• Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~Morświn [46.112.90.*]
    Wchodziłem tutaj jeszcze przed zawieszeniem notowań. Wówczas wchodziłem spekulacyjnie na tydzień, dwa pod szał na wszelkie spółki związane z wojskiem i służbami. Wchodziłem trochę późno, bo w dołku po drugim szczycie, a chciwość sprawiła, że nie sprzedałem, gdy miałem ponad 20% zysku. Gdy pojawił się problem z raportem i obrót zawieszono uznałem inwestycję za stratę całkowitą. Trudno, zdarza się. Jednak okazało się, że spółka wyprostowała formalności, a po paru tygodniach przystąpiła do PWP i wróciła na notowania ciągłe.

Wówczas spojrzałem na tą inwestycję jako na długoterminową (i tak mam stratę, ale nieporównywalnie mniejszą niż zakładałem) i nawet zacząłem uśredniać w dół. Pod co? Uważam, że spółka ma śmiesznie niską wycenę względem swojej pozycji rynkowej (przychody, wartość księgowa, pozycja w swojej branży). Największą bolączka spółki są wysokie koszty, ale te mogą być optymalizowane przez nowego prezesa, a do tego im większe wolumeny w kolejnych przetargach, tym mniejsze koszy jednostkowe. Sprzedaż detaliczna też dopisuje. Oczywiście, to jest spółka ryzykowna w inwestycji (możliwa nowa emisja sfinansowana kapitałem obecnych akcjonariuszy mniejszościowych, wciąż niepewna sytuacja finansowa), ale jeśli tu się będą pojawiać kolejne espi o wygranych przetargach i podpisywanych umowach (co już się zaczęło, więc moje przewidywania się ziszczają) plus być może - choćby mały - zysk za kwartał, to spekuła będzie mogła ten kurs przy tej ilości akcji i kapitalizacji wywindować o kilkaset procent w górę.

Cóż, każdy - kto nie uprawia czystego hazardu na giełdzie - inwestuje pod jakieś scenariusze, obstawia jakiś układ przyszłych zdarzeń. Ja tu trzymam pod właśnie taki jak opisałem powyżej. Można włożyć i w spółki z WIG 20 i po powrocie z pracy mieć o 10% mniej w 8 godzin (vide banki parę dni temu).
  • Re: Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~FONTANNA [31.61.163.*]
    Na razie mamy tylko sprzedaż lumy i żadnego gracza który chciałbym wejść w tą spółkę.
  • Re: Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~FONTANNA [31.61.178.*]
    Dziwne ale nie ma komunikatu Lumy czyżby sprzedali i nie podali do publicznej wiadomości ?
  • Re: Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~Moriar [37.30.46.*]
    A ty myślisz, że Luma będzie sprzedawać , bo Ty tak piszesz :-)

Masz komunikat

https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/protektor,zawarcie-aneksu-do-umowy-kredytowej-2025-08-29,espi,20250829_205142_0000330397
  • Re: Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~FONTANNA [31.61.178.*]
    Nie bo redukuje pozycje systematycznie, i ta dystrybucja z zeszłego tygodnia na pewno nie była przes ulice.
  • Re: Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~dr_ab [80.94.16.*]
    Dnia 2025-09-01 o godz. 10:43 ~Moriar napisał(a):

> > Masz komunikat

> > https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/protektor,zawarcie-aneksu-do-umowy-kredytowej-2025-08-29,espi,20250829_205142_0000330397
    ..............

I co z tego komunikatu ma niby rewelacyjnego wynikać, że go tu aż zalinkowałeś?

• Re: Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~LESZCZ [31.61.187.*]
    I jest komunikat kolejne akcji Lumy. A nie mówiłem i w tym tygodniu koleje.
  • Re: Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~ProteDar [104.28.114.*]
    Może być kara od KNF za późne zgłoszenie informacji bo termin to max. 4 dni od sprzedaży z tego co pamiętam jak ostatnio jeden pan ma zapłacić bardzo wysoką karę.
  • Re: Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~Morświn [46.112.80.*]
    Moje przewidywania się sprawdzają, niemal jeden do jednego. Ta spółka jest wręcz idealna w tej chwili do rajdu na kilkaset procent. Zachęcam do inwestowania, choć przy zachowaniu ostrożności.
  • Re: Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~Zbik07 [31.60.70.*]
    Wygląda na upychanie na widłach co chwilę dozuca 25k
  • Re: Mój scenariusz dla Protektora Autor: ~Morświn [46.112.92.*]
    Nie bardzo rozumiem o czym piszesz.
[x]
PROTEKTOR 0,55% 1,84 2025-09-22 16:38:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.