skończyły się słupowi tanie akcje. jak rozmowy nie zakończą się klapą to w poniedziałek podejdzie pod 30zł to i tak będzie niespełna połowa tego co przed wojną, a astarta na ponad 60zł. andrzej powili musi się oswajać z ceną powyżej 60zł jak chce zejść z giełdy w tym roku.
to nawet zabawne mial ponad 11k akcji zeby w razie czego zrzucić na koniec dnia jak to czynił wcześniej a tu ktoś połknąl w całości i jeszcze mu było mało :D przy obecnej cenie nie da się stracić można tylko nie zarobić jeśli władimir nie zrzuci jakiejs bomby atomowej na odesse to ryzyko nikłe na stratę.
Jeszcze trochę za mały obrót. Bardziej obstawiam coś z cssfu jak się wydarzy. Jakby coś było na rzeczy z jutrzejszą rozmowa wszystkie Ukrainki by poszły mocno do góry a tak nie było. Równie dobrze może być kolejna tania zagrywka
Nic się nie wydarzyło, w poniedziałek wysyłam protest do ceny w sell out, poparty raportem z bieżącej wyceny wysoko ponad śmieszne 19,45 tyle i aż tyle w temacie
to nie on kupuje, on raczej te akcje wystawial na sprzedaż bo kto inny sprzedaje kilkanascie tysiecy papieru jak wie ze wycena w czasie wojny przy dodrukowaniu lipnych akcji wynosi co najmniej tyle ile podano. Jedna decyzja sądu i masz wycene 3x w czasie wojny, zakończenie wojny i masz wycenę w górę itd. Jemu zależy na niskim kursie żeby miał argument że wycena w czasie wojny oparta na kursie nie taka zła bo średnia z x miesięcy wynosi mniej. jak kurs wynosi więcej to sobie może tyłek podetrzeć tą wyceną. Ona była głównie po to żeby stanowiła barierę dla kursu, widział co się działo w marcu z kursem i się boi że każde spotkanie w sprawie pokoju to może być kurs >30zł a wtedy jeszcze jakby mu lewą emisję uwalili to już nie robi się 60zł a 90zł. Przespał czas jak kurs był poniżej 10zł wtedy było robić zaproszenia po 20zł to by zdiął trochę akcji
O tym właśnie pomyślałem że to mogła być celowa zagrywka. Wyobraźcie sobie teraz że winduje cenę do 28 PLN i ludzie nieświadomi oddają mu akcje mając na uwadze wycenę 19.45 z logicznego punktu widzenia zebrałby sporo akcji z rynku taka zagrywką
Ile tego zbierze po 28zeta 50k;100k?? Nie będą sypać i ja też nie bedę sypać po 28. Nie sprzedam typowi ani jednej akcji przed zawarciem stałego pokoju na Ukrainie. Nie po to kupowałem po 40 zeta i drożej, aby na koniec się rozpruć z akcji po taniości !