Kiedy ogłoszą bankructwo? Ucz się i słuchaj mądrzejszych. Sprzedać Asbis po 12,7 zł żeby kupić JSW po 60 zł po prostu sukces inwestycji Chyba już nie ma chętnych na JSW po 100 zł
Oj tam każdy się mynia - ja brałem PCF po 80 ziko podczas debiutu Outriders top 3 w skali 3 miechów na świecie na kosnole w tamym czasie ale zmundrzałem w porę jak zauważyłem ze Prezes to w zasadzie nic nie wie tylko umie bajki opowiadać i dyrdymały. Uff może straciłem z 35% ale bym na teraz stratny 95%.
No ale PCF na tamten moment nie był czytelny a JSW to w zasadzie już pozamiatane. Jeszcze jedna podbitka czy dwie pod zwrot kasy ze skarbu państwa i koniec. No chyba ze Rudy ale on na Rafako pokazał jak pomaga.
Ja zaczynam powoli skup JSW i liczę na bardzo wysoką stopę zwrotu ! zdecydowanie większą niż może dać Asbis ! Asbis też kupuję i realizuje na nim zysk ( na akcjach które wczesniej sprzedawałem po wyższej cenie )
Jak komu ? Tobie :) może do nas się dołączysz i będzie nas czworo :) Ostatnio słuchałem jak dyskutowali o JSW i mówili że spółka powinna kosztować minimum dwa lub trzy razy tyle ! zapotrzebowanie na węgiel koksowniczy ma być coraz większe bo produkcja stali będzie tylko rosła z roku na rok. Jak tylko dojdą do porozumienia ze związkami zawodowymi i ktoś z głową na karku tym pokieruje to może zobaczymy za czas jakiś nawet 100 zł ! Ja dziś kupiłem kilka pakietów ze średnią 23,03 i będę dokupywał na spadkach. Instnieje też podaż ze strony szorterów ale jak odpuszczą to bedą musieli odkupić z rynku 3 760 000 akcji a to podciągnie kurs na fajne poziomy- koszt pożyczki to prawie 10 % a ilość pożyczonych akcji to prawie 74 % wszystkich mozliwych w tym momencie. Skarb Państwa ma 64 775 542 (55,16%) akcji
jsw do dóry a asbis do dołu - liczę że jutro będzie to samo i asbis zanotuje spadek jedno % a jsw urośnie - spółki wydobywcze do góry a handel do dołu i tak do końca tygodnia.
Po dokonaniu umorzenia FIZ, o którym mowa w niniejszym raporcie wartość inwestycji w portfel aktywów FIZ wg wyceny z dnia 30 czerwca 2025 r. po dniu umorzenia szacuje się na kwotę około 0,76 mld zł. Przepływy pieniężne średnio 500 mln na minusie no to masz szanse poszaleć ze dwa kwartały - zgodzę się że mają szanse na koło ratunkowe jak Skrab Państwa zwróci im kasę ale tymczasem odliczanie jak na Rafako.
Jak już to kilkadziesiąt - zwłaszcza że BESSA niebawem przyjdzie a wtedy lepiej nie być zapakowanym w papier tylko w gotówkę - prognozuje Asbis w tym roku 24-25 zł acz jeśli indeksy będą dalej rosły to 28-30 zł będzie się trzymało. Jsw wystrzeliło ale byłem za dużo w nim załadowany i dlatego oddałem wszystko z małym zyskiem, poczekam na spadki w okoliceach 27,60-27,80 i dalej zacznę skupować. Teraz trzeba być czujnym bo jak przyjdzie silna korekta to spadki będą bardzo głębokie a tego wolę uniknać nawet kosztem zysków ! Podstawa do gotówka a nie drogie akcje i czekanie pół roku aż kurs może odbije a może nie. Realnie mówiąc giełdy są na rekordowych poziomach a to zwiastuje tylko jedno ! KOREKTĘ !