• Poundland uratowany Autor: ~Optymista [213.134.164.*]
    Plan zatwierdzony

https://uk.finance.yahoo.com/news/poundland-saved-administration-judge-approves-141853421.html
  • Re: Poundland uratowany Autor: ~Cebulion [89.151.23.*]
    No i git, tylko teraz przydałoby się żeby podali więcej szczegółów tego planu restrukturyzacji w kontekście Pepco
  • Re: Poundland uratowany Autor: ~poco [84.84.5.*]
    Grupa Pepco z zadowoleniem przyjmuje decyzję Sądu Najwyższego Wielkiej Brytanii o zatwierdzeniu planu restrukturyzacji Poundland
    Pepco Group N.V. („Pepco” i wraz ze spółkami zależnymi „Grupa Pepco” lub „Grupa”), wiodący ogólnoeuropejski sprzedawca dyskontów, z przyjemnością informuje, że plan restrukturyzacji Poundland Limited („Poundland” i wraz ze spółkami zależnymi „Grupa Poundland”) został dziś zatwierdzony przez Sąd Najwyższy w Anglii, w Zjednoczonym Królestwie. Nastąpiło to po ogłoszeniu przez Grupę, że zawarła i zrealizowała ostateczne umowy dotyczące
    sprzedaży Grupy Poundland spółce 1903 Peach Bidco Limited, nowo utworzonej spółce utworzonej przez niektóre podmioty stowarzyszone
    z Gordon Brothers International LLC („Gordon Brothers”) w dniu 12 czerwca 2025 r.
    Zatwierdzenie Planu Restrukturyzacji umożliwi wdrożenie elementów
    transakcji restrukturyzacyjnej Poundland, które dotyczą Grupy Pepco, a mianowicie:
    1. Grupa Pepco udzieli Poundland nowej linii debetowej w rachunku bieżącym do kwoty 30 milionów funtów.
    2. Niezabezpieczone pożyczki udzielone wcześniej Poundland przez Grupę Pepco zostaną spłacone poprzez emisję
    akcji stanowiących mniejszościowy udział inwestycyjny w 1903 Peach Bidco Limited, bezpośredniej spółce dominującej Grupy Poundland. Umożliwi to Grupie Pepco udział w długoterminowym potencjale tworzenia wartości
    Poundland.
    3. Termin zapadalności istniejącej zabezpieczonej pożyczki w wysokości 30 milionów funtów udzielonej przez Pepco Group spółce Poundland zostanie
    przedłużony z 1 września 2025 r. na 1 września 2030 r.
    Jak ogłoszono wcześniej 12 czerwca 2025 r., Pepco Group i Gordon Brothers zawarły umowę inwestycyjną,
    która będzie regulować relacje między Pepco Group a Gordon Brothers w odniesieniu do ich udziałów w 1903
    Peach Bidco Limited i Poundland Group („Umowa Inwestycyjna”).
    Umowa Inwestycyjna zawiera pewne zwyczajowe prawa Pepco Group jako inwestora mniejszościowego, w tym
    prawo do zgody inwestora mniejszościowego, prawa do informacji oraz możliwość mianowania członka zarządu i obserwatora do zarządów
    1903 Peach Bidco Limited i spółek Poundland Group („Prawa Inwestorów Mniejszościowych”), a także inne
    zwyczajowe warunki. Warunki Umowy Inwestycyjnej wchodzą teraz w życie, w tym Prawa Inwestorów Mniejszościowych.
    Zakończenie sprzedaży Poundland przez Grupę Pepco stworzy prostszą i bardziej elastyczną firmę, umożliwiając Grupie skupienie się na
    rozszerzaniu swojej podstawowej marki Pepco o wyższej marży, aby zwiększyć wartość dla akcjonariuszy – zgodnie ze strategią przedstawioną podczas
    Dnia Rynków Kapitałowych w marcu tego roku.

nadal nie wiadomo ile w tym torcie ma Pepco? i czy będą pchali swój towar do tych sklepów?

ale ogólnie info podoba się dla mnie :))
  • Re: Poundland uratowany Autor: ~stockpicker [159.242.234.*]
    Mnie też się podoba. Może w raporcie pojawi się więcej szczegółowych informacji.
  • Re: Poundland uratowany Autor: ~poco [84.84.5.*]
    tu się szybciej coś wydarzy, nie będą się kolebać przez miesiąc w miejscu, na AT nie ma dużo miejsca na powolne zbieranie akcji, kurs na dole kanału wzrostowego

taką mam koncepcję
  • Re: Poundland uratowany Autor: ~Optymista [213.134.164.*]
    Zapomniałeś ze jest Drab od kilku miesięcy...
  • Re: Poundland uratowany Autor: ~Drab [37.47.249.*]
    Mam sobie pójść czy jak to rozumieć?
  • Re: Poundland uratowany Autor: ~Optymista [213.134.164.*]
    Że zdecyduj sie albo stockpicker albo Drab .
  • Re: Poundland uratowany Autor: ~As [217.119.73.*]
    Czyrak wycięty, kosztował dużo, ale w końcu definitywnie wycięty. Teraz już chyba można liczyć wycenę jako normalny mnożnik EBITDa, bez żadnych premii ujemnych za Poundland. Pepco na skup akcji i dywidendę w 2025 r. wydała 98 mln Euro, wcześniej w 2024 zmniejszyła zadłużenie o 155 mln Euro. Widać ile wolnych przepływów generują. To po prostu musi wrócić do normalnych wycen. Mamy w końcu zdrowy biznes.
  • Re: Poundland uratowany Autor: ~Drab [37.47.249.*]
    Ten stockpicker za którego mnie uważasz najwidoczniej, jest aktywny teraz na forum ccc, na którym jestem od dawna. Nie wiem co jest z Tobą nie tak ale nie jestem nim. Może podobnie pisze, może podobnie inwestuję, nie wiem bo nie znam go ale mam dobre wyniki i nagabywanie w ten sposób na mnie niczego nie da i mnie też nie dotkniesz tym:)
[x]
PEPCO 1,09% 26,83 2025-11-19 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.