Im lepsze wyniki tym większy spadek w następnych miesiącach. Od lat taki sam scenariusz. Pewnie III i IV kw. będą bardzo słabe i do kwietnia 2026 kurs mocno zjedzie.
Poczekaj, zobaczysz.....chyba nie znasz historii wyników i reakcji kursu na nie. Ten się śmieje kto się śmieje ostatni. Cwaniaki teraz sprzedają i odkupią na panice w 2026 roku 40% taniej.
Dnia 2025-09-01 o godz. 11:38 ~analityk_technik napisał(a): > Nic tylko kupować, więc kupuj. To pewnie Ty jesteś na kupnie 16,111 x 3.68 ? > Do 17 na pewno Ci sprzedadzą :)
jak do godziny 16 nic mi drożej nie zejdzie to część z tego po tej cenie odsprzedam :)
Patek juz drugi raz wypłacił ,może jakiś fund się zainteresuję, a czasy mamy typowe pod firmy jak patentus, tylko na giełdzie kupujesz przyszłość, nie trzeba skakC ze spółki na spółkę bo cwaniaczki i tak cie obedra ze skóry,,,,,warto mądrze zainwestować, a Patentus pomału robi się samograj.......każdy za siebie gra
Dnia 2025-09-01 o godz. 13:10 ~ARTYSTA napisał(a): > Patek juz drugi raz wypłacił ,może jakiś fund się zainteresuję, a czasy mamy typowe pod firmy jak patentus, tylko na giełdzie kupujesz przyszłość, nie trzeba skakC ze spółki na spółkę bo cwaniaczki i tak cie obedra ze skóry,,,,,warto mądrze zainwestować, a Patentus pomału robi się samograj.......każdy za siebie gra
o czym ty piszesz :) drugi rok wypłacił - zapewne chodzi ci o dywidendę? no tak a mało masz spółek które robią to 5, 10 albo i 20 lat?
fundusz? przy takiej płynności? wolne żarty jeśli dziś jest jeden z lepszych dni pod względem obrotów od dawna a ja nie mogę się pozbyć 10k akcji to jaki fundusz w to wejdzie? przy kilku mln musiał by skupić akcje po 8zł? a potem jakby chciał wyjść to kurs po 1zł.
Taa proszę przestań sypać to nie będzie tak spadać. Jak będą płacić dywidendę w następnych pięciu latach to będzie chodziło powyżej 5 zł. Nie Wytrzymasz tyle?
Dnia 2025-09-01 o godz. 15:43 ~analityk_technik napisał(a): > Taa proszę przestań sypać to nie będzie tak spadać. Jak będą płacić dywidendę w następnych pięciu latach to będzie chodziło powyżej 5 zł. Nie Wytrzymasz tyle?
ehh nie dałem rady nawet połowy sprzedać. chytry dwa razy traci, gniot to gniot ale myślałem że po 3,7x to mały pakiecik popchnę. a może 1/3 sie udało.... jutro już chyba powrót do normy i obrót po 20k
a po co ma drożeć mają skupione dużo taniej a tych co ubrały wyżej chcą wyleszczyć i tak będą czekały na wyniki za 3 podbitka próba ubrania a podem powrót na raport roczny i tak aż do nastepnej dywidędy no chyba że w między czsie wejdą w zbrojeniówke.