• lista akcjonariuszy Autor: ~darek [79.185.189.*]
    a na niej,18 zagranicznych funduszy,może to z nimi Orlen rozmawia o s/k akcji.Pisał o tym "Karo" jednak nie zdążyłem dopytać,czy Orlen chce kupić czy sprzedać część swoich akcji tym funduszom,bo jeżeli sprzedać realizując wyrok SA,to trzymam kciuki za powodzenie rozmów.
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    Dnia 2025-08-29 o godz. 19:19 ~darek napisał(a):
    > a na niej,18 zagranicznych funduszy,może to z nimi Orlen rozmawia o s/k akcji.Pisał o tym "Karo" jednak nie zdążyłem dopytać,czy Orlen chce kupić czy sprzedać część swoich akcji tym funduszom,bo jeżeli sprzedać realizując wyrok SA,to trzymam kciuki za powodzenie rozmów.

Jeżeli mieliby sprzedać to jakiejś innej SSP . Pisiory by darły się, że Tusk wysprzedaje .
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Sami już się gubicie w tych swoich teoriach. Tor pisał że to fundusza pisiorówni obajtkow wiec puki sa to nic nie zrobią. Teraz ty piszesz że pewnie z nimi Orlen rozmawia a wcześniej pisałeś że z esalians. Każdy z was ma odchyloną klepkę a jeden przed drugim tylko się chwali w swych teoriach kto ma większe odchylenie. niejaki domański który tak straszył przed katastrofą finansów w poprzednich latach narobił największego długu w historii Polski: 2024 - 211 mld zł, 2025 - 290 mld zł a w 2026 prawie 300 mld zł. Będziemy spłacać jego biliony setki lat ale dla fanatyka peowskiego deficyt 300 mld pisowców to nie jest to samo co 300 mld peowców. W końcu te mld peowskie idą na jachty dla bogatych które biedni będą spłacać wyższymi podatkami !!!!
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~tor [91.94.111.*]
    Bełkot całkowity no ale cóż trolle mają za zadanie namieszac ludziom o słabej wiedzy i psychice Pepe pod jakimi jeszcze nickami zamieszczasz wpisy w internecie- pan płaci a Toudi pisze choc tak naprawdę wie co grazmoli
    Dnia 2025-08-30 o godz. 05:45 ~Pepe napisał(a):
    > Sami już się gubicie w tych swoich teoriach. Tor pisał że to fundusza pisiorówni obajtkow wiec puki sa to nic nie zrobią. Teraz ty piszesz że pewnie z nimi Orlen rozmawia a wcześniej pisałeś że z esalians. Każdy z was ma odchyloną klepkę a jeden przed drugim tylko się chwali w swych teoriach kto ma większe odchylenie. niejaki domański który tak straszył przed katastrofą finansów w poprzednich latach narobił największego długu w historii Polski: 2024 - 211 mld zł, 2025 - 290 mld zł a w 2026 prawie 300 mld zł. Będziemy spłacać jego biliony setki lat ale dla fanatyka peowskiego deficyt 300 mld pisowców to nie jest to samo co 300 mld peowców. W końcu te mld peowskie idą na jachty dla bogatych które biedni będą spłacać wyższymi podatkami !!!!

Sprawdź 2024 r czyj to był budżet, jak pisowcy poukrywały kasę poza budżetem , była jeszcze powodzi, 2025r to budżet w którym zwiększono wydatki na wojnę i 80 miliardów rocznie odsetek po rządach twoich ulubieńców ,gdzie kasa z NBP nagle mają straty
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~darek [79.185.189.*]

w naszym interesie jest(jeżeli to prawda,że Orlen rozmawia?),żeby to były niezależne od rządu fundusze,by po zmianie władzy zaden Sasin(+) znowu nie kazał im sprzedać za grosze akcji Energi,pamiętamy przecież,że jedno z ofe nawet po 7 zł zgłosiło się do wezwania.
  • Prowadzą rozmowy i nikt nic nie wie ? :))))))))) Autor: ~marek [31.0.3.*]

Bardzo duże znaczenie ma publikacja informacji poufnych. Są kluczowe do podejmowania racjonalnych decyzji inwestycyjnych przez inwestorów, a także do pełnego odzwierciedlenia przez kurs akcji sytuacji gospodarczej i finansowej emitenta. Spółki publiczne nie są uprawnione do prowadzenia selektywnej polityki informacyjnej, pomijającej istotne zdarzenia dla uczestników rynku. Przy inwestycjach na giełdzie wymagany jest stały dopływ informacji zarówno bezpośrednio jak i pośrednio dotyczących emitenta (makrootoczenie).
  • lista akcjonariuszy Autor: ~darek [79.185.189.*]
    i na tym polega manipulacja Marku,ja nie napisałem,że wiem o prowadzonych przez Orlen rozmowach,napisałem,że pisał o tym forumowicz Karo,i,o ile sprzedaż przez fundusze Orlenowi akcji Energi po 15-17 wydaje się mało prawdopodobna,to moim zdaniem ruchem w drugą stronę fundusze mogą być zainteresowane,przy perspektywach rozwoju Energi,każdy z nas wie,że milionów akcji Energi z rynku nie da się kupić przy obecnym ff,mimo to,w jakimś celu zarówno Esaliens jak i pozostałe fundusze te akcje trzymają,więc może o odkup od Orlenu chodzi?moze taki wariant doradzi Orlenowi zatrudniony profesjonalny doradca,bo cóż Orlenowi szkodzi,zarobić na akcjach Energi i nadal rządzić w Enerdze
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~marek [31.0.3.*]
    Ja nikogo nie krytykuje . Tylko pragnę zauważyć że gdyby takie rozmowy trwały to musiały by być ogłoszone w info spółki
    Wza EOP Autor: ~Karo [188.146.44.*] 2025-07-17 09:22
    Myślę że Orlen nie zrobiłby wezwania gdyby nie miał przynajmniej dobrego rozeznania że rynek odpowie. Wg plotek takie negocjacje się już od dawna odbywają i cena oscyluje poniżej 20 pln. Orlenowi potrzeba ok 1/4 wszystkich akcji z rynku, więc raczej to się wydarzy. Niemniej kwestia podejrzanego akcjonariatu jest tu najważniejsza i to wstrzyma wykonanie na kolejne 2 lata. W międzyczasie obstawiam, że zobaczymy kurs 15-17 PLN, bo się uruchomią 2 elektrownie gazowe
     Re: uwolnić Energę ze szponów Orlenu Autor: ~Karo [188.146.32.*] 2025-07-25 13:45
    17 złotych za akcję to nie jest ochłap. To byłaby idealna cena za zamknięcie tego bałaganu. Cena z IPO. Niestety żadne wezwanie się i tak nie wydarzy. Moze opinia doradcy obejmie też analizę pełnego akcjonariatu i wskaże na ryzyka. Wtedy pewnie poznamy te tajemnicze spółki z zagranicy

-każdy może poczytać,co "wujek dobra" rada sugerował
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~Tt [31.0.62.*]
    To jest ochłap. Oferta za 1/3 wartości to jest ochłap
    oczywiście,że ochłap,po tylu latach "czołgania" nas,powinniśmy być bardziej ambitni,skoro prezes Fąfara tak pięnie opowiada o "nowych standardach"to niech w proponowanych uchwałach na nwza zabezpieczy również interesy akcjonariuszy mniejszościowych Energi,nie tylko interesy Orlenu
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~marek [31.0.3.*]
    Bez zgody Tuska nic nie zrobią .
    umiesz liczyć?licz/my na siebie,nikt Ci/nam tyle nie da,ile polityk obieca,bez róznicy z której politycznej strony

ps,ciekawy tydzień przed nami
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~Woyd [88.156.129.*]
    skad mozna dostac liste akcjonariuszy?
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~Ambroży [185.164.142.*]
    jeśli zgłosiłeś swój udział w NWZA przez DM, to napisz na wz@energa.pl
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~Woyd [88.156.129.*]
    dziekuje bardzo, bo wyslalem na mail glowny, ale tam bez odpowiedzi
    Dnia 2025-08-30 o godz. 16:39 ~darek napisał(a):
    > oczywiście,że ochłap,po tylu latach "czołgania" nas,powinniśmy być bardziej ambitni,skoro prezes Fąfara tak pięnie opowiada o "nowych standardach"to niech w proponowanych uchwałach na nwza zabezpieczy również interesy akcjonariuszy mniejszościowych Energi,nie tylko interesy Orlenu

wójt mówił ,że przemysł naftowy to przeżytek i tego się trzymajmy ,godziwa cena za akcje perełki
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~marek [37.109.150.*]
    Czy wy naprawdę nic nie widzicie ? Jeśli przekroczą deficyt budżetowy 60% PKB to UE zmusi rząd do oszczędności i jego zmniejszenie . Jednym sposobem na zasypanie dziury jest wyprzedaż części majątku . Szybciej sprzedadzą część Orlenu czy Energa aniżeli skupią akcje po satysfakcjonującej cenie dla drobnicy . Takie jest oczywiście moje zdanie
    Kolejny marek / troll ? / piszacy głupoty ekonomiczne Rzad moze tak jak za pisiow poukrywac pozyczki w roznych celowych funduszach albo podwyzszyc dług np do 80%- wiekszosc partii to poprze tym bardziej ze na swiecie to i tak bedzie smieszne zadłuzenie /chiny mają ponad 300% /
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~arskiozan [89.64.67.*]
    Szanowny , tor, nie wspomniałeś o tzw kotwicy konstytucyjnej. Rząd nie może jej przekroczyć. Ukrywanie wydatków w funduszach celowych ,także wymaga dochodów, a z tymi klapa. Sytuacja przypomina zbierającą się w łódce wodę.
    Jakbyś nie przenosił ładunki to i tak w pewnym momencie łódka idzie się na dno.
    pozdrawiam.
    Szanowny , marek , w pełni podzielam Twoją opinię. Od lat piszę o tym dealu. Decydenci w Orlenie również
    żyli z taką perspektywą. Zwłoka w realizacji tego interesu potrzebna była do maksymalnego wydojenia Energi i jej zadłużenia. Teraz przyszedł czas by zarobić na akcjach Energi, a jednocześnie rządzić w niej na ugruntowanej pozycji
    / czytaj : trzymanie jej za gardło / Dodatkowo, jak piszesz . pojawia się konieczność sprzedaży części majątku narodowego.
    Duże ruchy w tym obszarze to już nie kwestia miesięcy , a tygodni. Dla zarządu Orlenu sprawa jest prosta.
    Móc realizować pompatycznie głoszone strategie trzeba mieć pieniądze, a te można mieć dopuszczając obcy kapitał.
    pozdrawiam.
    Arskiozan -nawet nie chce myslec jak tą kotwice konstytucyjną rozbroją a ze to zrobią to nie mam wątpliwosci - socjłał , nowe potrzeby armii , powyzki rent i emerytow ,nauczycieli , ip wydatki mozna zrealizowac tylko nowymi pozyczkami Ty i ja pamietamy dlugi Gierka a ile było krzyku ze nie spłacimy tego NIGDY !!!! Przeszło 35 lat i 10 mld dol to w skali kraju smieszna kasa Podobnie bedzie teraz najwyzej znow zarabiac bedziemy w milionach zł a potem odejmą 4 zera i znow zacznie sie od nowa Tak jak nie zbankrutowała Grecja tak i u nas wszystko bedzie ok A koniec niestety to tylko moze byc z NAMI
    Szanowny,tor,pełna racja,To historia.
    Teraz inne uwarunkowania ekonomiczne ale i możliwości pospólstwa.Łańcuszek upadku będzie taki: rosnący dług, inflacja ,brak inwestycji,rosnące bezrobocie,drastyczny spadek stopy
    życiowej, ograniczone świadczenia
    społeczne. Skutek taki,że kto żyw
    wyjedzie z kraju. My starzy zostaniemy ze sparaliżowaną służbą zdrowia,zmniejszoną rentą i emeryturą, a rząd będzie kombinował
    jak zapłacić ratę zadłużenia i wyżywić
    imigrantów.Rudy zwieje pierwszy a Ty zostaniesz z uśmiechem ale już bardziej kwaśnym.Jeśli jeszcze będę żył to powiem: sami sobie zgotowaliście ten los.
    Pozdrawiam
    Arkiozan- zagrozenia o ktorych piszesz są oczywiste i niestety czesto cechą demokracji jest zbyt póżna reakcja na te pierwsze symptomy Reakcja nastąpi gdy wiekszosc wyborcow to sobie uswiadomi i zagłosuje na politykow ktorzy stawiają nie na populizm a na bardziej zrownoważony rozwoj Niestety tutaj nasuwa sie bardziej liberalne podejscie do gospodarki i naszego grosza ale jak wiesz adam Smith wszedzie jest w odwrocie - kroluje socjalizm Keynesa I innego wyjscia nie ma bo kolejne wynalazki techniczne w tym ALspowodują ze bedziemy pracowac 4 dni moze 3 dni Juz dzis widac puste od rolnikow wioski a przed nami ciągniki bez kabin , tiry bez kierowców fabryki bez robotnikow itp Arskiozan jedyną radą na pesymizm seniora jest jak najczestrsze przebywanie wsrod młodszych zwlaszcza panienek i nie żałuj wina i jeszcze raz wina bo jak zrozumiesz decyzje polityka w wyniku ktorej w moim malym miescie 3 lekarze z zagranicy rzucąją prace -dobrze ze zostaje arab z zona bo ma juz obywatelstwo
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    To może trzeba sobie zadać pytanie czy te wszystkie "pomoce UE" m.in
    dla HoReCa i innych gałęzi są potrzebne na te pseudo jachty które my obywatele będziemy spłacać. To samo dotyczy zbyt dynamicznej polityki klimatycznej czy rozłożenie jej na 20-30 lat nie jest chorym pomysłem.wariatów.
    Szanowny ,nieoceniony tor. W jego mieście lekarz ,już tylko arab z żoną, a ten spokojny. Też się ustawiłem jako obserwator.
    Dzieci za granicą i nie wracają. Wnuki studiują na dobrych uniwersytetach i nie bardzo chcą wiedzieć ,co dalej z tą uśmiechniętą krainą szczęśliwości z której ja nie chcę wyjechać. Wyjeżdżam tylko do dobrych klinik na kuracje.
    Ilu Polaków może tak żyć? Powróciłem do Polski po 23 latach biznesu za granicą. Dyskusja trudna z każdym, czy
    to pepe, czy darek. Takich skrajności jak ptak123.. nie uwzględniam / 900 mld długu łącznie z planowanym budżetem
    to wina PiS / Już dziś 0bsługa długu zagranicznego to 120 mld. a codziennie zadłużamy się na 900 mln. Nie przeraża mnie to. Uwzględniając możliwości rozwoju / upadek rolnictwa- Mcosur, energetyki - zielony ład , transportu, służby zdrowia itp. /
    uważam ,ze mojej Polski już nie ma. Żydo - komuna zwyciężyła a kościelno - patriotyczne uniesienia to przedłużenie agonii.
    Dlatego drogi torze, spożywam w towarzystwie odpowiednie napoje, bo tego na trzezwo nie da się znieść.
    Pozdrawiam.
    Dnia 2025-09-02 o godz. 10:08 ~arskiozan napisał(a):
    > Szanowny ,nieoceniony tor. W jego mieście lekarz ,już tylko arab z żoną, a ten spokojny. Też się ustawiłem jako obserwator.
    > Dzieci za granicą i nie wracają. Wnuki studiują na dobrych uniwersytetach i nie bardzo chcą wiedzieć ,co dalej z tą uśmiechniętą krainą szczęśliwości z której ja nie chcę wyjechać. Wyjeżdżam tylko do dobrych klinik na kuracje.
    > Ilu Polaków może tak żyć? Powróciłem do Polski po 23 latach biznesu za granicą. Dyskusja trudna z każdym, czy
    > to pepe, czy darek. Takich skrajności jak ptak123.. nie uwzględniam / 900 mld długu łącznie z planowanym budżetem
    > to wina PiS / Już dziś 0bsługa długu zagranicznego to 120 mld. a codziennie zadłużamy się na 900 mln. Nie przeraża mnie to. Uwzględniając możliwości rozwoju / upadek rolnictwa- Mcosur, energetyki - zielony ład , transportu, służby zdrowia itp. /
    > uważam ,ze mojej Polski już nie ma. Żydo - komuna zwyciężyła a kościelno - patriotyczne uniesienia to przedłużenie agonii.
    > Dlatego drogi torze, spożywam w towarzystwie odpowiednie napoje, bo tego na trzezwo nie da się znieść.
    > Pozdrawiam.

Skrajność jak Ruski chciał przejąć GA to kapitalizacja była 11 miliardów (bez Puław i Polic ) . Hunowie przejęli ,po rządach PO zadłużeniem 500 milionów złotych po 8 latach zostawili 10 miliardów długów i wielki burdel (przed wyborami dali nam nawet łapówkę, żebyśmy na Hunów głosowali . Po wyborach wyszło szydło z worka . Teraz spłacamy zabawy Hunów i może nie na wypłaty nie być . Mnie już na spożywanie napojów nie stać . Tak też może stać się z Polską, ale jak na razie waluta się umacnia tylko NBP straty ma od 2 lat
    O tak wlasnie trzeba -zadnych problemow a zmieniajacy sie swiat i Polska pojdą swoją drogą Ostatnio sluchalem na Yuotube Polaka walczacego po stronie ukrainy i mówił ze gonią taką nawałe ze wschodu ze mają problem z jej wybiciem -oby nie doszla do naszej granicy bo bedziemy mieli wielki proble a wydaki na zbrojenia bedą glowną pozycja w budzecie
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~Ambroży [185.164.141.*]
    jakie18?

bez jaj , większość to te powiązane ze sobą paździerze z Kanady z minimalną ilością wykazywanych akcji,

a znaczący ESALIENS się nawet nie rejestruje na NWZA,

nie ma też tego Holendra....nędza panie
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~Finansista [83.223.249.*]
    Byłoby dziwne gdyby na tych niskich poziomach nagle fundusze się pojawiły. Kto miałby niby im akcje sprzedać? GrypaGdańska obraca 20K akcji i trzęsie się żeby jednej nawet nie stracić.
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~darek [79.185.191.*]
    kolejny raz wszystkim plującym na GG powtarzam,gdyby nie GG,nie mielibyście gdzie kupić i gdzie sprzedać akcji Energi po ile by one nie były,tylko GG walczy w interesie drobnego akcjonariatu,dlatego trollom,często trollom funduszowym lub pożytecznym i....m bez pojęcia o co toczy gra? tak GG przeszkadza
    Dnia 2025-09-02 o godz. 07:20 ~darek napisał(a):
    > kolejny raz wszystkim plującym na GG powtarzam,gdyby nie GG,nie mielibyście gdzie kupić i gdzie sprzedać akcji Energi po ile by one nie były,tylko GG walczy w interesie drobnego akcjonariatu,dlatego trollom,często trollom funduszowym lub pożytecznym i....m bez pojęcia o co toczy gra? tak GG przeszkadza

ile ci plujący przekazali na walkę z hunami GG ?nie ma co się przejmować ,\
  • Re: lista akcjonariuszy Autor: ~widdelec [87.206.116.*]
    W pełni się z Tobą zgadzam co do roli GG . Co będzie dalej i tak zależy od rządzących
[x]
ENERGA 5,45% 14,32 2025-09-08 17:03:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.