W 1 p.2024. -8,8 mln.euro. jest poprawa. Przychody biura + 14 %. EBITDA również na wyraznym plusie. Sprzedaż w odszarze coworkingu + 70 %. Jest coraz lepiej ale do sukcesu trzeba jeszcze poczekać. Pozdrawiam.
NO niestety - brak paliwa do startu na północ. Tak jak pisałem wcześniej cały 2025 zamknie się na stratach. Ale-ale ! to dobry moment żeby cały czas dobierać po atrakcyjnych cenach. Badziewiak nr.1. się wyprostuje są dużo gorsze spółki na GPW z wycenami z kosmosu. A tu jest co sprzedać -wynajem w Krakowie 100 % wszystko idzie w dobrym kierunku - tylko potrzeba czasu. Tak wielka utrata majątku i przebudowa portfela z dnia na dzień nie nastąpi. C/WK 0,45 to istny cyrk do2.
Jak ruszą w górę to i ludzie do kupowania się znajdą. To taka perełka w koronie jest. Warto mieć te akcje właśnie teraz. Spadać nie ma pod co, więc ino do góry powoli. Inaczej tego nie widzę :) Pozdrawiam serdecznie
przerabiałem tutaj od 2007 plusy po 20 /30 % dziennie .Wszystko jest możliwe - kacapów już nie ma więc ryzyko oddalone. Ja mam b.dużo ale cały czas dobieram - jak zanurkuje. Z W-20 uciekłem przed wylotem a właściwie z banków. Teraz by mi do śmiechu nie było. Mam sporo kasy więc będę robił swoje. Pozdrawiam
Dnia 2025-08-29 o godz. 19:10 ~jack napisał(a): > przerabiałem tutaj od 2007 plusy po 20 /30 % dziennie .Wszystko jest możliwe - kacapów już nie ma więc ryzyko oddalone. Ja mam b.dużo ale cały czas dobieram - jak zanurkuje. Z W-20 uciekłem przed wylotem a właściwie z banków. Teraz by mi do śmiechu nie było. Mam sporo kasy więc będę robił swoje. Pozdrawiam
jack, ile masz akcji jeśli można spytać? Ja też od jakiegoś czasu dobieram. (i mam już całkiem sporo, oczywiście to jest względne...). Z jednej strony patrzę na to w ten sposób - spółka ma "twarde aktywa", które są wyceniane dużo wyżej niż wycena giełdowa. (c/wk ok 0,44). Czy to tak jakbym kupował nieruchomość komercyjną za 44% jej wartości. Okazja. Z drugiej strony myślę tak, że kupuję jednak firmę. A celem właścicieli jest: albo zwiększanie wartości firmy, albo zarabianie (poprzez systematyczne wypłacanie dywidendy). A w przypadku Warimpexu - po pierwsze wartość systematycznie spada (i to nie tylko patrząc na kurs akcji, ale przede wszystkim na wartość posiadanych aktywów netto - czyli wliczając dług). Po drugie - spółka praktycznie nie wypłaca dywidendy (chyba że w przeszłości wypłacała?), a suma zysków i strat netto od 2005 do 2025, czyli przez 20 lat = ok 0 mln EUR. Być może to jest po prostu bardzo źle zarządzana spółka, albo gł. udziałowcy kontrolujący ją mają zupełnie inne cele niż przynosić zwrot z inwestycji drobnym inwestorom giełdowym. Gdybym był gł. akcjonariuszem takiej spółki - której wycena giełdowa jest 44% wartości godziwej - to bym zlecił zarządowi sprzedaż majątku (innemu funduszowi nieruchomości) i rozwiązał spółkę. Albo sprzedał całość aktywów innemu REITowi lub się z nim połączył. Trochę to bardzo dziwne dla mnie jest, ale interesuję się tą spółką dopiero od około pół roku. Podasz mi proszę jakiś kontakt do Ciebie ?- to możemy na priv wymienić się uwagami.
Dzisiaj z rana spadało aż postawiłem na K 1000 X 2,43 wrzucili mi 100 sztuk i koniec !. Dopakowałem więcej zleceń na K i koniec z tym cyrkiem .Szorujrmy po dnie !!! spada jak nie ma obcych zleceń na K robią co chcą- niestety. Mam 2 X więcej Badziewiaka nr.1. niż OFE Pocztylion -Arka. Może już jestem 6 największym udziałowcem ???. Tego nie wiem - z wpisu udziałowców największych widzę- z oficjalnych danych. JA tu jestem cały czas i wiem dokładnie co się dzieje. Wzrostów nie ma bo za dużo mi oddali i teraz chcą odzyskać jakąś część a ja tylko kupuję i NIC NIE SPRZEDAJĘ . Mam dużo czasu i wolnej kasy - powalczymy sobie. Spółka b.tania z majątkiem - nie zbankrutuje. Namiaru nie mogę dać bo będą mnie nawiedzać głupimi textami - już to tutaj przerabiałem aż zmieniłem pocztę. Pozdrawiam
Hahaha twardy zawodnik, obyś zarobił ,szczerze życzę .Ja kupiłem na pierwotnym za 50 i sprzedałem po 8 ,bo spadało bez przerwy ,teraz odkupiłem za 2,53 i mam nadzieje odrobić.
10-tego dokupię jeszcze sporo akcji, jak się utrzyma na tym poziomie :) Sam jestem zainteresowany zakupem, ale mam polokowane i muszę cześć sprzedać by tu kupić. Moim zdaniem, to będzie czarny koń i da dobrze zarobić. Narazie mi pasuje, że trzymany jest w miejscu. Nie ma żadnych podstaw by spadał niżej, cwaniaczki się bawią i sztucznie zaniżają kurs. Jest wiele innych spółek na giełdzie w mnóstwo gorszej sytuacji a po takim raporcie jak my mieliśmy teraz, cisli by z 200 % w górę.... a tu szukają "jeleni" do oddawania na dole i skupują. Kwestia czasu aż się zmęczą i ruszamy w górę. Pozdrawiam serdecznie
Dnia 2025-09-01 o godz. 12:26 ~jack napisał(a): > ... Namiaru nie mogę dać bo będą mnie nawiedzać głupimi textami - już to tutaj przerabiałem aż zmieniłem pocztę. Pozdrawiam
Hej jack, utworzyłem tymczasowy alias: PiotrWarimpex@icloud.com napisz do mnie. Ja mam obecnie ponad 33K akcji. Wymienimy się info. Pozdrawiam Piotr
Dzisiaj też już dobrałem prawie 4000 i stoję dalej na K. 2,46 to też dobra cena była a teraz ustawiłem się niżej. Piotr napiszę ale nie dzisiaj bo jestem wykończony . Pozdrawiam
WXF wypuszcza za min. 10 max, 21 mln.zł. 1 nzapis 1000 zł. oferta 10,17 % w skali roku. Oprocentowanie jest zmienne 6M. + 5,5 p.p. kasa idzie na Kraków / Mogilska . Na koniec czerwca 2025 wartość aktywów całkowitych grupy wynosiła 231,3 mln. euro X 4,25 = 983 025 000 zł. prawie 1 mld.zł. to tak tylko dla przypomnienia i jaką mamy " WYCENĘ " na GPW / W-niu. Pozdrawiam wszystkich i życzę dobrych decyzji w inwestowaniu. /// wiadomo , że obligacje zjadą poniżej 10 % .