śmierdząca sprawa ostatnio na kursie / w arkuszu. Zjechali rowno na 3 zł ; i nagle mamy wymiane pakietow po 5-- naście tys. akcji naraz. Z obrotem drugi dzien z rzedu powyzej 100 k pln ; gdzie wczesniej same mikro transakcje z obrotami rzedu 20-30 tys. COŚ sie musi dziać w spółce. I jak zwykle jako akcjonariusz nie wiem co.
Innymi słowy , KTOŚ sobie robi z kursem co chce. Drobnica jak my nie ma na to wplywu
BOŚ Bank pokazał w tym kwartale 68 mln zysku i ma kapitalizację 1 mld zł a "ha" pisze o 30 zł na forewerenie z marnym zyskiem. Ta spółka na dzisiaj powinna kosztować nie więcej jak 1 zł
Nawet nie ma sensu sie zastanawiać, wystarczy że widzę arkusz kalkulacyjny i napór zleceń sprzedaży na coraz niższych poziomach.
Jedno mnie zastanawia, czy komuś się spieszy czy nie widzi potencjału i pozbywa się.
Na szerokim jest hossa, ludzie zarabiają kasę, a tutaj kasa zamrożona na lata albo trzeba sprzedać ze stratą. Prezes kłamie, nic nie dowozi. Kto ma traktować spółkę poważnie?
1 PLN / akcję czyli kapitalizacja 27 mln PLN....zysk po połowie roku 4.5 mln PLN, "annualizując" około 9 mln PLN....czyli przy cenie 1 PLN / akcję wskaźnik cena / zysk na poziomie 3x jest Twoim zdaniem właściwy...Brututs, gratuluję zmysłu inwestycyjnego jeżeli udaje się Tobie kupować zarabiające spółki po takich wskaźnikach ;-)
Obecna kapitalizacja daje wskaźnik cena / zysk na poziomie 9-10x
Może przesądziłem z ceną.
Jak to Alek mówi, najlepszy rok w historii forka i zysk może 9 mln za rok a przez następne 2 lata nic nie wyda z gier to obniżam wycenę z 1.5 złotego na 1 zł
czy 1 zł ,czy 2,36 zł /ktoś chyba alek ? / prognozował ,,,,, czy to coś zmienia ? dodatkowo zatrudniony chyba 1 pracownik więcej jak w 2024 ,czyli nic nie robią i ten kurs to przypadek ? wszystko ma swój czas i miejsce , koszyczek podstawiam i deczko często wpada ,w którym esp pisze o 2026 że NICZEGO NIE WYDAJĄ ,albo że nad czymś pracują ?
do ilu i czy jeszcze ? bardziej zeszmacą kurs ,czas pokaże ,najbliżej forkowi do BLOO i jego wyceny /proporcjonalnej/ a jakiej ? każdy sam potrafi policzyć ,tutaj po zakończeniu roku , zysk = kapitalizacja ?
Na każdej spółce mało płynnej masz animatora. Czy tutaj sprzedaje animator czy rynek ? Dla mnie gołym okiem widać że fundusz steruje.
A teraz napiszę Ci brutalną prawdę !
Tutaj "ha" napisał że było 3 shorty !
Wszystko to ustawka z podbitką do 16 zł.
80% shortow na GPW to umowy cywilno-prawne, fundusz pożycza akcje i dzieli się zyskiem z właścicielem, tak z wlascicielem. Tak to jest legalne i tak się zarabia, ludzie weźcie się za edukację zamiast kupować cokolwiek na giełdzie.
Nie dajcie się oskubać, nie sprzedawajcie akcji i nie dajcie się jak Zbynio, przepraszam Alek wam mówi że tu już tylko katastrofa. Oni muszą odkupić te akcje. To że ich nie ma w rejestrze nie znaczy, że już ich tu nie ma. Nie sprzedawajcie jak tanio a kupujcie jak jest bardzo tanio, niech zjedzie na 2.5 czy 1.5 zł i trzeba brać a będą dociskać. A Zbynio zamiast wyjść i przemówić siedzi cicho, nie kupi kilku akcji żeby dać nadzieję czy ruszyć kurs bo siedzi w tym.
Panowie te 10 tys. Akcji to sprzedałem ostatnio ja. ( W jeden dzień 5000 i w drugi dzień kolejne 5 tysi) Co prawda mogłem sprzedać parę groszy więcej no ale cóż, zrobiłem to dlatego, bo osobiście straciłem już całkowicie wiarę w tę spółkę. Kupowałem tutaj akcje jak chodziły w zakresie 8-7 złoty czyli kilka dobrych lat temu. Wierzyłem w to, że remaki będą wychodziły tak jak było to obiecane, do tej pory czekałem na Panzer Dragon Zwei o którym to już głośno było w 2021 roku, a teraz nikt nawet nie śmie o tym wspomnieć. Czekałem na to że jakość każdej kolejnej gry będzie coraz lepsza , ale tak nie jest. Pokazują to statystki sprzedaży. Nic nie mówiąca umowa zrobienia donkey Kong , gdzie wciąż były domysły na jakiej zasadzie będzie z niej zarobek.
Nie widzę niestety perspektywy na wzrosty. Według mnie nowa konsola wnosi dużo świeżości , jest coraz mniej osób chcących grać w gry retro. Żeby jeszcze firma mogła i chciała dodawać nowe elementy rozgrywki ( nowe misje etapy , aby gra nie była na 30 minut ). Straciłem tutaj sporo i pewnie długo tego nie odzyskam.
Spekulacje tutaj zawsze były , i az się uśmiechnąłem, jak zobaczyłem ten post po moich dwóch transakcjach , co prawda w tych dniach było jeszcze kilka innych , ale nie piszcie tutaj że to nie rynek sprzedaje, bo niestety rynek też już ma dość ( przynajmniej ten co siedzi tutaj od co najmniej 2021 roku.
Jedno jest pewne , nie zamierzam już tutaj włożyć ani jednego centa , jest już tylko jedna spółka gamedev w którą mogę coś zainwestować , reszta już się dla mnie nie liczy.