• AT - formacja podwójnego dna Autor: ghost_mortis [37.47.117.*]
    Na kursie przez parę lat tworzyła się formacja podwójnego dna . Pierwsze dno było w połowie 2024r, drugie w kwietniu 2025r. W ostatnim czasie kurs z impetem przy bardzo dużych obrotach przebił linie szyji tej formacji na poziomie 2zl dając bardzo silny sygnał kupna i jednocześnie potwierdzając zmianę trendu na wzrostowy przy wcześniejszym przebiciu długoterminowej linii trendu spadkowego. Mamy więc bardzo silny trend wzrostowy a minimalny zakres formacji podwójnego dna to 4 zł
  • Re: AT - formacja podwójnego dna Autor: ~Abw [31.0.54.*]
    Po co podpowiadasz?
  • Re: AT - formacja podwójnego dna Autor: ~Onufry [80.49.162.*]
    Patrząc na 1W to mieliśmy nawet potrójne dno. Ja z wykresu sobie wyrysowałem swoje założenia, formacje czy poziomy i szczerze naprawdę komukolwiek się dziwię że publikuje swoje scenariusze. Przecież to jak strategia w pokera i pokazywanie komuś swoich kart. Bezsens
  • Re: AT - formacja podwójnego dna Autor: ~Znawca [86.189.141.*]
    Jego strategia to chęć wyǰścia z papiera. To on pewnie postawił bato na 44 tys i liczyv, ze wyjdzie po dobrej cenie. Ot caĺa tajemnica , jest sprytniejszy niż myślisz.
    Mnie inwestycje nauczyły wychodzenie pakietami nie all in. Ustala się odpowiednie TP wg planu, trzyma jak mantrę. Mam możliwość zarządzania ryzykiem, gdy kurs ma większy szum i możliwość realizowania zysków jak o odkupienia i uśredniania ceny w zależności jak długo chce trzymać takie aktywo. Dla mnie on może nawet na 6 zł wystawić. Żaden gość na tego forum nie wpłynie na moje decyzje bo poziomy już dawno zostały naszkicowane.
  • Re: AT - formacja podwójnego dna Autor: ~pioter [178.73.39.*]
    ot właśnie, wyjście chyba trudniejsze jest niż wejście
  • Re: AT - formacja podwójnego dna Autor: ~Gracz [83.25.217.*]
    Na gamingu liczą się głównie emocje i hype, a nie wykresy i formacje. To nie banki.
  • Re: AT - formacja podwójnego dna Autor: ~anavrin [81.166.83.*]
    To prawda, ale gdy jest trend, to idzie zgodnie z AT.
    Już wielokrotnie zarobiłem obserwując wykresy aktywów. Zanim pojawią się hype następują pewne zachowania aktualizacyjne czy dołowania kursu. I często jak robiłem akumulacje pojawiały się dobre newsy i potem robił się hype.
  • Re: AT - formacja podwójnego dna Autor: ~anavrin [81.166.83.*]
    Chyba opisujesz akumulację Wyckoffa. Patrząc na wykres dzienny lub tygodniowy, takową można odnaleźć na wykresie OML, kicząc od mocnego spadku październik/listopad 2023, aż do przebicia 2pln ostatnio. Według mnie 2pln było strefą wyjścia z akumulacji. Wolumeny również się zgadzają, około 5mln wolumenu na wejściu w strefę akumulacji, jaki i 5mln na wyjściu.
  • Re: AT - formacja podwójnego dna Autor: ~Onufry [5.184.233.*]
    Nie tylko Wyckoff, chociaż jest to bardzo popularny układ i wiele razy się dzieje. Zależy od animatora rynku. Podpowiem, że niektóre układy lepiej widać na wykresie logarytmicznym. Zwracam wtedy uwagę na układy świec, wolumeny, indykatory Hursta, dywergencje różnie. Na OML interesowały mnie głównie fundamenty oraz to jak przebiegała długa i mozolna akumulacja. Jakie poziomy osiągniemy nie wiem. TP sa ustawione, zlecenia puszczone czasowe i tyle. Na ten moment mamy kierunek góra bez wyraźnego załamania trendu. Nic tylko jeździć, obserwować.
[x]
ONEMORE -0,74% 2,70 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.