szybko się wyjaśni ... 1% niżej jest najszybsza linia trendu i wsparcie wybity opór marzec-maj 2025 ... jeżeli w poniedziałek nadal pln nie zareaguje to może być jednorazowa akcja lop na fw do obserwacji ...
fundamentalnie to nie wiadomo czy zmiany wejdą w życie ? przez rok się nic nie zmieni dywidendy będą takie same lub większe bo zyski rosną no i jeszcze banki mogą przerzucić koszty na klientów ...
Przecież te zmiany chyba musi prezydent klepnąć jeśli się nie mylę, a on widać nie będzie nic ułatwiać rządzacym. Poza tym, jeśli by te zmiany weszły w przyszłości to banki mają mniej zysków i to sobie jakoś inaczej zrekompensują. Przesadzona ta skala wyprzedaży. Były, próby ratrowania, ale popyt był cały czas zasypywany. I tak cud, że banki na widłach nie były. Może zmienią lub złagodzą sytuację, ale to musi wyjść od nich. Większe obciążenia to mniejsze zyski w przyszłości. Właśnie - zyski. Czy pan minister wie, że są lata tłuste i lata chude? Lata chude są po to, by mieć kasę na działalność, gdy nadejdzie kryzys (a prędzej czy później nadejdzie - w końcu są cykle gospodarcze). Każda firma musi mieć zapewnione finansowanie, niezależnie czy jest hossa czy bessa i by nie musiała wyciągać rękę do państwa o pomoc (to także tyczy się banków).
Tak premier ten sam jak przy skoku na kasę z OFE ale prezydent już nie ... po za tym ustawy podatkowe to muszą chyba wejść z sześciomiesięcznym poślizgiem Tak że 1 styczeń 2026 to raczej nie na szans jeżeli w ogóle prezydent ma jakiś interes aby budżet 2026 został eogole spięty i uchwalony ... kto wie może weto wchodzi w grę ale to przyszłość...
Dywagacje robita, jak tu mamy piken abc. Patrzajta wykres w20 usd. Mamy tam piękny diament. Teraz kręcimy sie wewnątrz tego cuda. Wypada zrobic teraz ruch w górę. A czy wybiją gora to sie zobaczy. Naprawdę nie widzicie tego?
Generalnie to 2 sesje wzrostowe powinny byc. Do wtorku posiedze na L, ale jak bedzie w poniedziałek zadowalająco na koniec dnia i zamykam I zmykam - hihihi, a od środy tylko S. Taki plan działania na ten tydzień - heheszek trafi? Się obaczy, siem obaczy - hihihihi
Przed wyborami prezydent Nawrocki zapowiadał że nie podpisze żadnej ustawy podnoszącej podatki są dziś przecieki że nie podpisze podniesienia akcyzy na alkohol:) to pewnie cit też nie podpisze:) ..
Na giełdzie pojedyncza sesja jest istotna ale strategicznie dużego znaczenia nie ma gdyż liczy się trend. Piątkowy mocny zrzut może być jednak zwiastunem początku przesilenia i wejścia rynków w tradycyjnie słabszy trzeci kwartał.
a jak Karol zapowie veto? już jest akcja z akcyza na alkohol. Zaraz na tapete podatek cyfrowy, według mnie veto na podatek bankowy wysoce prawdopodobny.
Ja obstawiam granie klina.na tygodniach. Test od dołu linii klina i znow spadek. Teraz powinnic isc w gore. 2940 indeks. Ja sobie zaczekam na S wlasnie gdzieś tam.
I oczywiste bylo, zesprsedaz banków na tej zwalę bylo błędem. Dziś mozna spokojnie sprzedać wyzej. Amatorzy sypią w takich momentach - buhahahah, a gruby przytula. Ja wziąłem S po 2910, tak dla funnu. Ktoś cos powinien w trakcie dnia zrzucic? Czy juz tylko UP?
I po co bylo sypać bankami? Rynek zebrał i jutro pokaże misiowi mniejsce w szeregu. Buhahaha. To bedzie ciekwostka jak 2950 sie otworzymy. Hihihi. Wziąłem S dla rozrywki i znow 7pkt w plecy. Jakoś musze sie z tego wymiksowac. Hihihi
Wariatki to wariatki. W piatek sypiom jak opentani, a dzis sobie kupujom. Co sie zmieniło od piątku? Hihihihi, niezle ludźmi kręcą. Coraz mniej chętnych do gry. To widac gołym okiem. Nie wspomnę o forum. A teraz jak gdyby nigdy nic juz 2530. No oszukisci tu som. I teraz L biurom po 2930, a w piątek po 2900 nie bylo komu. To bladziki
Czyli to jutro ten dzień. Niskie otwarcie, a wysokie zamknięcie. Cieszycie sie mniski? Hihihi, ale sobie dzis pograłem. 38pkt sie udalo uciułać. Nawet S dało zarobic, ale sieczka była niezła - hihihi. Jutro stawiam znow na wzrost. Spadki ja juz pisałem wcześniej od środy i to z wysokiego poziomu. Czymta sie shorciarzyki. Tylko nie popuśćcie- buhahaha
Ja L to z rana sobie wezmę - of korsik na wzrost - hehehe. Może potrzymam do środy jak bedzie dobrze szło- hihihi, ale wolę byc BP, psycha odpoczywa - hihihi