• 51 groszy Autor: ~marcinms2 [192.109.85.*]
    Dobra była dzisiaj ta akcja straszenia z rana. Zjazd na 51 groszy, a teraz 57 groszy. Już co niektórzy zacierali rączki na zakupy po albo poniżej 50 groszy, a tu masz ci los, poszło w górę. Tutaj jest cały czas ta sama akcja grana, wyciskanie małych i skupowanie, żeby mieć coraz więcej za mniejszą średnią. Granie strachem. Nie dajcie się nabrać. Tutaj będzie można naprawdę sporo zarobić.
  • Re: 51 groszy Autor: ~Mlm [37.225.84.*]
    Jasne jasne, już trzy lata sporo spółka zarabia, wy z nią, haha i co miał racje Polityczny, że bedzie 50 groszy ? Miał !
  • Re: 51 groszy Autor: ~marcinms2 [192.109.85.*]
    Nie miał, bo 50 groszy nie było i nie będzie przed PP.
    No no straszna różnica 51 czy 50, a ci co krzyczeli niedawno o 2 zł to gdzie są ? Kto się pomylił ? Haha
    Tak bardzo duża róznica, ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak się ma 2 akcje to bez różnicy czy 51 czy 2zł. Jak ktoś nie rozumie, że 50gr to jest bariera psychologiczna i była próba do niej dojścia ale nie było szans jej osiągnięcia i przekroczenia, czego dowodem jest teraz 57 groszy, a to 14% różnicy. Ale znowu jak się ma 2 akcje to bez różnicy. Jak się ma 200 tysięcy akcji to te 7 groszy to teraz 14 tysięcy zł. Fakt jest, że jak się mówiło że będzie 50 a było najniżej przez moment 51 groszy, to nie miało się racji że będzie 50 groszy i nie ma co z faktami dyskutować, tylko przyznać że się myliło. A jak chcesz o 2zł podyskutować, to idź na wątek gdzie jest mowa o 2zł, na tym wątku tylko ty pisałeś o 2zł.
  • Re: 51 groszy Autor: ~mk [194.177.28.*]
    Wszystko to racja ale.... zobaczymy gdzie będzie kurs po pp
    Tego nie wie nikt, teoretycznie przy obecnym kursie to 0,176gr, ale jak ktoś weźmie udział to będzie miał 8 razy więcej akcji za dołożenie mniej niż 1,5 obecnie posiadanej wartości rynkowej. Nie wszyscy wezmą udział, więc kurs powinien szybko podskoczyć na ponad 20 groszy. Ale czas pokaże, ja nie jestem wróżką. Obstawiam, że będzie tutaj mocno zyskać, bo przyszłe kwartały zapowiadają się bardzo dobrze.
    Bardzo dobrze to będzie jak będą powtarzalne zyski i zarząd zechce komunikować o tym co się dzieje.
    A jak na razie to mizeria.
    Jeśli jeszcze nie zrozumiałeś różnicy między 50 i 51 gr to wytłumaczę na przykładzie. Jak ktoś dzisiaj ustawił kupno na 50 groszy to nic nie zyskał. Jak ktoś ustawił 51 albo 51,2 to mógł po południu sprzedać z 14% zyskiem. Jak 0% zysku, a 14% zysku w ciągu kilku godzin to żadna różnica dla kogoś, to jak gratuluję.
    Kolego a ile byś tego sprzedał z tym 14% zyskiem 5 akcji, 10?
    Wyobraź sobie, że obróciłem dzisiaj ponad 50 tys akcji. Jak ktoś jest śpiącym królewiczem, kupił po 2zł i trzyma do dzisiaj to gratuluję bystrości. Niech zajmie się sadzeniem ziemniaków, sadzi w kwietniu i po prawie pół roku zbiory. Na takiej spółce jak Milisystem trzeba być aktywnym. A ci co piszą że na harnasia by zarobili, no to po tym co piją widać poziom. Nie, nie kupiłem po 51, ale po 52 53, 54, a sprzedałem po 56, 57, i prawie 58. Ale tyle akcji co miałem przed sesją, mam po sesji i tak wezmę udzial w emisji na bardzo duży pakiet. Dało się lepiej, ale i tak na plus, w przeciwieństwie do płaczących lalusiów, co kupili po 2zł, trzymają bo żal sprzedać było po drodze z mała stratą, wieć wyhodowali giga stratę i psioczą na spółkę, maminsynki.
    Poczytaj co pisałem już nie raz, sprzedałem już dawno po 1,8 zł ze sporym zyskiem 100 k akcji, a ty się chwalisz, że wykręciłes kółka na 4 grosze...od tamtej pory pisze ludziom jak to wygląda dla kogoś kto był na tej spółce od jej przekształcenia w Milisystem. Nie psioczę na spółkę, pisze jak jest, główni się skrócili i to sporo, lipne info o linii do produkcji amunicji zmienione na linie do produkcji drutu, brak kasy, za czym idzie gigantyczna emisja. Jak dla mnie możesz kupować i za milion twoje pieniądze "lalusiu", uważaj tylko żeby cię nie wykiwali jak to miało miejsce ostatnio.
    Chyba 100 akcji cienki bolku. Tak tak, bajeczki opowiadaj dalej. Zarobiłeś i teraz przestrzegasz. To jest bardzo zabawne. Jaki ty samarytanin, normalnie poświęcasz czas żeby przestrzegać, przed czym? Żeby inni nie zarobili. Siejesz ferment i się wymądrzasz jak to nie odgadłeś niewiadomo co. Kółka to możesz sobie rysować w zeszyciku.
    No i ten wpis świadczy jaki jesteś laluś jak to określiłeś, kręcisz kółka 25 k i sie chwalisz jak ten kosa i difu i potem zniknęli z forum. Przestrzegam bo widzę jak tu ogrywają drobnice taką jak Ty. A jak chcesz zobaczyć transakcje jakie wykonałem daj majla do siebie to wyśle ci screena i będzie to jak pisałem 100 k akcji po 1,8 zł jak dla ciebie to niewyobrażalna bajka to tylko współczuję. Byłem na spółce odkąd powstali, ty tu widzę na chwilę ? I zarobek chyba średnio idzie ? Odkąd zacząłeś pisać.
    No no widzę mamy kolejnego Nostradamusa kurs od 2,50zł spadł na 51 groszy ale on pisze, że jest dobrze bo ktoś mógł dziś zarobić 14 %. No no gratulacje.
    Przy tym wolumenie nie zarobiłby na jednego harnasie
    No i co mistrzu od doradzania, naganiaczu na spadki, gdzie się schowałeś?
  • Re: 51 groszy Autor: ~autor [83.24.60.*]
    ZOBACZYMY na dzisaj to 50% straty mam
  • Re: 51 groszy Autor: ~chłodny [158.248.1.*]
    Witam.
    Ktoś się orientuje czy pp będą notowanie na rynku? Teoretycznie jedno pp uprawnia do zakupu 7 akcji po 12gr więc jest warte 84gr ale nie doczytałem się w projektach uchwał czy można będzie nimi handlować.
    Nie, co ty wogóle liczysz, 7*12? Czyli im droższa emisja tym wieksza wartość prawa poboru? Jest dokładnie odwrotnie. Teoretyczna wartosc po odcieciu prawa poboru wynosi (7*0,12+57)/8 = 0,176. Czyli wartość PP = (0,176-0,12)/7 = około 40groszy.
  • Re: 51 groszy Autor: ~chłodny [158.248.1.*]
    Ok, rozumiem. Chodziło mi głównie o to czy pp będą notowane.
[x]
MILISYS -4,54% 0,44 2025-09-19 17:03:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.