Od 8 zł lecimy właściwie jednym ciągiem do 1,5 ( tych trzech mało istotnych korekt po drodze nie analizuję ). Odkupiłem dzisiaj akcje sprzedane Matizowi w 2021 roku po 1,57 Wtedy to był błąd, dzisiaj zapewne również - bo teoretycznie nie powinno się kupować niczego w tak silnych trendach spadkowych. Ale jestem tu na historycznym plusie, więc mam komfort i poduszkę. I cierpliwość :)
Będzie niżej za jakiś czas...trochę przeplaciles:) ciekawy jestem co by Matiz dzisiaj powiedział, kiedyś każdego dnia tu na forum przedstawiał swoje mądrości i ganił innych za nieco inne zdanie, po czasie okazało się w jakim błędzie był....
Oby. Bo aż trudno mi sobie wyobrazić, że można zaliczyć aż taką padakę.
Z drugiej strony są WZA i akcje, które się tam rejestruje. A sama obecność na WZA mąci obraz, bo prezesi kłamią w żywe oczy i robią to tak wiarygodnie, że trudno się temu optymizmowi oprzeć. Najgorsze decyzje ( o dalszym trzymaniu trefnych akcji ) podejmowałem zawsze po WZA właśnie.
Nie wiem jaki jest jest sens kupować teraz ten papier, ok spekulacyjne bo duzy spadek ale to może miesiącami się kisic...a tyle jest okazji na rynku. Bez sensu, obserwujcie, mdg bsh i vee, excellence np. Ale ciekawych tematów jest dużo więcej, powodzenia
Nie sprzedał. Nawet, 3 akcjonariusz nie sprzedał. Kto mógł przewidzieć że tak się wydarzy? Zatrudnienie obiecywało wzrost, ale okazało się co innego. Ale że taki zjazd będzie to już w ogóle nie brałem takiego scenariusza pod uwagę…
Bo to strata czasu, jak pisałem poprzednio są okazje na gieldzie ciekawe tematy i spolki a suntech nadaje się obecnie tylko do obserwacji, zbyt duże ryzyko stagnacji lub spadku kursu, takie jest moje zdanie
Maja jeszcze dużo kapitału zapasowego,... kto wie, czy faktycznie w przyszłości nie będzie wezwania? Uśredniam od 6 złotych w dół ale takiego spadku się nie spodziewałem i takiej straty w dwa kwartały 2025 , moze w 3 kwartale wypracują w końcu zysk zamiast straty?,bo ponad 600 tys straty w dwa kwartały 2025 roku nie napawa optymizmem.
Jak tak dalej pójdzie to przepala kase i zaczną się dlugi, dlatego piszę że nie ma co liczyć na "moze" będzie zysk tylko jak się pojawi albo kilka nowych umow myśleć nad kupnem, obserwować bo kasy nie warto mrozić