to jest zamówienie tylko na 400m2, a ich zdolności z tego co pamiętam to 50 tys. m2 rocznie - chyba razem photonwall+photonroof. Jeśli się mylę, to mnie poprawcie, bo nie chce mi się szukać jaka to była dokładnie liczba. Skoro się chwalą takim małym zamówieniem w stosunku do mocy produkcyjnych, to sam sobie odpowiedz na pytanie czy mają dużo zamówień
mają błąd na stronie, 40 tys m2 to tak na logike niemożliwe by miał tyle jakiś budynek zabytkowy tym bardziej, że dachówka fotowoltaiczna nie pokrywa całego dachu. Prawdziwa liczba to 400m2 i dodatkowo Cycoń podaje, że wszystkich zamówień na dachówkę mają 3,5 tys m2. Zresztą moc podają 30 kWp co bardziej odpowiada 400m2. Jedym słowek z zamówieniami tam jest tragedia skoro chwalą się taką drobnicą, od czerwca pozyskali tylko jedno zamówienie na dachówkę? Tu urwie odłoge po wynikach za Q2
ale ja nigdzie nie napisałem, ze to duże zamówienie. Napisałem, że mają zamówienie kolejne na dachówkę i bajki o tym, że coś z dachówką jest nie tak i ją wycofali możecie sobie włożyć w buty ;] a gdyby mieli duże zamówienia i pełne obłożenie linii produkcyjnych to nie bylibyśmy teraz na 15 zł, wiadomo już od dawna że jest kryzys w branży fotowoltaicznej i spółka walczy o przetrwanie. możemy oczywiście wytknąć wiele błędów, półprawd itp prezesowi, ale też trzeba przyznac że od czasu do czasu wpada im jakieś prestiżowe zamówienie, szkoda tylko że nie są to właśnie jakieś powalające wolumeny, no ale miejmy nadzieję że powoli uda im się to rozkręcić i przetrwać, żeby Polska firma mogła nam pięknie wyposażyć CPK w swoje produkty :)
"Łączna powierzchnia realizowanych obecnie kontraktów przekracza 40 tys. m2 produktów standaryzowanych, w tym blisko 3,5 tys. m2 dachówki fotowoltaicznej PhotonRoof"
bo walcza o przetrwanie wiec na ile ma ich wyceniać? człowieku, czego się spodziewasz? że po info o kontrakcie na 400m2 dachówki kurs urośnie o 200%? ;]