• Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~Lpp [37.225.21.*]
    Reszta gra pod odkup Shorta, kolejny skup i wyniki które szykują się rewelacyjnie
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~Drab [37.47.225.*]
    To prawda, to naturalny tok podejścia ale ciekawe, co będą chcieli zrobić wielcy tej giełdy. Dla mnie spadki będą tylko okazją do dokupienia akcji, bo i tak skupuję na bieżąc na każdym spadku ale nie sugeruję mojego postępowania nikomu.
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~Drab [37.47.225.*]
    Tak czysto teoretycznie, to by jakieś schłodzenie się należało wskaźników chociaż wiadomo, że każdy by chciał wzrosty mając akcje i ja także i tego wam życzę
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~fsf [141.0.13.*]
    Schlodzenie czego? Który wskaźnik chcesz schładzac?
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~Weq [31.0.75.*]
    Czwarta sesja spadkowa i ma się schłodzić, dobre hehe
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~Asd [46.112.92.*]
    Czytajcie dalej jego wypociny to daleko zajdziecie . Bajki pisze jak to dokupuje i dokupuje a najlepsza bajka była ta z macaniem rynku po troszeczku i powrocie do bazy .
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~fsf [141.0.12.*]
    Odezwał się autorytet.
    Asd to nie jest użytkownik do żadnej dyskusji, a z bzdury nie mam zamiaru się bawić ani komentować każdy ruch w dół czy w góre, bo to jest bez znaczenia. Liczy się długi termin i jedynie tak inwestuję (dla zaczepnych powiem, że nie z powodu wiszenia na haku, tylko po prostu tak działa giełda i podejmując decyzję nie można skakać ze spółki na spółkę co chwilę, bo to nie jest inwestowanie:)). Ja obecnie mam 8900 akcji i dokupuję, bo nie mogłem się zdecydować na do dokupienie jak kurs był przy dołku, a na dołku załadowałem większość. Przydałoby się schłodzić RSI jeszcze, bo powinni postraszyć spadkami tak patrząc na sytuacje ale to tylko takie spostrzeżenie, nikt nie wie co się stanie.
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~Wiarra [31.0.3.*]
    To żeś se spółkę do inwestowania wybrał! Współczuję i powodzenia życzę
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~Cebulion [89.151.23.*]
    Jak ma średnia np. 17 zł to ma na ten moment 30% zysku to komu ty chcesz współczuć chyba sobie bo jak pisałeś ciebie od lat 90 skubią na giełdzie i skaczesz ze spółki na spółkę jak poparzony, tu 2% zysku zaraz 3% w plecy, finalnie gorzej niż na lokacie w banku osiołku
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~Drab [37.47.253.*]
    Niestety wielu jest takich, którzy zachowują się na giełdzie jakby grali na bukmacherze… skakanie ze spółki na spółkę nie jest inwestowaniem i na pewno już w taki sposób nie zarobi się dużych pieniędzy (w znacznej większości poza wyjątkami, którymi na pewno nie będziecie). Zastanawia jedynie jaka to mentalność musi być żeby w taki sposób robić…
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~Hehe [94.254.147.*]
    Dnia 2025-08-20 o godz. 19:34 ~Drab napisał(a):
    > Niestety wielu jest takich, którzy zachowują się na giełdzie jakby grali na bukmacherze… skakanie ze spółki na spółkę nie jest inwestowaniem i na pewno już w taki sposób nie zarobi się dużych pieniędzy (w znacznej większości poza wyjątkami, którymi na pewno nie będziecie). Zastanawia jedynie jaka to mentalność musi być żeby w taki sposób robić…

Sprawa jest bardzo prosta:) Ludzie z różnych powodów (wewnętrznych, bojąc się gadek ze znajomymi itp.) nie cierpią porażek i strat. Dlatego jak zarobią na 1 spółce 10% to chcą szybko ten zysk zrealizować żeby nie zwiał. Sprzedają i szukają innej spółki żeby powtórzyć zagranie. Tymczasem z reguły w ten sposób "wyrywają kwiatki żeby podlewać chwasty" - najczęściej łatwiej zrobić na jednej spółce 100% niż na 10ciu 10x po 10% bo z reguły to co zaczyna rosnąć dalej rośnie, a to co jest na dnie na tym dnie pozostaje.
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~dux [83.4.10.*]
    skąd to wiesz że kto miał oddać już oddał ?
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~Drab [37.47.253.*]
    Wiarra, to samo słyszałem jak zainwestowałem w ccc, to samo słyszałem jak zainwestowałem w CD Projekt, to samo słyszałem jak zainwestowałem w Alior i znowu to słyszę inwestując w pepco. Nie skakałem ze spółki na spółkę, nie słuchałem innych, nie panikowałem, nie cwaniakowalem, nikogo nie naganiałem, nie świrowałem o formacjach, wskaźnikach tylko pomyślałem i dodam, że to są moje wszystkie inwestycje i nie miałem wtop poza jedną, bo mogłem LPP kupić jak spadło tak mocno po raporcie o tym, że sprzedają nadal w Rosji ale miałem inną inwestycję i w sumie nie zarobiłem na LPP ale zarobiłem więcej na tej drugiej innej niż giełda:) Tutaj czytając takich jak poliniak czy bzymbzymk czy Asd od razu widać, że to są Panowie „nikt” udający, że są kimś i spędza na giełdzie całe życie prawdopodobnie i nadal będą Panami „nikt” i to do tego na anonimowym forum, które nie ma wpływu na kurs
  • Re: Kto miał oddać już oddał od jutra mizerne obroty? Autor: ~dux [83.4.10.*]
    no tak, to prawda, że tak się to odbywa. przy bankach było o tyle łatwo że spadły bardo nisko, PKO, Alior, wręcz strach było nie brać.
    Pepco uważam za podobny przypadek jednak nie ma pewności teraz czy nie zejdzie jeszcze tak jak ccc w czerwcu lub listopadzie 2023. ten szereg świeczek nie bardzo oddawał siłę papieru.
    pod odcięciu Poundland wzrost do 80 100 może być celem głównego wielkiego akcjonariusza, który zmienił strategię i będzie chciał zarobić na wzroście kursu.
[x]
PEPCO -0,37% 27,25 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.