• Spychanie kursu pod wyniki Autor: ~akcjonariusz [79.191.154.*]
    – Drugi kwartał ze względu na sezonowość sprzedaży obserwowaną w spółce jest statystycznie drugim najlepszym w roku obrotowym. Stanowi średnio 25,4 proc. całorocznych przychodów – zaznacza Dariusz Dadej, analityk Noble Securities.
    Ekspert prognozuje, że w II kwartale Eurocash zwiększył przychody o 5 proc. r/r do 8.562,6 mln zł, co byłoby drugim najlepszym kwartałem w historii spółki. Na poziomie operacyjnym i netto spodziewa się skokowej poprawy zysków.
    – Oczekujemy też lekkiej poprawy marż i zakładamy 252,9 mln zł EBITDA, 87,9 mln zł EBIT i 13 mln zł zysku netto w 2Q25 – szacuje analityk Noble Securities.
  • Re: Spychanie kursu pod wyniki Autor: ~WujekDobraRada [37.30.4.*]
    Mówisz? To ja mam chyba inne info. A wczoraj były już pewne wyniki.
  • Re: Spychanie kursu pod wyniki Autor: ~Johny [37.31.135.*]
    Ile będzie Wujku?
  • Re: Spychanie kursu pod wyniki Autor: ~INTRO [62.122.115.*]
    spadek obrotów -10%
  • Re: Spychanie kursu pod wyniki Autor: ~akcjonariusz [79.191.154.*]
    to chyba dobrze jak się zamyka nierentowne biznesy. Zobaczcie na jednostkowy bo to podstawa do przyszłej dywidendy
  • Re: Spychanie kursu pod wyniki Autor: ~Huki [194.53.86.*]
    Dnia 2025-08-25 o godz. 11:43 ~akcjonariusz napisał(a):
    > to chyba dobrze jak się zamyka nierentowne biznesy. Zobaczcie na jednostkowy bo to podstawa do przyszłej dywidendy

To może lepiej zamknąć całość od razu - skoro i tak wyniki coraz gorsze wartość poniżej wartości zakupu Tradisu - nawet mała rozda towar sztuka go sprzedać
  • Re: Spychanie kursu pod wyniki Autor: ~akcjonariusz [79.191.154.*]
    założenie jest aby się rozwijać więc tworzenie nowych planów rozwojowych poprzez przejęcia czy nowych produktów jest procesem naturalnym. Oczywiście można cos robić lepiej lub gorzej. Były zmiany w Zarządzie zobaczymy co przyniosą.
[x]
EUROCASH -0,06% 8,26 2025-10-24 17:04:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.