Dnia 2025-08-19 o godz. 14:17 ~Long napisał(a): > Typ opowiadał, że 700 to dobra cena za akcje a teraz urządza skupy w których sprzedaje po 100 żeby potem odkupić 2x tyle poniżej 50.
póki co typ nic nie odkupuje i z poprzedniego skupu też nie odkupił jedynie odkupił troszeczkę ze skupu po 500 (za 1 dną sprzedaną po 500 około 8 szt średnio po 65 PLN) taki typ , teraz typ sprzedaje te kupione po 65 i co mu zrobisz , typ okropny typ
Gdyby prognozy były kiepskie to by Wiesław sprzedawał to co ma za ile się da. Jeśli tak co niektórzy twierdzą, że jest tak źle i czekają na 40 zł to jak kupią po 40 zł to na jaki wzrost liczą po zakupie przewrotni? Chcą zrobić kółko maleńkie czy wierzą w 100% zysk? Przecież gdyby było tak cienko to by WZA nie uchwaliło skupu po 100 zł bo to by był kryminał uchwalać coś pod Wiesia. Uzasadnia ten skup po 100 zł wartość księgowa i inne czynniki/wskaźniki. Docelowo przewiduję cenę 100 zł za rok więc to spółka dla cierpliwych, gdzie przez rok można zarobić 100%? W banku na lokacie to dopiero trzeba być cierpliwym jak inflacja jest jaka jest... Akcji jest ograniczona ilość 9 770 435 w tym 6 369 140 (65,18%) w rękach Wiesia. Poza tym część w trakcie umarzania po kolejnych skupach. To nie Dino czy PKN Orlen gdzie akcji nadrukowali po około miliard...
Jeśli wróżby mają zapotrzebowanie to znaczy, że ludzie w nie wierzą a wiara czyni cuda. Gdzie są ci co kupowali po 5 zł a sprzedali po 600 zł? Niech oni się wypowiedzą czy nadzieja, wiara i wreszcie wróżby mają sens. Czy kupując akcje przed covidem nie wróżyli sukcesu spółce? Teraz spółka ma sporo kasy zarobionej i szeroki wachlarz inwestycji od kupna obligacji skarbowych po realne inwestycje. Procent z obligacji mnie zadowala w formie dywidendy... Do tego produkcja na plusie i dywersyfikacja działalności. Jak się nie podobają moje analizy to po co tu tracić czas na czytanie? Proszę trolować na Dino tam są podstawy wskaźnikowe do zaciągania hamulca do zakupów... Nie szkoda tych inwestorów z Dino? Markety zachodnie nie płacą uczciwych podatków i mają ciągle promocje...
Oj, kupowałem po 48 i oddawałem po 600 ale to historia, która się nie na prawa powtórzyć. Jeśli tego nie rozumiesz i istotnie różnic nie dostrzegasz zalecam grę w totka
W lotto dziś nie wygrałem i to zła wiadomość a ta dobra, że nic nie przegrałem bo nie wysłałem kuponu tylko tak teoretycznie gram i teoretycznie mam marzenia i jest super...
Wiem to na 100%, że Wiesław chce wyjść z GPW bo ma kasy fuuulll i mu te sprawozdania i biurokracja nie potrzebna dalej. Trwa to kilka lat ale bądźcie pewni, że realizuje swój plan na 100%
KNF, i inne. Po co mu to? Wejście na GPW już odniosło sukces dla niego bo wielu mniejszościowych straciło wszystko. Teraz jest z córką samodzielny, tylko musi zebrać 95% akcji i tu jest szansa na poziomy powyżej 1000 zł bo zrobi to nawet gdyby miał kupić brakującą akcję do 95% nawet za 10000 zł. Tak to działa... O tulipanach słyszeliście?