Hossa nie traci na sile ! Dow Jones Industrial Average (DJI) - nowe ATH S&P 500 (SPX) - podejście pod ATH Kontrakty terminowe na Nasdaq 100 Wrz. '25 - Po wzroście 1,51 % wylądowały na poziomie 23.569,75 - Pierwszym oporem będzie środek czerwonej świecy z 18 sierpnia na poziomie w okolicach 23635 Kontrakty terminowe na DAX Wrz. '25 - 24.417,0 +82,0 (+0,34%) Ogólnie same pozytywy :) Z mojego punktu widzenia sytuacja jest bardzo dobra bo jest szansa na dobry poniedziałek i cały tydzień który wykorzystam do wywalenia akcji które kupiłem wczoraj a jak wzrost będzie silniejszy to sprzedam jeszcze akcje które kupiłem 7 sierpnia w okolicach 27 zl - liczyłem że wzrosty będą większe w okolice 30 zł ale niestety tak się nie stało i trzymam je do dziś :) Jeśli natomiast kurs będzie dalej spadał to kupię trochę akcji w okolicach 27 zł i niżej. Poniedziałek może być pełen zawirowań i wachań kursu który postaram się dobrze wykorzystać i sporo na nim przehandlować. Moim zdaniem cały tydzień może być bardzo ciekawy i skoki cen w obie strony moga być spore.
Żadne znaczenie to mają twoje wpisy :) jak nie masz nic do powiedzenia w temacie to odpuść sobie :) bo jak widać po wpisie jesteś niezbyt rozgarnięty :)
Po co w ogóle odpisywać temu atencjuszowi? Dajcie mu pisać samemu do siebie – każda reakcja tylko nakręca jego zachowanie. Już po stylu wypowiedzi widać, że zależy mu na byciu w centrum uwagi, wzbudzaniu emocji i chwaleniu się swoimi urojonymi „sukcesami”. Najlepiej nie odpisywać i nie reagować, a temat sam wygaśnie.
Ale mieszkasz piszesz co Ci ślina wleci na język Kilka dni temu pisałeś,że indeksy giełdowe na amerykańskim rynku spadają i będzie kryzys Okazało się to totalna bzdurą bo NASDAQ wyszedł w zeszłym tygodniu+1,6% a Russell 2009+3,8% Czyli myliles się całkowicie Chiny miały mieć najgorszy wynik a okazało się że w tygodniu poszły indeksy+1,6-1,6% Pisałeś że będzie kryzys teraz piszesz, że go nie będzie będzie hossa Może zacznij brać leki?
Ja potrafię się dostosować w kazdym dniu na mozliwe zmiany na rynkach a nie jak ty siedzieć i marzyć o 40 zł za akcję ! w tym roku szansa na 30 zł jest ale muszą być dobre wyniki i trafićw koniunkturę na giełdach - inaczej mogą być spadki na 26 zł albo i niżej. Rynki ciągle są w ruchu i trzeba się do nich dostosować a nie stać w miejscu.
Pan Andrzej czytaj powoli i ze zrozumieniem bo chyba tego nie robisz :) nas i dax spadały cały tydzień by odbić w piątek solidnie, zawsze są zmiany i trzeba się do niech dostosować.
Pan Andrzej nie myl kryzysu z bessą i odwrotnie ! gospodarka niemiecka jest słaba a index na szczytach. Ale to nie gospodarka obecnie rzadzi indeksem a tłum kupujacy akcje. Niebawem jak to się zmieni to wtedy wszystko bedzie tak jak powinno ! Ja staram sięanalizować sytuację a pieniadz i tak zrobi swoje. Ale to ja bedę w dobrej pozycji szybciej niz inni krórzy są marzycielami.
Co za bzdury:):). Ja dziś już milion złotych zarobiłem. Sprzedałem na górce, odkupiłem na dołku i tak w kółko:). To takie banalne. I jestem dotowy na wszystki scenariusze i jeden więcej. Kurka, ale papier wszystko przyjmuje. A w młodości byłem czarny i grałem w kosza:):)
Ty piszesz bzdury w piątek o 11 a rynek za 2-4 godziny pokazuje całkowicie co innego Po co cokolwiek piszesz jak to ja wypociny dziecka z przedszkola lub cytat z jakiegoś tekstu??? Pisałeś że taki kryzys i inflacja w Chinach która ma pociągnąć cały świat do dołu Tymczasem za kilka godzin jest całkowicie coś innego Masz trafność mniejsza niż byś wykorzystywał kostkę do gry i miał na niej napisane co masz robić...czy sprzedać czy kupić i na jakim rynku PS Skoro jest tak źle to jak oceniasz wzrost sprzedaży detalicznej w Polsce i 4,7% gdy wcześniej było 2,6% Kupują ludzie bo jest źle i będzie jeszcze gorzej i na pewno wszyscy za pieniądze z Bociana