Czy ktoś z forumowiczów wybiera się na Gamescom? Może ktoś ma znajomego, który tam będzie? Jutro zaczynają się pierwsze pokazy, a my dalej nic nie wiemy. Nie rozumiem tego ruchu marketingowego
Ja to sie tak zastanawiam czy wy wszyscy sie obudziliście wczoraj? xDD czy macie po 50 lat.
Tak powinni zaspojlwrowac wszystkie info, bez elementu zaskoczenia, wyłożyć wszystko na tacy xD
Przecież wiadome jest ze bedzie pierwsza godzina opening gdzie beda pokazane wszystkie nowe gry trailery i gameplaye i tam mozna ich wyczekiwać. A na targach bedzie mozna przetestować i porozmawiać o nowym projekcie.
Dokładnie tak. Nerwusy straszne, albo wilki z Wall Street. Wszystko dawaj już l, teraz, od ręki, żebym mógł sprzedac 15 gr drożej i polecieć dalej palić głupa na forach innych spółek.
Ja mysle, ze sa tu tacy, co nie wiedza nawet, jak dziala gielda. Jak jest ruch wzrostowy, to im sie wydaje, ze bedzie roslo bez konca. Jak jest korekta, to ajwaj, bo SPADA, LECI, RATUJCIE SIE! Jak jest spadek o 5% to tragedia, leci na zero, nikt nie pomysli o plynnosci i czemu ta cena albo wzrasta, albo spada o 5%. Oni nie wpadli na to, ze cena OML ksztaltuje sie poziomami. I co w ogole z tego, ze na NC nic sie nie dzieje - prawdziwe ruchy moim zdaniem zaczna sie, jak przejdziemy na glowny rynek. Ale - oni chca na JUZ.
Hahaha
Uwierz mi glownie gracze ogladaja cały opening Gamescome.
Zobacz sobie jakie wyświetlenia to generuje w zeszłym roku. Nie ma ważniejszego wydarzenia niz GC. Tak kiedyś bylo E3.
To jest najlepsze miejsce zeby pokazać worldpremiere.
I to sa prawdopodobnie pierwsze targi z 3 na których beda przed premierą. Wiec skoncz sie wymądrzać.
Tak samo GR2 pokazali 3x przed premiera na największych wydarzeniach montując trailery CGI.
Przecież ja nigdzie nie umniejszam tym targom człowieku. Chodzi właśnie o to, że dla OML to za duże targi, żeby po raz pierwszy pokazac na nich grę, dlatego, że zainteresowanie nią zostanie szybko przykryte przez większe tytuły. Jestem ciekawy jakie procesy myślowe kazały Ci podać za przykład kampanie marketingową GR2 :D Przecież ta gra nie istniała marketingowo, 505 games koncertowo spier*oliło promocję
Przypatrz się trailerom jakie wyprodukowali przy GR2 jak dla mnie pełna profeska. Zrobili wszystko co mogli według właściciela IP. Wy wszyscy naprawdę macie jakieś kosmiczne wymagania do wszystkich gier. Sama produkcja GR2 też świetnie im wyszła. 600 tys szt sprzedanych to też spoko wynik. Jakby uzuskali przy Cyber Slash 600 tys szt to już wgl kozak. Zobaczysz pokażą dobry trailer z CGI tak jak to zrobił Bloober rok temu z Cronosem, wygenerują 1 mln wyświetleń i będzie super.
Dokładnie! Najważniejsza jest jakość i innowacynosc. Tylko to sie obroni i wygeneruje ogromne wyświetlenia. Kolega Arek to mam wrażenie ze OML traktuje jak SONKE z Holistinem haha
OML możesz spokojnie brac na równi z Blooberem.
Bloober po prostu miał wiecej szczęścia, sporo dofinansowan i nikt ich na hajs nie oszukał.
OML musi trudniejsza drogę do sukcesu przejść.
Nie siej farmazonów już, jak zwykle ktoś musi przeobrazić. Co Bloober oprócz SH2 wyprodukował na zlecenie?? Ma przed sobą ogromną produkcje CRONOSA i sam w pełni go wydaje oraz produkuje. Poprzednie swoje gry też sami wydawali. OML tak samo GR2 wyprodukował na zlecenie, dopiero teraz ma szanse konkretnie coś zarobić przy selfpulish. Ja wam mówię przy CyberSlash wyjdą na prostą żeby mieć stabliną sytuację finansową sprzedadzą 500 tys szt w dobrej cenie. Dopiero przy Project Swift z grubym wydawcą zarobią konkretnie robiąc porządne COOP tak jak SPLIT FICTION.
Ja nie mam żadnych zastrzeżeń co do gry czy zwiastunów, uważam, że OML potrafi robić dobre wizualnie i wciągające produkcje. Mam zastrzeżenia do kampanii marketingowej 505 games przy GR2, bo można było to zrobic dużo lepiej i sprzedać więcej kopii niż GR.