No muszę przyznać iż to super strategia Gościa oczywiście w perspektywie długoterminowej ale jemu sie nie spieszy wiec czesze leszczy z tanich akcji i buduje kapitał policzcie ile już wyrwał z rynku akcji niżnej niż 0,23 grosze tyko w ciągu tego roku . Po woli po cichu wyleszcza Leszcza hehehe . Ten Facet sprzeda tę Spółkę dwa razy , Dobre
Co jakiś czas kupuje kilkaset tyś.akcji z rynku niezależnie od aktualnej rynkowej ceny .To jego firma i wie że im będzie posiadał większy pakiet tym większą będzie miał nad nią kontrolę( choc ma też akcje uprzywilejowane) ale i prawo do wyższej dywidendy jeżeli taką decyzje spółka w końcu podejmie.
Jeżeli się utrzyma w kolejnych kwartałach sprzedaż i zysk na tym samym lub wyższym poziomie to może się okazać,że zysk spółki sięgnie ok. 15-16 mln lub więcej w skali roku co dało by ok. 10 groszy na akcję a to już daje pole do pewnych manewrów.
Trzeba spokojnie czekać na rozwój sytuacji ale już widać że trafili dobrze z asortymentem bo mocno poprawił się wskaźnik zysku przy podobnym wolumenie sprzedaży.
Swoją drogą nie wiem jak u was ale u mnie w sklepie brak na pułkach ich produktów ( soków )które do tej pory można było kupić co może świadczyć o tym ,że się nie wyrabiają z produkcją bo nacisk poszedł na koncentraty które po prostu są wysokomarżowe.
Pozdro.
Ten Gość nadal kupuje to muszą mieć coś do zakomunikowania na czacie 15 września skoro kupują swoje akcje i przewidują ze komunikat będzie na tyle mocny że już w takich cenach nie kopią . Takie wnioski mi się nasunęły
No proszę ciąg dalszy zakupów przez Ciecierskiego w 3 dni wydał 200 000 zyli na swoje akcji . Czy jeszcze ktoś ma wątpliwości że 15 września mają coś dobrego do zakomunikowania :)