• Pytania na dziś, po skupie Autor: ~Egola [94.254.147.*]
    1. Czy Spółka wrzuci od razu kolejną kasę do skupu?
    -hmm, zarząd przy podobnej cenie przed skupem twierdził, że spółka jest niedowartościowana
    -kasa na 1szy skup właśnie się skończyła (tuż po połowie czasu przeznaczonego na skup...), SBM był samodzielny i mógł wszystko wydać nawet na 1szej sesji skupu, ale jakoś tak dziwnie skupował miarowo po ok 400k akcji dziennie - równo, ale wydał wszystko w połowę czasu

2. Czy ten co sypał już się wysypał?
    -ewidentnie jakiś grubas wyrzucał pod skup
    -nieco mnie zaskakuje, że na koniec tego sypania nie było takiego szybkiego zrzutu jakiejś resztówki kilkuset tysięcy akcji w godzinę - jak to czasem oni zrzucają po całych dniach spokojnego sypania (może to jeszcze przed nami)

3. Czy ktoś duży to zbierał?
    -SBM robił jakieś 1/4-1/3 wolumenu, więc pytanie czy za resztą stoi inny duży

4. Jak zachowają się szorty?
    -w KNFie nadal jest te prawie 10 mln akcji Qube i Marshalla, nieco więcej pokazuje Ortex, ale dla mnie dane z Ortexa są tak sobie rzetelne
    -ewidentnie po skupie powinny siąść obroty, co obiektywnie będzie problemem dla ew. odkupu przez szorty

5. Kontekst SBM?
    -daleki jestem od teorii spiskowych, ale jest parę rzeczy ciekawych:
    a) przed skupem (a zapewne wiedzieli o nim wcześniej) TFI Santander sprzedał 260k, zostało mu jeszcze 1435k
    b) Santander dał jedną z najniższych reko dla Pepco (19,8 zł)

• Re: Pytania na dziś, po skupie Autor: ~fsf [141.0.12.*]
    No i co z tej wypowiedzi wynika? Bo przeczytałem i naprawdę, takie pytania bez odpowiedzi niewiele wnoszace.

Fakty są takie, że skup się skończył, sypacz dalej sypie, popytu brak I mamy wybicie dołem I szukanie wsparcia. Może to będzie średnia sma50, może niżej. Na razie przewagę mają misie. Nam pozostaje obserwować i liczyć na to, że ktoś się zainteresuje ta atrakcyjna cenowo spółką.
  • Re: Pytania na dziś, po skupie Autor: ~XD [37.225.81.*]
    Zaraz zacznie się deszcz sl od ludzi co po 23+ wchodzili
  • Re: Pytania na dziś, po skupie Autor: ~Cebulion [89.151.23.*]
    Wierzysz w to że takich ludzi jest znacząco dużo? Prędzej zaczną wychodzić ludzie którzy brali po 20+ ewentualnie 21+ ze strachu przed utratą jakiegokolwiek zysku.
  • Re: Pytania na dziś, po skupie Autor: ~Dajjluzz [37.109.145.*]
    Egola przestań się pocić każdy normalny wie co będzie
  • Re: Pytania na dziś, po skupie Autor: ~Weq [31.0.75.*]
    Czwarty dzień spadkowy, ja tam sobie zbieram
  • Re: Pytania na dziś, po skupie Autor: ~XD [83.5.150.*]
    Na Pepco mieliśmy już po dwadzieścia parę dni spadkowych pod rząd i to nawet w tym roku…
[x]
PEPCO 13,77% 25,45 2025-09-25 17:04:22
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.