W tej sumie uwzględniłem dochód ze sprzedaży Mattres firm(oraz zbycie akcji Somnigroup)oraz sprzedaz praktycznie wszystkich akcji pepkor (zostało 0.19% akcji warte ok 6mln euro
Na te chwile Ibex posiada dwa aktywa Pepcogroup oraz greenlit brand (warte ok 150-200mln euro)
Czyli zeby pokryć dlug kurs pepco ok 37.5 jeżeli sie mylę proszę o poprawke
To że ma potencjał to nie znaczy że go wykorzysta … żeby kurs wzrósł do twoich 40 zł musiał by być szał na akcje pepco jak na ccc . Jedni napędzają drugich a tutaj wydaje się wszystko było napędzone skupem akcji . Skup się skończył i powoli sobie zbijają kurs .
Kolega @Xtx już kiedyś pisał że brał po cenie IPO i wyżej, więc po prostu wisi na grubym haku i chce wyjść. Stąd ciągle pisze o 40 zł czy cenie z IPO. To chyba trochę desperacja
Tylko Xtx co to co napisałeś ma wspólnego z kursem na poziomie 40? Nie mówię, że tak nie będzie ale jeżeli nie masz konkretnych wskazań, to nie strzelaj w powietrze, bo masz takie marzenie lub napisz, że masz takie marzenie, a nie że tak będzie. Bądźmy poważni, wystarczy. że są tu Ci „Asd” i jemu podobni bez.mózg…owcy
1)Skup akcji 150mln euro w 2026 i 2027
Czyli po 75 mln euro
Na rok
Lub 100mln jeden rok 50mln 2 rok
2)sprzedaz dealz raczej szybko podobnie jak pozbycie sie poundlandu
3)dywidenda tu pewnie ten sam termin czyli druga połowa marca 2026
To sa pewniaki
Ja też Xtx jestem longiem i długoterminowym ale wolę prowadzić realną dyskusję. Obecnie akumuluję chociaż żałuję, że kupiłem więcej poniżej 15, bo teraz muszę wyczekiwać spadków dalszych żeby się doładować. Zawsze to jakaś korzyść będzie na długi termin ale nie sprzedam akcji jednak nie planuje konkretnego kursu akcji ale raczej wyczekuję materializacji potencjału informacyjnego i budowy fundamentu i to potrwa nie krótki czas
Popieram. Trzymajmy klasę i nie zniżajmy się do poziomu: trolli i analfabetów... Co prawda jestem dobrej myśli, ale 40zł za akcję, to szczerze wątpię, aby w tym roku. ;)
No ciekawe czy 10.09.2025 podadzą podsumowanie skupu czy dadzą to 25.09. No i czy ogłoszą drugi etap skupu moze 25.09.2025.nie musi być zwołane wza .....
No genialna robota z tych dokumentów wynika ze pepco ma 29.8%udziałów w peach bidco czyli ma prawie 30% we wzroście wartosci oczywiście to nie jest równoznaczne z 30%wartosci poundlandu wiec pepco nie decyduje w poundlandzie ale jeśli restrukturyzacja sie powiedzie to pepco skorzysta finansowo wiec narazie wartosc jest znikoma (wartosc pożyczki) ale gdy Gordon Brothers wyprowadzi spółkę na prosta Pepco skorzysta bardzo dużo a nie tylko 1funt
Takie informacje to powinno od razu ujawnić Pepco Group a nie wydają ogólnikowy komunikat że cieszą się z decyzji sądu który klepnął plan restrukturyzacji
Wydaje się że wszystko związane z poundland jest w cenie . Teraz niewiadome jest co ze skupionymi akcjami zrobią i jakie będą wyniki za 2 półrocze . No i co z całą giełdą bo lecimy w dół jak narazie dzięki ministrowi domańskiemu .