• C/z ponad 20 Autor: ~Verso [195.167.73.*]
    Czyżby nie za drogo koledzy? Tu nawet jak będą mieli 300 mln przychodów i zysku ok 24 mln w 2025 r to kurs powinien byc w okolicach 33 pln co dałoby C/Z 15. Czy aby ktoś balonika nie pompuje?
  • Re: C/z ponad 20 Autor: ~SIP [37.31.24.*]
    Czepiasz się tego C/Z i we wszystkich postach nim straszysz. To tylko jeden z wielu narzędzi służących do analizy Sp. Najistotnieszym elementem oceny no i jednym z wielu jest przyszłość Sp. A ta moim zdaniem jest bardzo obiecująca, olbrzymie środki z KPO przeznaczone na rozwój branży to duże inwestycje to zysk a duży zysk to dobre C/Z itd. Pamiętaj tu kupuje się plotki a sprzedaje fakty.
  • Re: C/z ponad 20 Autor: ~Verso [195.167.73.*]
    Tak wiem i dlatego gdy za szybko uroslo zacząłem sie martwic. Spekulacje weszła i mocno napompowala kurs.
    Przychody na ten rok Golawski deklarował ok 300mln. Cały backlog ok 560mln czyli na 2026 maja za mało kontraktów podpisanych.
    A teraz policz marze zysku i wyjdzie ile kurs powinien wynosić aby byc spokojnym na Long.
  • Re: C/z ponad 20 Autor: ~Krzanu1988 [185.41.129.*]
    I co z tego, że liczy się przyszłość jeśli pół roku temu kurs wynosił niespełna połowę z tego co obecnie ? A wcześniej jeszcze mniej. Jeśli przy obecnych wynikach kurs powinien oscylować w okolicach 25 zł a mamy 42-45 to jaka jest szansa, że jego wycena pójdzie do góry w oparciu o przyszłość ? Uważam, że obecnie ta przyszłość ma wiele do nadrobienia, aby obecny kurs był zasadny. I co więcej nie uważam, aby mieli przestrzeń do wytworzenia dużo większych przychodów, tym samym zysku netto bo wraz z rosnącym rynkiem na dany charakter prac rośnie konkurencja, a tym samym spada marża. Oczywiście kurs może byc i 100 zł bo taka jest nasza giełda, że nie ma obiektywnej korelacji wycena - wyniki, ale gdy spadnie na 25 zł to tez będzie w pełni zasadne. Druga sprawa tak szerzej patrząc.. jak wzrosły wyceny ogółu spółek na GPW względem poprawy wyników ? No właśnie myślę, że giełda jest mocno przegrzana i czas spuścić trochę z tonu.
  • Re: C/z ponad 20 Autor: ~Xyz [46.112.96.*]
    Super elaborat tylko szkoda ze konkretów brak. A no i z tą konkurencja to poleciałeś:D Haha, doczytaj może czym atrem sie zajmuje... to nie produkcja cukierków w czekoladzie.
  • Re: C/z ponad 20 Autor: ~Feef [31.0.93.*]
    Nie sądzę aby przy takich wynikach rynek nagle oczekiwał spadku do 25. Będzie korekta, kto będzie chciał wyjść to wyjdzie.
  • Re: C/z ponad 20 Autor: ~Bruno [188.33.18.*]
    Ja sądzę, że przy takich wynikach nie wydarzy się nic. One tak naprawdę nie wiele zmieniły.

Wciąż jest to stosunkowo mała firma wzrostowa.
  • Re: C/z ponad 20 Autor: ~Ok [37.30.58.*]
    Mała firma wzrostowa o kapitalizacji większej niż erbud czy unibep
  • Re: C/z ponad 20 Autor: ~Hanysek [46.112.96.*]
    Balonik jest napompowany przez perspektywy. C/Z 20 to taka przyjeta granica ale mysle ze nie ma co panikowac. Zapewne cena bez jakis fajnych info bedzie sie wahala miedzy 41, a 44zl przy czym jezeli jakies istotne informacje nadejda to moze byc ciekawie i warto zapiac pasy. Trzymamy.
  • Re: C/z ponad 20 Autor: ~SIP [91.233.204.*]
    Wszystkie te wasze elaboraty nie mają większego znaczenia a szczególnie te rozbudowane . TU liczy się przyszłość czyli kupuj plotki sprzedawaj fakty.
  • Re: C/z ponad 20 Autor: ~Kondi [80.49.170.*]
    Ja tam liczę że za niedługo wejdzie do gry temat Biogazowni ... coś tam mało bo mało ale wspominają o tym w rządzie wiec może zaczną myśleć i uchwała ustawę o Biogazie
[x]
ATREM 0,80% 50,40 2025-09-19 17:04:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.