• Defence24 - artykuł Autor: ~Opinia [5.173.22.*]
    https://defence24.pl/przemysl/polskie-spolki-z-transportowym-zamowieniem-dla-sil-nato
  • Re: Defence24 - artykuł Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.20.*]
    No właśnie. Idą dziennikarze do Dąbrowskiego i on mówi generalnie to, co my tu wiemy: szanse, nastawienie na wykorzystanie funduszy ( w tym SAFE), normalna budowa holdingu. Zwróćcie uwagę, że Dąbrowski zdążył już załatwić wszystko, co potrzebne temu powstającemu holdingowi obronnemu- przejęli spółkę z licencjami na handel bronią, mają partnerstwa z liczącym się producentem broni (Czechoslovak Group), z firmami od najnowocześniejszych technologii (Teldat, Vigo), od badań (Centrum Łukasiewicz). Pod ręką Zremb i teraz jeszcze Zamet Głowno 2 - producenci. Tych producentów ( w rozmaitych działkach) na pewno będzie przybywać. Czekamy na kolejne umowy z udziałem PRH jako holdingowej czapy. A potem na przejęcia za coraz droższe akcje PRH
    Na marginesie - nie zdziwię się, jak w akcjonariacie Zrembu też PRH wkrótce zobaczymy. Na wątku Zrembu ludzie zastanawiają się, kto kogo przechytrzy na marżach - Zremb czy Polholroz
    Obcięło mi post, to dopiszę - szukanie jakiejś rywalizacji mied,y PRH i Zrembem to absurd
    Prezesi Dąbrowski i Kosiorek grają razem jak kiedyś duet fortepianowy Marek i Wacek. Nikt nikogo nie wydyma, wszystko wspólnie ustalone przy whiskaczu. A że obaj mają po 15 mln akcji PRH w fundacjach rodzinnych to widać kto - PRH czy Zremb jest dla nich najważniejszy. Jedno jest pewne - nikomu za swojego życia nie pozwolą przejąć PRH. Natomiast powiązanie krzyżowe poprzez inwestycję PRH w Zremb byłoby czymś naturalnym.
  • Re: Defence24 - artykuł Autor: ~xxx [188.146.172.*]
    z wszystkim się zgadzam, nawet z tym, że fajnie by było, gdyby PRH kupił akcje Zrembu, ale skąd mają na to środki wziąć chyba, że ze swojej nowej emisji - tych się musimy spodziewać). A nawet gdyby mieli to myślę, że lepiej je przeznaczyć na pozyskanie innych, nowych perspektywicznych podmiotów lub inny rodzaj rozwoju.
    Natomiast nie zdziwiłbym się, gdyby w akcjonariacie Zrembu pojawiła się Eduardo Fundacja Rodzinna
    Ja też się nie zdziwię. Dąbrowski z Kosiorkiem na pewno zadbają, by nikt im ani PRH, ani Zrembu nie odebrał. Zważywszy na sytuację geopolityczną, a jeszcze bardziej na zapowiedziane wydatki na zbrojenia w Europie, obie spółki mają co robić przez lata. A przy takich prezesach można być pewnym, że kontrakty strat nie przyniosą. Jeszcze, żeby wszyscy zrozumieli, że PRH będzie silnikiem napędzającym Zremb, a Zremb jako producent pomoże PRH stworzyć w niektórych przypadkach rozsądną układankę (konsorcjum) do startu po europejskie czy polskie fundusze. A jest o co walczyć. Na szczęście z takim cv jakie ma Dąbrowski możemy być pewni przynajmniej jednego: trudno byłoby znaleźć lepszego fachowca w tej branży na to stanowisko.
  • Re: Defence24 - artykuł Autor: ~Galapagos [83.6.55.*]
    Czy Twoim zdaniem akcje PHR są lepszą inwestycją?.A może należałoby podzielić akcje między PHR a Zremb w stosunku 60 do 40% na korzyść PHR?
    Ale ja od początku nie kryję, że mam akcje i PRH, i
    Zrembu.
  • Re: Defence24 - artykuł Autor: ~Galapagos [83.6.55.*]
    Na dzień dzisiejszy jestem zapakowany w PHR .Niemniej wyniki PHR będą napędzały Zremb a wyniki Zrembu podniosą wartość PHR.Dlatego rozważam zakup również Zrembu.
  • Re: Defence24 - artykuł Autor: ~xxx [188.146.172.*]
    mają też 90% udziałów w spółce Rekrut 24 - agencji pracy dla byłych mundurowych
  • Re: Defence24 - artykuł Autor: ~Opinia [5.173.22.*]
    Coraz głośniej się robi o spółce
[x]
POLHOLROZ 6,92% 3,40 2025-11-07 16:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.