać innym po 2,60 a za chwilę straszyć ich, żeby uciekali po 2,50 PLN, tyle że frajerów już wymiotło w nibywezwaniu za 2,12 i 2,75 PLN, a wpychanie teraz czytającym analizy wstecznej zawsze skutecznej, gdy pokazujecie kurs wyreżyserowany przez tomkosłupki nie ma cokolwiek wspólnego z działaniami prawdziwych inwestorów indywidualnych, bo każdy z nich kupił w różnych momentach i ma swoją średnią cenę nabycia i wiedzą wszyscy, że 3 to nie jest poziom na którym posiadacze rozumu wyjdą z inwestycji w GRENEVIA i na pewno nie zarabia się na hazardowym spekuskoczkowaniu wychodząc po 2,90 a kupując po kilku miesiącach za 2,60 bo kształt ustawianego kursu widać później, nie wcześniej... Nie opowiadaj też o swej nieomylnej ocenie sytuacji i robieniu tego typu transakcji, bo wtedy byłbyś już dawno sam miliarderem i nie musiałbyś jęczeć dla Tomusia, żeby użebrać kilka PLN za swą kundlosłużbę... Pozdrawiam sprawnych hycli wyłapujących te trolle i słupki, u których rozum na sensowną argumentacje jest o wiele za krótki :)
    Panie Flip, twój poziom zbłąkania oscyluje wokół wartości krytycznych, być może twój przypadek każe znacząco poszerzyć skalę pomiarów możliwych patologii umysłu. Prawdopodobnie postać pana Tomka i oddziału jego złych brujas widujesz wszędzie i zawsze :)))) Gdybyś choć ułamek czasu i energii, którą tutaj trwonisz tu na tą literaturę pulp fiction zainwestował w swój inwestorski rozwój, to kto wie, kto wie, może i byś za czas jakiś zaczął panie Flip zarabiać... :))))
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~BOLO [109.197.188.*]
    Spekulant król farmazon który zarabia kase na kółkach na GEA, śmiechu warte, większego spapranego trolowego wywodu nie czytałem.
    Niska płynność, problematyczny sknerowaty sternik a on tu farmazony wypisuje o kółkach na GEA, ludzie z jakiego castingu was wyciągają?
    GEA to spółka dla cierpliwych inwestorów którzy wyczuli moment na akumulację w zeszłym roku, obecna cena i jej redukcja choćby do 2,0pln, to promka do dalszej akumulacji.
    O jakich ty kółkach piszesz??? rozrysuj mi to
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~Izydor [188.137.117.*]
    Czyli co, w ewentualnym kolejnym wezwaniu:
    3,50 PLN - dla pesymistów,
    3,875 PLN (warotść księgowa) - dla realistów,
    5,425 PLN (wartość księgowa powiększona o 40% rentę) - dla marzycieli?
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~olo [95.50.79.*]
    tylko kwestia ceny 13% sojuszu alianza 3,5 zł to sufit

przypuszczam że
    oficjalnie ma 79 %
    zaparkowane 3 %

wiec ulica juz jest poza burtą i może skomleć i marzyć o 5 -7 -10 zł
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: fizolbis [46.112.86.*]
    Dnia 2025-09-02 o godz. 11:49 ~Prądozaur napisał(a):
    > NN wyszedł albo przez jakieś szachrajstwo albo bo znaleźli dobrą alternatywę dla użycia tego kapitału...

ALLIANZ zgarnie pod stołem więcej niż NN i odsprzeda swój pakiet w transakcji poza sesyjnej / z lepszą ceną /.
    Zarząd będzie ugłaskany, podejmujący decyzję ustawieni do końca życia, a BOLOzaury do usranej śmierci będą czekać na wezwanie.
    ALLIANZ oczywiście ogłosi, że " znaleźli dobrą alternatywę dla użycia kapitału " i nie chcieli mrozić środków na czas ciągnących
    się sporów sądowych...
    PS
    Panie Tomaszu D. - ja tu podobno odwalam dla Pana kawał brudnej roboty a żadnych srebrników jeszcze nie dostałem.
    Zgubiliście mój nr konta ?

• Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~Izydor [188.137.117.*]
    Dwie kwestie:
    Pieresza: jaka górka zadowoli fundusze, bo przy tym kursie akcji i ograniczeniach w wysokości ceny pozasesyjnej słabo to wygląda.
    Druga: mamy tu jednak trzy gęby do nieformalnego wykarmienia - trzy fundusze.
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~Żona [91.150.178.*]
    Mam pytanie do panów tutaj mój maż codziennie tu siedzi i na giełdzie dzień w dzień po pracy w telefonie na xtb i mbanku mamy małego synka niema dla nas czasu raz jest zły nerwowy wyżywa się na nas jak akcje mu spadają raz zadowolony bo rosną coś. Mam tego dość ta cała giełda niszczy nam życie niechce tych pieniędzy zarobionych . Co mam zrobić jak ratować małżeństwo .
    Niech zacznie czytać o długoterminowym inwestowaniu w spółki, które się rozwijają, a dobrze też jeśli płacą dywidendę, ale to nie jest zawsze konieczność... Najważniejsze, żeby kapitału używać do spokojnego pomnażania majątku w rozważny sposób, nie zaś zajmować się spekulowaniem i codzienną huśtawką emocji jak spada czy rośnie, bo na koniec 95% tego typu partyzantów wychodzi na zero co najwyżej, a gdy zajmują się skakaniem po walutach na XTB albo czym tam jeszcze handlują, to ponad 70% traci nerwy, zdrowie i kapitał też, więc po prostu niech zmieni zainteresowania na bardziej rozsądne i bezpieczne dla niego i całej rodziny... Pozdrawiam spokojnych, cierpliwych i rozważnych inwestorów, bo spekulanci sami się karzą i niszczą :)
    Odejdź z dzieckiem np. do swojej matki i nie odbieraj telefonu i nie pisz, przyjdzie na kolanach za tydzień ;)) każ mu podzielić portfel na min.3 grupy. t.j. kesz, obligacje/lokaty długoterminowe oraz akcje ale tylko w ETF i będzie wyleczony
    Odejść może, ale nie będzie alimentów, bo wszystko przewali i jeszcze zadłuży jak to każdy usiłujący w kasynie odrabiać straty, więc szybko musi być rozwód, a dopóki spekuskoczek nie zmieni mentalności ucząc się spokojnego inwestowania, to wracając po tygodniu jak każdy nałogowiec tylko naobiecuje zmianę, a za chwilę przewalać dalej zacznie hazardem wszystko, więc albo trwałe leczenie wiedzą albo definitywne odejście od tego typu nałogowców... Pozdrawiam kochających i praktykujących logikę i rozsądek, albowiem im dany jest spokojny sen i stabilne zyski :)
    Dnia 2025-09-02 o godz. 23:43 ~Żona napisał(a):
    > Mam pytanie do panów tutaj mój maż codziennie tu siedzi i na giełdzie dzień w dzień po pracy w telefonie na xtb i mbanku mamy małego synka niema dla nas czasu raz jest zły nerwowy wyżywa się na nas jak akcje mu spadają raz zadowolony bo rosną coś. Mam tego dość ta cała giełda niszczy nam życie niechce tych pieniędzy zarobionych . Co mam zrobić jak ratować małżeństwo .

Ja wiem,że miłość bywa ślepa. Ale co Cię dziewczyno podkusiło powiedzieć " tak " Prądozaurowi ? :-(.
    Bierz synka i spierniczajcie w Bieszczady. Jak ta heca się skończy, będzie tylko gorzej...
    @mesh
    Czy nikt Ci nie powiedział, żeby nie wdawać się w dyskusję z głupcem, bo on cię ściągnie do swojego poziomu ? :-).
    Fizolbis wie, co skrobie, bo nieustannie ciągnie... każdego i każdemu... Pozdrawiam go unikających i swe zdrowie weneryczne ceniących :)
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: fizolbis [46.112.94.*]
    Dnia 2025-09-03 o godz. 12:20 ~Prądozaur napisał(a):
    > Fizolbis wie, co skrobie, bo nieustannie ciągnie... każdego i każdemu... Pozdrawiam go unikających i swe zdrowie weneryczne ceniących :)

... to może w odcinkach się uda :
    IQ ma mniejsze...
    W pełni się zgadzam z fizolbis... Ja też uważam, że IQ ma mniejsze... Pozdrawiam każdego z większym od jego :)
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~Darusz [91.165.213.*]
    To czemu to spada?
    Poczytaj osatni tydzień forum... Wszystko już 10 razy wyjaśniłem wszystkim i ogólnie od roku mechanizm stawał się jasny jak wzmożona aktywność trolli naganiających na spadki i słupkowego zaniżania kursu ma za zadanie zmęczyć czytających, by propozycję 3 PLN uznali za wybawienie, a podbicie do 3,5 PLN w drugiej turze za ojej cudowną ofertę... Proste jak budowa trolla... Pozdrawiam czytających i pamiętających dłużej niż 5 minut :)
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: fizolbis [46.112.94.*]
    Moderator z wykorzystaniem " zautomatyzowanych środków sprawdzających treści " pozbawia mnie notorycznie prawa do repliki.
    Bo " wpis obraża inne osoby lub grupy społeczne ".
    O tempora o mores ...
  • Re: 3,5 wezwanie czy mozliwe ? ? ? Autor: ~olo [95.50.79.*]
    no to wracamy na 2 z przodu
[x]
GRENEVIA 4,26% 3,43 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.