Najlepiej pokaże to aktualizcja w środę, te 400 sztuk to dane sprzed raportu. Jestem ciekaw ile musili puścić w zeszły piątek, żeby utrzymać kurs w ryzach
coś się zaczyna dziać bo wolumen dzienny podwoił i nawet potroił się od ubiegłego tygodnia .. Czy to również napływ przesiedleńców z napompowanych banków ?
rachunek zostanie wystawiony później, czym dłużej będą zwlekać z odkupem tym lepiej dla akcjonariuszy, 23-go mamy EA ML2, a później DLC do FP2, kurs wiecznie nie będzie blokowany
Tak sobie myślę że jeśli te dane są prawdziwe to w lipcu jak pisałeś że pożyczonych jest 22950 akcji to cały czas ten sam fundusz kręci się z tymi akcjami i straszy ulice. To tylko moje założenia pożyczyli akcje powiedzmy na rok. Wywalili to w lipcu 22950 ale mają pewnie odsetki opłacone na rok i mają czas by bawić się kursem. Odkupili jak ostatnio pisałeś do 15500 praktycznie nie podnosząc kursu. Więc teraz wywalili to ponownie by wywołać takie nastroje że tu już koniec. Może część się wystraszy i odda kolejne pakiety co obniży kurs jak pisałem efekt kuli śnieżnej. Oni mają czas, tylko widać że kręcą się w granicach 22000 szt. Jeśli teraz zaatakowali przed wynikami i 20940 wywalili to został im tysiąc by po dobrych wynikach jeszcze trzymać kurs przynajmniej ile się da. Zaryzykowali i wywalając ten sam pakiet są kursem niżej niż byli w sierpniu jak zaczynali tą akcję. Więc kręcąc tym samym pakietem męczą leszcza i jak widać po kursie wychodzą na tym całkiem ok. Zobaczymy do lipca pewnie wykonają jeszcze takie akcje ale a jeśli moja teoria się sprawdza to teraz na tą akcję wywalili już pakiet wedle tego co pisze Drupi powinno im zostać 1000 akcji na mały manewr. Więc jeśli ulica się nie wystraszy kurs nie powinien spaść więcej niż 1 może 2 zł. Proponuję wyłączyć stop loss, zacisnąć zwieracze i poblokować akcje.
To w gruncie rzeczy są niewielkie pieniądze, myślę, że szortuje raczej ulica. A, że trend jest spadkowy to łatwiej obstawiać spadki niż wzrosty. trend is your friend.
Może i masz rację bo w KNF nikt nie widnieje więc może być to rozproszona grupa. Ja jednak obstawiam jednego grubasa trochę podejrzany ten pakiet 22000 akcji i cały czas się kręci koło tego. Drugie to gdyby to była ulica to ciężko namówić większą grupę na taką zagrywkę. Jeśli ktoś nowy teraz wchodzi przy tych poziomach w szorta to trochę tego nie rozumiem. Jak byłem na CD projekt i otwierały się nowe szorty w okolicach 120zł też tego nie kumałem o co im chodzi i raczej słabo na tym wyszli. Ten trend jak piszesz is your friend to w moim przypadku ja jestem po drugiej stronie barykady. Pożyjemy zobaczymy na CD projekt siedziałem 3 lata. Teraz tu przyszło na odsiadkę.
A ja siedzę na kanapie z popcornem i na luzie obserwuję. Nie mam akcji tylko czekam na wejście a jak raport będzie słaby to poczekam dłużej. A Wy? Siedzicie codziennie na forum i zgrzytanie zębami
tym co natracili tu kasiory na tym gniocie i są załamani utratą części majątku polecam ACT tam odrobicie straty, spółka bardzo dobra a kurs nisko. Na 11 bit nie przewiduję wzrostów tylko kiszonę na lata.
gdyby to była prawda to byś tutaj nie naganiał na ATC, ja nigdy nie pisałem na forum spółki, która mnie nie interesuje, 11 bit to według Was gniot, ale poświęcacie mu to co macie najcenniejsze, swój czas, fenomen
24k do odkupienia bez realnej podaży na tym poziomie, życzę im powodzenia, teraz tylko brakuje żeby kilka większych podmiotów zwiększyło akumulację, przecież tuttaj większosć karnetu S jest ustawiona, a Kupujący cierpliwie podstawiają koszyki
Na dzień dzisiejszy 10k akcji kończy się na 195 w arkuszu, a 24k dobija do 240 złotych, wiadome, że się znajdą chętni oddać szybciej przy odkupie, ale może być niezły wyścig między shortami
Jeśli wierzycie, że zaledwie 24k pożyczonych akcji stoi za tak niskim kursem 11bit, to nie zazdroszczę stanu umysłu. I predykcja kursu jak wystrzeli kosmicznie kurs przy kupnie 24k na podstawie aktualnego arkusza zleceń, to hit. Powiedzieć śmiechu warte, to nie nie powiedzieć.
Czy bedzie nizej czy wyzej to w mojej ocenie zdecyduje 8 grudnia Digital ShowCase oraz premiera DLC do FP2. Mam nadzieje ze pokaza cos co zmieni nastawienia rynku. Bez tego mozliwe dalsze spadki :) Rekomendacja BOS tez nie pomaga. Strasznie pojechali w niej po 11Bit.