Zastanawiam się nad wejściem w tę spółkę - wygląda jak perełka, jednak niepokoją mnie mało przejrzyste ruchy zarządu, emisje, pożyczki itp. Czy bylibyście tak dobrzy mi naświetlić trochę sytuację? Emisje odbywają się po przyzwoitej cenie i nie wygląda to na oszukiwanie drobnych akcjonariuszy, jednak martwi mnie to, że właściwie cały kapitał z emisji akcji D wypłynął w pół roku w postaci 3 pożyczek do jakichś nieznanych podmiotów. Czy ktoś wie gdzie to poszło? Czy spółka ma w swoim typie działalności zakładanie spółek zależnych którym pożycza pieniądze? Czy już wcześniej były tutaj takie transakcje? Będę wdzięczny za wszelkie informacje - i te krótsze i te dłuższe. Powodzenia wszystkim!
Witam kolego. Trapią cię te same pytana co nas. Emisja poszła w większości na spłatę kredytów więc spółka finansowo zdrowo wygląda. Mało płynny papier więc ciężko coś więcej dobrać no i szybko sprzedać. Na dniach powinien być raport z kim zacieśniają współpracę. Zgodnie z tym co prezes powiedział od września kontraktują ceny prądu więc kasa z emisji pewnie pójdzie na to. Ogólnie grupa rozbudowana jak poszperasz w necie to połączysz nazwiska z Techrobotem czy Pgmsa. Jak dla mnie to tu ogólnie gruszy temat się rysuje no ale czas pokarze. Poczytaj, sprawdź czy kasa się zgadza no i decyzja należy już do ciebie. Pozdr.
Dzięki za odpowiedź! Faktycznie pozbierać coś tutaj bez ruszania kursem to ciężka sprawa.
Rozumiem że nie ma tutaj żadnych wielkich redflagów które mogłem przeoczyć…
Pożyjemy zobaczymy jak będzie
Daj sobie spokój z Wise Energy (córką) lepiej zainteresuj się Wise Finance (matką). Tam jest centrum, tam jest potencjał, tam będzie i to wielokrotnie większa przebitka. Córka nie jest nawet cieniem Matki.