Ten koleś od wątku sciemnia, bo GR2 nie zaliczył 10 PLN, i miał do niego baaaardzo daleko. Nagania to oczywiste.
Natomiast trzeba oddać że kurs cały czas jeszcze jest w miejscu w którym na tej spółce można zarobić 100%. Jeżeli w dużo mniej korzystnych warunkach publikacji oraz marketingu kurs był ponad 4 pln, a chyba nawet zaliczył 5. To wydaje mi się że przed premiera tutaj jest to do osiągnięcia. Oczywiście, po premierze spadnie, jak zawsze na każdej spółce z tej branży.
Ale tu nawet nie chodzi o robienie nadziei. Z takim produktem wycena tej spółki na poziomie 500mln to jest kompletne minimum. Nie wspomnę o kolejnym produkcie w drodze do 2028. Bloober będzie zjedzony na śniadanie.
Przy takiej marnej kapitalizacji realizować? Nawet przy 4 zł, będzie dosyć niska. Chyba, że ktoś robi kółka. Ja na pewno sprzedam część akcji przed premierą, żeby potem odkupić taniej, ale tutaj jest szansa na zostanie TOP 3 w polskim gamedevie (ze spółek giełdowych i nie licząc gier mobilnych). Projekt SWIFT i coop, w klimatach w których się sprawdzili najbardziej i który jest teraz na fali (cyberpunk, neo-tokyo). Studio, które zawsze jakościowo dowozi, nie jak taki CIG (chociaż ich akcje też mam). Jak premiera się teraz uda, to będą mogli spokojnie pracować, bez żadnych kredytów, emisji i wydawców. Są ryzyka, ale może to być mega opłacalna inwestycja na lata.
Za długo siedzę w rynku, i już 6 lat w krypto, gdzie ruchy są wielokrotnie szybsze a skoki w tydzień mogą robić wiele razy. Jak uśredniasz i masz dobrą cenę a wskaźniki są wygrzane zawsze można jakiś procent zrealizować. Nie znam nikogo kto realizował zyski i stracił, a znam wielu co stracili.
Nikt nie mówił o drugim CDP, tak mi się przynajmniej wydaje. Kapitalizacja spółki jest jednak naprawdę niska relatywnie, w porównaniu do innych spółek tego pokroju na giełdzie. Jest z pewnością jeszcze spora przestrzeń do wzrostu, co powinno każdego z nas cieszyć.
W końcu jest marketing z prawdziwego zdarzenia, jest ambitny współwydawca, dla którego sukces tego tytułu będzie bardzo ważny, w perspektywie przejście na GPW i dużo większa płynność, to chyba dobre informacje?
Nikt nie mówi o CDR, ale ciekawe kto na cdr czy BLO przy 1,2,3 PLN prognozowal późniejsze poziomy? No pewnie nikt.
A takich spółek jest wiele w różnych branżach, CAR, BDX. Niektóre się po prostu latami rozrastaja
Jesli spolka daje z siebie duzo przez lata, to - pomijajac jakies katastrofy typu covid - po 5-10 latach kapitalizacja moze byc i 10x wyzsza, niz teraz. CDR wybilo sie na Wiedzmaku, przeciez przed premiera W1 mieli za akcje ok 5zl, choc jeszcze wczesniej ok 1.5zl. Jesli OML nie osiadzie na laurach po udanej premierze tej czy innej gry, jesli nie bedzie wielkiej katastrofy swiatowej, to za 5 czy 10 lat moze byc tu i 100zl i wiecej za akcje. Tylko zaloze sie, ze 95% dzisiejszych akcjonariuszy wyjdzie z akcji i zapomni o spolce. Spoko, ja czekam dlugi czas, moge poczekac i kolejne 5 lat.
No dokladnie tak. Wierze w ich potencjal, wiec czekam. Swoja droga jesli dzis dojdziemy do 2.3zl, czyli znowu ok 10%, to mysle, ze polecimy do 3zl w przyszlym tyg.
Nie płacz kiedy odjadę...sercem będę przy Tobie...A tak serio, to nikt nie przewidzi co się tutaj jeszcze wydarzy, ale bardziej prawdopodobny jest odjazd w górę niż zjazd w dół.
Tendencja jest wyraźnie wzrostowa. Wszystkie znaki na niebie wskazują ostrą jazdę w górę. Miałem na myśli to, że nikt nie jest w stanie wskazać maksymalnej ceny jaką osiągną akcje. Tak samo z korektami ,które są naturalne. Nikt nie zgadnie jakie i kiedy dokładnie będą.
Czekam na informację o złożeniu wniosku w sprawie przeniesienia się na główny parkiet. I podpisania umowy z wydawcą. Info w sprawie przeniesienia już za chwilę zapewne. Na umowę też nie będziemy długo czekać. Dwie bardzo ważne sprawy w całej tej układance.
Dokładnie, więc to nawet ryzyko robić kółka. Prezes mówił że prospekt to kwestia tygodni, więc zakładam że może się pojawić lada chwilę, a to będzie o wiele większy rozgłos niż obecnie. Obstawiam że nie będzie nawet szansy na okazyjne dokupienie
Przypominam jeszcze, że prototyp Project Swift jest prezentowany za zamkniętymi drzwiami. Hajp wokół VM na pewno pomoże w rozmowach biznesowych z potencjalnymi partnerami.
Dnia 2025-08-22 o godz. 12:47 ~ttt napisał(a): > Czekam na informację o złożeniu wniosku w sprawie przeniesienia się na główny parkiet. I podpisania umowy z wydawcą. Info w sprawie przeniesienia już za chwilę zapewne. Na umowę też nie będziemy długo czekać. Dwie bardzo ważne sprawy w całej tej układance.
Oni od co najmniej dwóch lat mówią o przejściu na rynek główny.