Poniżej 500 tyś bo to mały kapitał i po niżej 3 miesięcy bo według terminologii giełdowej krótki termin inwestycji to od 3 miesięcy do 6 , później zaczyna się faza terminu średniego .
Co Wy za brednie tu wypisujecie?! Spekulacja czy inwestowanie długoterminowe nie ma nic wspólnego z wielkością kapitału, można inwestować długoterminowo kupując akcje nawet za 100 zł miesięcznie
Nie znam nikogo kto na Longa inwestował by 10..20...30 tyś bo stopa zwrotu jest po prostu zbyt niska , mały kapitał to koniki ... Zmiana spółki czasem po kilka razy w miesiącu i właśnie "Gra" ( nie myl z inwestowaniem ) Gra pod wzrosty czy spadki ... Tak mały kapitał bardzo rzadko decyduje się na inwestycje długoterminowe. I żeby było jasne nie mówię tu o budowaniu portfela tylko o graniu pod dane wydarzenie
Stary no jasne ze głupoty takie że aż się czytać nie chce. Tu są same milionery.dlatego się nabija. Facet potrafi napisać że nie zna nikogo kto inwestuje 20 koła! Długoterminowo. Najlepiej niech zmieni czcionkę na Złotą Pogrubiona
Jesteś żałosny . Chcesz tu zrzut z konta czy jak że tak mnie zaczepiasz ?? Gram na giełdzie od 21 lat mam zasadę że w NC nie inwestuje więcej niż 200 tyś zł " minimalizacja ryzyka " na dzień dzisiejszy mam 50 tys akcji tylko tej jednej spółki a będę dobierał do 80 tyś.... I nadal będzie to tylko około 15% portfela . Rozumiem Leszczynki że zaczynasz ,pracujesz na etacie i inwestujesz oszczędność ale nie znaczy to że każdy ma tak samo ciężko w życiu , więc mój sympatyczny kolego może zejdź już z mojej osoby ...?? Hmmm ..?? Byłem na spółce 3 lata temu ...jestem teraz ...i będę długo po tym jak ciebie nie będzie...więc słodki misiu zajmij się sobą i jak przeszkadzają ci moje wątki to ich nie czytaj . Znaj miejsce w szeregu .