• Kurs jest niszczony Autor: ~joe [77.222.235.*]
    Moja hipoteza jest taka, że znajomy królika ma dostęp do informacji wcześniej niż rynek i urządza po każdym infie dystrybucję wcześniej zebranych przez siebie akcji (pod dane info). Efekt jest taki, że nieco powyżej 8 pln jest bariera nie do przejścia, co nie dziwi, jeśli znajomy królika zbiera akcje np. po ok. 7 pln. Z moich obserwacji wynika, że jest to schemat grany tutaj od paru miesięcy.

Dziwi mnie tylko dlaczego sypacz jest tak krótkowzroczny i wystarcza mu 1 pln zysku, skoro mógłby się wstrzymać ze sprzedażą i zrobić dystrybucję na wyższym poziomie, np. po 10-12 pln :).

Janusz przedsiębiorczości nie zdaje też sobie sprawy, że to co robi, jest do sprawdzenia i że spowoduje swoim procederem takie zniechęcenie do spółki, że z czasem na jej akcje nie będzie chętnych. Ergo będzie handlował sam ze sobą.
  • Re: Kurs jest niszczony Autor: ~Qaz [37.30.55.*]
    Zbieraj ślepy i nie marudź ,oplaci się
  • Re: Kurs jest niszczony Autor: ~J23 [188.146.154.*]
    Wyglada bardziej na przepakowanie akcji z wora do wora. Mysle ze wystrzeli na 60 zl dopiero po objeciu przez inwestora nowej emisjii
  • Re: Kurs jest niszczony Autor: ~Jarek84 [82.132.231.*]
    Jaka różnica jeżeli kupisz teraz czy po 7? Przy 20zl to bym się zastanawial, ale nie teraz
  • Re: Kurs jest niszczony Autor: ~joe [77.222.235.*]
    I co, nie miałem racji? Tak wygląda właśnie asymetria w dostępie do informacji. Niech handlują sami ze sobą, jest dużo innych spółek.
  • Re: Kurs jest niszczony Autor: ~Kludii [37.248.221.*]
    Norka pisała że za kilka dni wszystko Będzia jasne no i wiadomo o co jej chodziło,chyba nikt nie myślał że kurs wzrosnie
  • Re: Kurs jest niszczony Autor: ~Jarek84 [91.225.135.*]
    Tak miałeś rację, firma bankrut sprzedaj pkc, ratuj kapitał.insiderzy nas zjedzą. Ja już sprzedałem. Idę tam gdzie niema insajderow, może pgmsa, albo Orlen. Tam zawsze idzie po mojej myśli.
[x]
ZREMB 0,50% 10,00 2025-11-07 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.