• Wyniki. Autor: nanako [77.222.243.*]
    Jakieś przewidywania? Ostatni kwartał był całkiem mocny, ale na kursie to wielkiego wrażenia nie zrobiło, z drugiej strony pamiętam jak Krupa mówił na jednej z konferencji, że 2025 to może być szczyt wynikowy jeśli chodzi o franki ilosć ugód pewnie też zrobi swoje. Miałem ostatnio rozmowę z pracownikiem jednej z głownych kancelarii z Votum to tam idą podwyżki dla części najlepszych pracowników - w środku roku więc wynika, że musi być wynikowo dobrze. Jakieś pomysły u Was?
  • Re: Wyniki. Autor: ~krol_sedesow [165.1.197.*]
    Wyniki będą dobre, problemem jest brak zainteresowania wśród fundów przez co można sobie groszami sterować kursem. Wystarczy spojrzeć w akcjonariat i żadne z TFI które jest odnogą banku umoczonego w CHF tu nie zainwestuje ani grosza :) By mocno wyciągnąć kurs to musiał by napłynąć kapitał spekulacyjny a w mojej opinii jedynym tematem pod grę dla krótkoterminowego kapitału jest SKD gdzie pewnie następne wyroki TSUE dopiero w 2026.
  • Re: Wyniki. Autor: ~Olej [37.47.80.*]
    Obstawiam za drugi kwartał 40-50 a za cały rok 180-200 mln zysku netto.
  • Re: Wyniki. Autor: ~Bartek [79.185.39.*]
    Wyniki będą MEGA dobre ponieważ obecnie Votum praktycznie już hurtowo podpisuje ugody z bankami. Każda ugoda to kilkadziesiąt tysięcy przychodu. Sam jestem frankowiczem, któremu Votum prowadziło sprawę. I o ile wcześniej bank się stawiał, o tyle w lipcu bez problemu zaproponowali nagle ugodę i to na takich warunkach, że wcześniej bym o nich nawet nie pomarzył (cała kwota jakiej się domagaliśmy w stosunku do różnicy w kredycie; jedynie odsetek nie wywalczyliśmy). A takich osób jak ja, są w Polsce tysiące. Nawet prawnik, z którym rozmawiałem powiedział, że banki w końcu zdały sobie sprawę, że w sądach nie mają szans i stąd lawinowy przyrost ugód.
  • Re: Wyniki. Autor: ~Mrl [84.17.55.*]
    I trzeba dodać, że przychody za sprawy będą wpływały przez kilka lat następnych skoro niektóre terminy spraw są odlegle. Więc dobre wyniki jakiś czas powinny się utrzymywac na wysokim poziomie.
  • Re: Wyniki. Autor: nanako [77.222.243.*]
    No ja się trochę boję właśnie tych ugód, bo to może wywindować wyniki w najbliższych kwartałach, ale to też ściąga ilość czynnych spraw i może się kiedyś okazać, że terminy w sądach przyspieszą, jak zejdzie z wokand sporo spraw z ugód, pamiętajcie że jedna ugoda zamyka czesto dwie sprawy - bo również jakieś tam roszczenia banków.

A co do fundów tu nie ma płynności na fundy niestety.
  • Re: Wyniki. Autor: ~krol_sedesow [208.127.19.*]
    Póki co ktoś się nieźle bawi kursem uporczywie wrzucając 5 akcji z prawej. Arkusz zleceń też ładnie zawalony po stronie podaży, pewnie część zleceń magicznie zniknie dzień po publikacji wyników....
  • Re: Wyniki. Autor: ~wersal1 [185.58.49.*]
    ciekawe jaki jest konsensus analityków dotyczących wyników za 2 kwartał ?
  • Re: Wyniki. Autor: ~tomasz [178.183.150.*]
    ktoś dzisiaj szarpie lekko za lejce na popycie?
[x]
VOTUM 0,74% 47,55 2025-12-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.